reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
a u nas hanka spi, a helena nie, po ciemku rozklada sobie zabawki, z klockow cos buduje, normalnie zaraz ja chyba nad gazem potrzymam, moze zasnie;-):-p

czekamy zeby film obejrzec, a tu trol spac nie chce, chyba pierwsi zasniemy:dry:

dziewczyny dopiero siadlam do kompa.
Ditka poprosze o szybkie streszczenie dzisiejszego dnia:-p.
Nieistotna napisz jak ci minal dzien.....;-):baffled:.

U nas ze zlobkiem tak wygladala sprawa:
Wpadlam rano do zlobka, patrze a tam matki zaryczane, caly zlobek sie drze. szok normalnie. Ale co sie dziwic- to dla wszystkich tam dzieci byl pierwszy dzien i szok. Manka bardzo ladnie sie przebrala i nie zdarzylam zareagowac jak wpadla do sali sama bo zobaczyla pilke. Bylo tylko "oooo pika!" i juz jej nie bylo. Nawet panie nie zdarzyly w calym zamieszaniu jej poznac, wprowadzic do sali. Tam ja scigaly zeby przykleic jej naklejke z jej imieniem. W tzw. miedzyczasie spotkalam pania z jej sali i sie pytam jak tam ona, czy placze jak reszta dzieci. Ona mi mowi, ze ona taka niesmiala:szok::-D, spokojna i nie placze. He, nie ma to jak zrobic dobre wrazenie na poczatek. Ale tak sobie mysle, ze ona sie moze pomylila. to nie byla Manka. pozniej jak ja odbieralam ( po 12, krotka, zeby sie oswoila) to pani mi powiedziala" oj, jaki to zywiol! Ona da sobie rade, jaka pelna energii, ladnie sie bawila, nie plakala, zdarzyla jej gwizdnac z kieszeni kluczyki do szafki, nawet nie wiedziala kiedy. Oj beda mialy z nia jazdy cos czuje. Sama Majerana wyszla z sali spokojna, nie histeryzowala na moj widok, jakby dla niej byla to normalka od 3 lat, hehehe. Popoludniu jak sie obudzila, to pierwsze co powiedziala., ze chce do dzieci. No zobaczymy jak jutro bedzie, moze byc gorzej, bo juz wie na czym to polega.
Ja jako chyba jeyna matka nie plakalam, nie szalalam pod sala. Patrzyli sie na mnie jak na jakas wyrodna matke. A ja juz mam doswiadczenie, wiec wiem czego mozna sie spodziewac. Wiem, ze tam dzieciom nie dzieje sie krzywda, musza sie oswoic z tym, ze nie ma mamy.
Jutro ja zostawiam na dluzej.

Czesc Laseczki
Lucky Ty dla mnie jestes hero,jak bede miala kryzys to przyjade do Ciebie na szkolenie w organizowaniu sie :-)

My za miesiac wracamy do PL, dzisiaj tata moj odebra polski akt urodzenia i na dniach lecimy do ambasady po paszport dla najmlodszej.
U nas od tygodnia robimy wspolne kapiele dziewczynek,przez co oszczedzamy cenny czas wieczorkiem, (wstawie kilka zdjec),a Mercunia przez to zobligowana aby o 20tej,najpozniej po "Na wspolnej" isc spac.Dzisiaj ja brzunio boli bo sie zatruli z mezem i spi z termoforkiem w kroliczku na brzuniu.

Caluje Was wszystkie bardzo goraco.

Ostatnia edycja:
Brawo Mania!!!
nieśmiała, hehehehe:-D:-D:-D

P połozył się z Natą i się pyta jak tata śpi?
ona udając chrapanie mów "tatusia pi jak kówka"
no ładnie:-p
a teraz lata z łazienki i "lobi panie" czyli pomaga Asi nosić suche rzeczy z łazienki i wieszają pranie

atol nad gazem:-Duśmiałam się jak głupia:sorry2:

pingwinku do PL już na stałe?

nona cieszę się, że Mania OK. Ja za tydzień będę pewnie jak te zaryczne:zawstydzona/y::sorry2:
ale podbudowałaś mnie. Cały dzień czekałam na relacje!

Mapet śpi razem z T. ja zjadłam kolacje i popijam herbate

reklama
Paweł się obśmiał z "nieśmiałej" Majeranki:-)
i stwierdził, że będziecie musieli kupować zgrzewkę wody /red bulla, hehe;-)/ dla pań, co by miały siły ganiać za nią

Do góry