reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

te ciala na wystawie sa wyeksponowane np tak ze koles rzuca dyskiem
albo para dyskutuje
etc
moze to ugodzilo :baffled:

ja tez widzialam te wszystkie formalinowe gadzety w collegium anatomicum , pani od biologii nam zrobila pogadanke w liceum;-)

reklama
W uk przy wypelnieniu wniosku o prawko jest pukt w ktorym wyrazasz lub nie zgode na oddanie organow i wyszczegolnione ktore z nich zgadzasz sie oddac.
Ja oczywiscie wszystkie oddaje a co tam...moze akurat ktos skorzysta skoro ja juz nie bede potrzebowala a pozniej najlepiej jakby mnie skremowali cobym za duzo miejsca nie zajmowala.

A na taka wystawe to z ciekawosci bym sie wybrala chociaz mieczak jestem i pewni sniloby mi sie po nocach pozniej.

hej, hej:-)

ja też jestem i za kremacją i do morza:tak:
no i za oddaniem moich narządów w razie potrzeby
nie mam zadnych rozterek duchowo-metafizyczno-mentalnościowych

ja też chce być skremowana po co mnie mają jakieś robale zeżreć narządy też mogą sobie zabrać

miałam dziś do domu jechać, ale powiesiła się kumpela z osiedla, jutro pogrzeb a chciałabym pójść...:(

ejo

ale tematy wieczorne:sorry2:

cosmo straszne:no:

ja to szczerze powiem sie nie zastanawialam nad tym tematem za bardzo, tzn kremacja a i owszem chetnie ale co do organow nie mam zdania:dry:

poniewaz w Pl trzeba pisac oswiadczenie ze sie zgadzasz to nie pisze z lenistwa, pewnie jak by trzeba bylo pisac ze sie nie zgadzam to tez bym nie napisala:sorry2:

a tak z ciekawosci ktos ma napisane oswiadczenie ze sie zgadza na pobranie organow?

pozdrawiam wieczornie i ide spac:-)

hejo jejo :-)

my wczoraj caly dzien poza domem, zwykle niedzielne szlajanko po rodzince ;-)

tez chetnie bym obejrzala te wystawe, moze kiedys do trojmiejskiego zascianka zawita :-)
smieszy mnie nieco ten caly szum, ze to 'sie nie godzi itp' - rownie w takim razie nie godzi sie oddawanie zwlok na preparaty mokre itd.
dla mnie to sztuka jak kazda inna dobra, bardzo prawdziwa i mocna.

no ale poki co moge sobie to w tiwi i w necie poogladac, zawsze cos :-)

i swoja droga atol przypomnialas mi o tym oswiadczeniu, tysiac razy mialam sie o to pytac w urzedzie, jak to jest? kiedys slyszalam, ze mozna sobie cos wytatuowac i wystarczy?

i tez kremacja wydaje mi sie najbardziej higieniczna ;-) choc mam nadzieje dozyc prawnukow co najmniej!

u mnie znowuz wszyscy kaszlacy, ja pitole.. od sob robimy inh z berodualem, na razie bez efektu..

milego dnia :-)

hej ho ;)

ja nadal z domu nadaje siedzimy z Agatka sobie i jakos nam leci ;-)

jesli chodzi o ta wystwe to z checia bym sie wybrala, moja mama wlasnie mi o tym opowiadala, trza sie oswajac z klimatami bo latka leca :sorry2: w temacie to nic nowego tez sobie moga ode mnie wszystko zabrac, co sie nada i mnie spalic, koniec kropka, nie beda mnie po smierci zadne robale jadly :dry:

Maja gratulacje przeprowadzki:tak:
Cosmo, kumpela :-(
Kasia uwielbiam twoje opisy waszego akwarium ;-)
Miłka Witaj!!

ja jeszcze tylko sie pozale, ze moje dzieci dolaczyly do Maciusia i Pepe :dry: budza sie o 6, Maks regularnie, Fiol czasem pospi do 7. ogolnie masakra. myslalam, ze to od choroby czy cos, a to juz 3 tydzien leci..
juz nie wiem, co robic, klade ich o 21 zamiast o 20, budze Maksa po 2h snu w dzien, a tu wyglada ze im go mniej, tym lepiej.
nawet probowalam Maksa znowu do lozka wziac (bo sypia teraz u siebie cale nocki :tak:), ale to nic nie daje.

masakra :dry:

reklama
Do góry