reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Nieistotna u nas tez nie ma to "ma" ale dzisiaj juz jej sie wymknelo niema :-) a i tez mam slowo dzisz??? czyli widzisz? io wszystko pokazuje i pyta sie nas dzisz,dzisz,dzisz az do usrania, a sprobuj jej nie odpowidziec hihihihihi

reklama
siemie lniane mozna w aptece kupic, jest tez juz zmielone, wiec nie ma problemu z nasionkami, w smaku bezsmakowe:-p

Dita witaj dobrze ze masz juz szpital za soba!!! teraz bedzie juz tylko lepiej :tak:
pingwinek moja tez ma dokladnie tak samo caly czas dzisz?? dzisz?? czasmai nie wytrzymuje i prosze by sie przymnknela ;) ale i tak najwieksza faza jest na slowko "monie" czyli moje ;) wszystko jest monie z takim smiesznym zaspiewem dodatkowo ;) ja juz pisalam ze Agatka jeszcze kiepsko gada a ile juz starsza od waszych babli o 9 miesiecy, nie martwcie sie bedzie git

Nieistotna ja mam Inteligo, ale nie mam karty z kodami przy sobie, wiec moglabym przelac okolo 18

Kate trzymaj sie...

Kate prawdę gada - domowy kisiel super sprawa (omijasz barwniki i inne syfy). No i wbrew pozorom 2-3 dni pojesz i wrócisz do normy, więc nie jest to jakaś długotrwała sprawa.

Roni, ciekawe o co chodzi z tym brzuchem, strasznie dziwne, nie znam nikogo kto miał takie aż te kolki. Mojego brata Lilu miała, ale brzuch był ok, tylko się darła w niebogłosy... Może to jakaś reakcja na mleko czy coś? Ty pewnie ledwo żywa...
A co do nie gadania to się nie martw, chłopcy tu nawet na forum widać że później zaskakują, jak to faceci ;-) Mniej połączeń między półkulami itepe ;-)
Mojej kuzynki syn zaczął mówił jak miał 3,5 roku, ta to była w stresie, okazało się że taki urok i tyle. Za to jak zaczął to olaboga nie chce przestać :-D

Dita i jak film? Prawda szczera?

Pingwinek, mojemu babcia w lumpie kupiła taki garnuszek na klocuszek Fischer Price (był za 5 zł używany), tylko nie skumała że po angielsku gada. Teraz mam lingwistę w domu - siedzi i powtarza po zabawce w języku obcym, strasznie mu się podoba :-D W ogóle ciekawa jestem, bo w żłobie ma angielski codziennie pół godziny, czy coś mu zostanie. Jakoś ja nie wierzę, ale teraz moda, to przecież wszędzie pchają ten angielski to i tu jest. A u ciebie to na pewno załapie sama, od razu, bo już od małego słucha na ulicy :tak:

Nieistotna, no super, pomalutku do przodu, teraz pewnie co parę dni będzie się wykluwać nowe słówko :tak: U nas tak było.

ja tez bardzo pozno zaczelam mowic, wiec moze to rodzinne ;-) ae naprawde bym juz chciala, bo kontakt znikomy... chociaz z nia na dzien kumactwo sie rozwija :tak:
moa niunia to ma az czasem jedna strone brzucha jakby z guzem, doslownie... kulka ktora jak sie przesunie okazuje sie bakiem :dry: okropne to... mamy zmienic mleko na nan sensitive, brac rozne badziewia kroplowe i debridat

mi sie marzy sesja foto z moimi bakami
a Blanka jest tak sliczna ze zal mi ze kasy nie ma na sesje
chetnie bym zaplacila ale nie 600 zl a tyle kosztuje sesja u fotografa :-(
Blanka slicznieje z dnia na dzien, oczy ma jak sarna i dlugie wlosy (nie do uklepania) wyglada jak z irokiem

hej dziewczyny!!

Dita witaj! straszne przezycia, grunt ze masz to za soba!
Kate gdzie w swidnicy bedziesz miec gabinet?
Kasiu widok musial byc straszny grrr ale wazne ze nic sie nie stalo!
Roni daj znac jak brzuszek Blaneczki! wklej jakies jej foto!!!
Nieistotna czekamy na efekty sesji!!
Kasu u mnie w nocy osttnio cos "skrobalo" mam nadzieje ze to nie byla mysz...
Lucky coz to za zagadka hehe?

moj tez niewiele gada! chcialabym zeby juz wiecej mowil ale z komunikacja nie mamy
problemow!
rozumie bardzo duzo, wykonuje polecenia itd pokazuje czesci ciala ...
no coz musimy uzbroic sie w cierliwosc :-)

Ostatnia edycja:
Elo elo!

