reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

elou z wawy juz

agutka Hanka miala wysypke wirusowa, na poczatku tez myslalam ze uczulenie, bo i pediatra tak stwierdzila, dawalam clemastin, potem przerzucilam sie na fenistl w kroplach (bez recepty), zero poprawy, a nawet wiecej miala, poszlam do dermatologa i ona stwierdzila ze to wirusowe i moze trwac nawet ponad miesiac:baffled:

pisalam o tym, a zaczelo sie od wysypki pod pacha, potem przeszlo na rece, na brzuch, kolana

a wysypki wirusowej od alergii to chyba nie odroznisz, z tym ze tak jak kasia pisala to po fenistilu i wyeliminowaniu alergenu w miare szybko to schdzi, a u nas bylo coraz wiecej

co tam jeszcze?

szykujemy sie do imprezki urodzinowej Hani, w sobote konczy 3 lata:-D

pozdr

reklama
Agutka, homeopatyczne możesz zawsze podać, podobnie jak świętą wodę z Gietrzwałdu ;-) Fenistil na receptę jest. Jak ci tyle czasu nie schodzi to bym poszła do pediatry, może coś mądrego powie? Co do reszty, to Atol pisze. :happy:

A my od wczoraj w Bydgoszczy.
Przyszla chrzesnica M przeslodka. Marika caly czas ja caluje i daje smoczka.
M na lotnisku uziemiony bo jakies opoznienie jest.

Sugar lepiej juz?

Agutka zdrowka dla malej.

Atol udanej imprezki urodzinowej.

Ja nie za duzo wieszam bo sobie obiecalam ze dopiero na swoim sie calkowicie rozpakuje...a mamy duuuuuuuzo do powieszenia.

Agutka ja po zyrtecku jak ogłupiała chodziłam, mimo, że brałam go na noc, jak masz możliwośc zmienić na coś innego to zmień, oby małej szybko przeszło...

a młodemu mojemu zębolki idą, ale powiedcie mi czy to możliwe aby pierwsze wyrznęły mu się trójki? bo własnie mi to na trójki wygląda, no chyba, że będzie miał taką mega przerwę między zębami... a jednego ząbka to już nawet widać, będzie lada moment :)

hejo :-)

no moj dom wreszcie wyglada jak DOM :-) wszedzie "firanki" i sciany juz mniej gole.. :-) ale musze jeszcze wydruki wielkoformatowe niektorych fot zrobic, wtedy bedzie w miare si. no i polki u dzieci w pokoju, no ale to juz przy nastepnej okazji raczej ;-)

powstawiam fotki pozniej :-)

dzis juz dzieci wydaje do siostry i cioci - do niedzieli :-D sie wyspie wreszcie, hehe, pominawszy kamienne cyce i laktatorzenie.
a maly je juz sztuczniaka co jakis czas :-) pije slicznie z butli, uff, nie to co Fiol swego czasu :tak:

swoja droga wyjelam dzis mate dla Masia, oczywiscie zaanaktowana w pelni przez starszaka :sorry2: :-D tez pokaze ;-)

u nas bunt, wszystko jest NIE, ale tak raczej na zarty, nie aferuje sie specjalnie :-) wyjawszy mycie rak i buzi (ki diabel, zawsze rwal sie do tego)

dobra, wsio, zabieram sie za sprzatanie..

Aenye - u mnie też ostatnio był protest mycia rąk, ale jakoś złapał sie na lep pt "umyj zabawkę" i teraz chodzi myć ręce z jakąś piłeczką/kaczką czy innym ścierwem bardzo chętnie. może spróbuj :happy:

kasia
, tez mam ten patent :-D ale czasem nie trybi.

jeszcze sie tylko zapytam.
Filip ma wysypke na brzuchu - bezbarwna kaszka, dosc gesta. od daaaawna. przejmowac sie czy nie i co to moze byc za szit?

poza tym, zrobil mu sie juz jakis miesiac, poltora temu tzw. przeze mnie 'parch' - w miejscu zapiecia pampka. jakby odparzenie, drobne czerwonawe krostki. bledna mocno przy sudocremie, ale do zera nie znikaja. nie moge bez pampa go puscic nawet w ogrodzie, bo dupa siada wszedzie i ma cala w rankach, co w zwiazku z kupa tworzy pawianiasty tylek.

natomiast u Maksia tez wysypka, nie wiem, czy to skaza, czy zwykle potowki? najbardziej pod kolanami (w zgieciu, jedna noga), zewnetrzna czesc lokcia - tu raczej suche placki, szyja (w faldkach), pachy (faldki), plecy - czewone kropki i suche placki - spore. nie wiem, Fiol nigdy nic nie mial, a ten co rusz cos, choc wiekszosc to z pewnoscia potowki, bo przy upale mu sie robia lub w nocy, gdy go za mocno okryje koldra, gdy spimy wtuleni w siebie..

pomozta, bo nie mam dowiadczenia z tematem.. ostatnio lekarza zapomnialam spytac, a on jakos, mimo, ze to musial widziec, slowem nie skomentowal. :confused:

Kobitki z tego co piszecie to chyba będzie wirusowa wysypka bo leki bierze, jest na diecie a poprawy zero...... a u pediatry z tym byłam już dwa razy oni uparcie twierdzą że to alergiczne i przepisują ten Zyrtex + maść...ale dzisiaj ma w nowych miejscach np. co mnie bardzo dziwi na wewnętrznej stronie dłoni:szok:, dołożyłam dzisiaj ten engystrol / czy jak to się pisze/
Kasiu to co te homo...to takie do niczego są:-(, że nie warto ich podawać:confused:?

Atol a na tą wirusową wysypkę podawałaś coś?

muszę się pochwalić że dzisiaj Alicja sama siadała na nocnik i robiła siusi , nawet mnie nie wołała, tylko samoobsługa była:tak:

Cosmo u nas zęby wychodziły w standardzie, ale mój kolega właśnie mówił że jego synkowi idą 3 a 1,2 to nie widać w ogóle:tak:

reklama
Aenye niestety takie objawy ktore opisujesz moga wystepowac przy azs, szczegolnie wlasnie na zgieciach, pod kolanami to dosc charakterystyczne...ale nie musi tak byc...moga byc iinne przyczyny, wiec jesli twierdzisz ze ciągle cos to poszlabym na twoim miejscu do dobrego dermatologa, podpwie cos na pewno i w ogole poleci jakies preparaty do smarowania Maksa, np. exomege i wiem ze jeszcze jest preparat la roche tylkko musialabys popytac w aptece, naprawde te preparaty swietnie lagodza te zaczerwienienia i wysypki

Do góry