reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

witam po mega długaśnej przerwie!!!!
wybaczcie:sorry2:
teraz już chyba na stałe wróce do Was (wiem, że się cieszycie hahahaha)

u nas jako tako
3 tydzień jesteśmy bez T.
Olivier już coraz więcej rozumie i w nocy potrafi krzyczeć Tatuś:-(
na szczęście jest też jasna strona tej historii od przyszłego tygodnia przeprowadzamy się do Poznania o będziemy mieszkali razem i ja idę do pracy i myślę, że wreszcie jakoś się zacznie układać. Ta druga część ma też ciemniejszą stronę - Oli ma iść do żłobka a ja mam zostawić moje dziecko na 8 godzi!!!!!!! już mi srece się kraje i nie wiem jak to będzie:-( wiem jedno musimy być RAZEM a żeby tak było muszę pracować a Mapet do żłobka.........jeszcze sobie nie mogę tego poukłądać ale gdzieś w środku wiem, że będzie dobrze:blink:

tymczasem to tyle idę troszke poczytać

buzia

reklama
Sara właśnie napisałm do ciebie na NK, :-D, może Cię ściągnęłam na BB;-)
Agnieszka..... Ale ty chudzinka jesteś:tak:, sesja w liściach fajna sprawa...ładnie wyglądaliście w tym wielkim dniu:tak:
Kicia ja po gastroskopii jestem... i jak by co to w cale nie jest to takie straszne, żołądkowe historie, to wcale może nie być żołądek.... ja polecam na początek popić siemienia lnianego + lekka dietka i sprawdzić czy będzie poprawa:sorry2:, u mnie pomogło , co prawda cały czas coś tam czuję, ale moje koleżanki stwierdziły, że wchodzę w ten wiek , że jak mnie coś boli to wiem że żyję, jak nic nie będzie bolało to znaczy że coś nie tak;-)
aenye to nie Twoja wine że tam postawili te doniczki ;-), ale tak naprawdę to współczuję zdarzenia i spojrzenia w oczy małżowi:baffled:,...zaganianaś kobieto i to dlatego, ....wyklepie się i będzie git.

a u nas edukacja nocnikowa tak sobie , najlepiej jej idzie jak nie ma nic na pupie, w tedy jest samoobsługowa, robi do nocnika i woła ze zrobiła, w innych przypadkach trzeba pilnować i wysadzać:-pbo inaczej sterty rajtek i majtek by było do prania:baffled:

za to gadanie w pełni , normalnie po powrocie z Istebnej się zaczęło:tak:, ostatnio się pytam gdzie jedzie z taką walizką, a ona oświadczyła dumnie że do Taty:-D, zawsze tata dla niej był guru, ale ostatnio to się nasiliło....
i jej tekst z ostatnich dni to "hej" tzn w kontekście jak np coś chcę jej zabrać a ona do mnie" hej zostaw":tak:, nie wiem zkąd załapała i takie podobne sytuacje chce coś odemnie i nie mówi mamo tylko "hej":baffled:

A ja dzis pol dnia netu nie mialam.

Snieg u nas w nocy spadl i to tak z 10 cm:szok:Co prawda juz go prawie nie ma ale zdziwilam sie rano jak spojrzalam za okno.

Za to tu pogoda spoko...caly dzien sloneczlo swiecilo ale chyba zimno ...nie wiem nie bylam na zewnatrz.

Odwiedzila mnie dzis znajoma ktora ostatnio poznalam na playgrupach. Z 11-miesiecznym synkiem przyszla, aktorka i piosenkarka podobno...calkiem w porzadku babka.
Marika ze to strasznie sie zachowywala. Zabierala Loganowi wszystkie zabawki i krzyczala caly czas' nonono dotykac' Pierwszy raz sie tak zachowywala. Nie wiem co ja napadlo. jak poszli znow zamienila sie w aniolka.

Sara welkome back. Razem bedzie dobrze zobaczysz. A ze zlobkiem to pierwszych kilka dni bedzie najgorsze a pozniej i Ty i Olo sie przyzwyczaicie. Trzymam za Was kciuki.

Aenye takie wypadki zawsze w najmniej odpowiednich momentach sie zdarzaja.

Agutka zdąrzyłam wysłać posta tutaj i zaraz zobaczyłam Twoją wiadomość:-p
chyba to jakaś telepatia albo coś;-)

Dzięki dziewczynki za pociesznie:tak:

Maja dzieci tak dosyć często mają Oli robi bardzo podobnie:tak:
a co to za playgrupy?? JAK TO ŚNIEG???!!! szybko!

Agnieszka kk. dęstysta brrrr....współczuje strasznie nie lubie!

Pati bido ja się pod Agutką podpisuje w 100% co za przypadek:angry:
ja się kiedyś tak do sklepu po klamki spieszyłam, że dopłaciłam do nich 500zł mandatu:rofl2:

u nas nocnik tylko rano dopracowany do perfekcji tzn. dostaje mleko, siada robi siusiu i kupke zawsze ale później to jest już różnie:dry:

Sara ale ona nigdy tak sie nie zachowywala. Zawsze slicznie sie z dziecmi bawila.A dzis po prostu jak nie moje dziecko az mi glupio przy Helen bylo bo pierwszy raz nas odwiedzila a tu Pyza taka brzydka.
Playgrupy to takie zajecia dl adzieciakow w zaleznosci od wieku. Spiewanie tanczenie nauka wierszykow.

maja może miała zły dzień??

wczoraj widzieliśmy się z kuzynem Oliviera i dopóki byliśmy w domu u teściów było ok. Jak tylko weszliśmy do domu ów kuzyna zaczeły się szopki właśnie typu, że wszystkie zabawki są Filipa i Olivier ma nic nie ruszać itd.

Hej Sara :)

Maja to ja bym sie musiala caly czas za Filipa wstydzic hehe
ostatnio odizolowalam go od kolegow bo uczyl sie tylko zlych nawykow, gryzl juz tak czesto ze masakra, popychal, bil, i jeszcze na koniec podpatrywal jak zabieraja zabawki, i z 5 na raz w rekach chodza caly czas by tylko sie nie podzielic
stwierdzilam ze potrzebna jest przerwa
chodzimy teraz do takiego chlopca ktory jest troszke mazgajowaty :) i slicznie sie razem bawia, czasem Filip sie zapomina i o uderzy ale rzadziej i w grzecznym towrzystwie latwiej mu wytlumaczyc ze nie wolno

lece czytac co napisalyscie wczesniej :)

reklama
Roni pieknie kuzyn wyszedl na robocie , wspolczuc

Kicia zrob badania bo czasem mozna sie zdziwic, tak jak moj chlop, tylko go brzuch bolal a wyszla masa rzeczy
A mowieniem sie nie przejmuj, moj nie mowi ale za to wydaje ostatnio duzo dzwiekow nasladowczych , a cala przez to w skowronkach bo fajnie sie razem udaje :)

Iza sliczne masz imie :)

Aenye ja bym chyba juz wyla w tym aucie do wieczora :) Pech jak nic, ale moze jutro bedzie dobry dzien :)

Do góry