Lucky świetne te twoje brzdączki, kochaniątka. Cudny prezent od T. :-)
Fajnie że Lil już lubi przedszkole :-) A Domisiowe słówka są przekomiczne :-):-):-)

Przekomicznie niezrozumiale dla obcych zupelnie. T caly czas zastanawia sie co niektore znacza ale dzielnie daje rade. Dzięki za mile slowa:-)
Piotrula mowi slicznie! Jezu Lucky tez tak slicznie i szybko mowil, a Domisios prwaie nic:sorry2:

lucky - pomidormoze?;-)

LUDZIE, MAM MYSZY W DOMU!!!!!:growl::growl::growl: A kot od dawna już na łonie Abrahama niestety.... (zbyt blisko ulicy mieszkamy;-))

Ha ano pomidor:rofl2::laugh2:
Oj na myszy serio kot najlepszy. Moj Benek mi swoje zdobycze na wycieraczke kladzie:baffled::laugh2:

U nas wszystko ok, w niedziele robilismy dalszy ciag przemeblowania - w salonie i naszej sypialni, kupilismy nowe wyro i szafe i skrecalismy,przesawialismy itp, wczoraj D. urwal sie z pracy wczesniej i pojechalismy znowu do ikei i kupilam nowa posciel dla nas i pierdoly dla Brunia do pokoju :happy:
i pierwsza noc bez pampersa- w tetrowej pieluszce za nami, spal od 20 do 7, wsio ok, pielucha prawie sucha, tylko na wysokosci ptaszka troszke siuskow:happy:

Ojoj pochwal sie jakie przemeblowanie?? Ja uwielbiam przemeblowania! A jakie pierdoly dla Brunia?
Sciskam.

Roni staram sie,staram;-) Bede na 100%

Kate bedzie dobrze. Fajnie ze urlop udany.:-)

Zobaczcie jakie cudne emotikony:

Kasiu strasznie to musiało wyglądać z Piotrusiem:baffled:
dobrze, że nic poważnego
Roni trzymam kciuki, żeby wszystko było z Małą OK
fajnie, ze ma włosy
Nata nadal łysawa, włosy zrobiły się jej białe od słońca, no i nadal kruszynka
za to gada, jak najęta, zdaniami
dzisiaj było "Duka ogon miziu oko" - znaczy, że Dukat /pies kuzyna/ pomiział ją ogonem po oku
i do wszystkich najbliższych mówi "dzióbku" fajnie to wygląda i brzmi
poza tym jest faza na "mojke" i "siama"

Każde dziecko ma swoje tempo rozwoju i należy być cierpliwym, jesli coś was niepokoi, to idźcie do specjalisty /psycholog, logopeda, pedagog, lekarz/ na konsultacje - będziecie spokojniejsze.

Kiciu - gabinet w Medi-Labie na Wałbrzyskiej 8-4a, II piętro, gab. 13/2
to blisko neurologa dziecięcego p. Czesak /jedynej w Świdnicy/
tu masz więcej Moja strona w budowie

reklama
no wreszcie chwila czasu, dziewczyny ogladaja mini mini:-p

roni nie daj sie prosic tylko wklej zdjecie Blanki:sorry2:

kolki brrrrr, to byla moja najwieksza schiza, zaraz obok chlustania nosem, na szcescie u nas nie bylo kolek, za to ulewanie nosem a i owszem, mam nadzieje ze wszystko z Blanka bedzie ok:happy:

tez bym na jakas sesje zdjeciowa sie wybrala, ale z kasa u nas tez teraz tak sobie:dry:, przydalaby sie jakas wygrana w lotto:-D

co do gadania to Hanka juz calkiem dobrze sobie radzi, slowa generalnie skraca i tak

Hania- Ania
chodz- oc
slimaki- maki
smok- mok
pies-hau
kot-miau

i inne takie tam jak mama, tata, ciocia, moje

gada tez zdania Ania oc, albo siku mi sie chce

z tego ostatniego to leje normalnie, bo jest to totalne papugowanie Hanki i w ogole za tym chec siku nie idzie:-D

ale leci do kibelka siada na nocniku w ubraniu, chyba ze jej zdejme, ale wtedy tez nic nie produkuje, natomiast jak ja wczoraj puscilam bez pampka, to sikala pod siebie co 3 sek i z satysfakcja oznajmiala siku!

takze wiec jak na razie nie edukuje nocnikowo, bo nawet nie jest w stanie uzbierac w pecherzu wiecej siku, tylko leje non toper

co tam jeszcze?

aaa Hania od wczoraj na dni adaptacyjne do takiego ala przedszkola chodzi, jak na razie 2 godz dziennie, a od wrzesnia juz bedzie 4 godz, 3 razy w tygodniu, jednak udalo mi sie ja gdzies wepchnac:sorry2::-p

ale i tak bede sie starac o miejsce w tym panstwowym przedszkolu kolo nas

Do góry