reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

A w ogóle to nogi mnie palą żywym ogniem bo nie wiem co mi odbiło ale kupiłam sobie goowno pt ,,plasty depilujące" Veet. Drogie i cholernie nieskutteczne. Bli jak diabli, włosów 1/3została na nogach, porobiły mi sie czerwone krosty, nigdy więcej:dry::dry::dry:
nonek - co ty powiesz o tych plastrach? To faktycznie takie ,,gie" czy ja nie potrafię uzywać?
W każdym razie wracam do mojej ulubionej metody - krem depilujący;-) Przynajmniej nie boli;-)I likwiduje wszystkie włoski;-)

reklama
sa_raa - nie ma kropli na roniakowe oczy, to jest jak siniak, który powolutku sam schodzi. Za miesiac nie bedzie śladu, a póki co to też jestem ciekawa czy te parte to przy zamkniętych oczach....?

atol, u mnie to byla sprawa lekko dziwna bo podobniez zrobilam cos co potrafia tylko astmatycy
cos z przepona namieszalam i cale cisnienie poszlo mi "do glowy"
po porodzie mialam jeszcz cala twarz w plamach czerwonych i siniak na siniaku, teraz juz schodzi powoli

Dita, wiem ze to z miesiac potrwa, albo i dluzej nawet
w triumphie takie sa ceny niestety, nawet i tak malo dalas

sara, nic na to nie ma a pod powiekami piach
brrrr

sa_raa - krem to zwykle Tanita używam. Kupuję w rossmanie, najtańszy i bardzo dobry;-)
roni - ty to po prostu olałaś całą sprawę z ćwiczeniem oddechów (hehehe) bo się całą ciążę nastawiałaś na cesarkę;-) A co do staników, żebyś wiedziała jak się czułam przymierzając stanik za 215,hehe. Jak Pamela;-):cool2:

sa takie krople posorutin, ale na recepte

przepisuja przy wylewach w oku, to chyba i tu mozna?

maz przyszedl z pracy i mnie do laptoka wygonil, a tu net hula ze ho ho i nie mam emotikonkow buuuuuuuuuuu

wczoraj mielsimy niezla akcje, prad nam odlaczyli przez pomylke, jak sie okazalo mieli odlaczyc sasiadom z parteu za nieplacenie (swaja droga dziwni jacys ci ludzie, drzwi nowe sobie wstawili a za prad nie placa hmmmm), a odlaczyli nam

i jeszcze pani w stoenie zapewniala ze to nemoliwe, dopiero elektryk z administracji nam pomogl, debile

no i spac poszlyscie czy co?

ja koncze pifffko i tez ide, jutro rano do pracy i pobudka o 6

roni a jak Blanka spiw nocy, co ile ja karmisz?

Ech, may na etapie skladania kuchni jestesmy, wpadam na neta na sek.
Dita nie kupuj zadnych scierw w postaci gotowych plastrow. To pic na wode fotomontaz. Najlepiej dziala kupiony wklad z woskiem ( on juz jest z rolka) + plastry do wosku. W warunkach domowych, garnek z goroaca woda i zabawa. Nalezy jednak pamietac, ze po takiej depilacji nalezy odpowiednio pielegnowac nogi, bo wloski lubia wrastac. Poza tym zawsze po depilacji przez pierwsze 1-2 dni pozostaja czerwone kropeczki, to efekt glownie podraznienia. Zalezy tez oczywiscia jaka kto ma skore i jak "gleboko" osadzone cebulki. Ja osobiscie bardzo polubilam wosk, pozniej praktycznie nie boli, a wloskow coraz mniej.

Roni Twoje oko i siniaki mnie szczerze przerazily. I pomyslec, ze ja mam jaskre, ryzyko odklejania sie siatkowki ( rodzinne predyspozycje), a przy pierwszej ciazy chcieli mnie zmusic do sil natury. Kto wie, czy przy takim wysilku nic by mi sie nie stalo. Mi dzwigac nie wolno, a dopiero cos takiego. Poza tym tez astygmatyg jestem + krotkowidz.

atol to mieliscie wesolo, nie powiem. Dobrze, ze wszystko sie skonczylo ok.

Roni wow rzeczywiście jak z horroru :shocked2:. U mnie zero efektów na gębie po rodzeniu, nawet się nie zaczerwieniłam... Ciekawe jak teraz będzie. A zejść zejdzie, jak Dita pisze :happy2:
Co do staników to ja kupuję na rynku - ale u takiej babeczki która jakoś potrafi dobrać naprawdę fajnie. I niby rozmiar jakiś słabo adekwatny, ale leży super, jak Triumph. Za 10 zł. Najlepsze jest to, że te staniki to takie, co bym sama nawet okiem nie spojrzała, bo nieładne. A na tobie jak założysz to wygląda naprawdę świetnie. A takie niby ładne na wieszaku to przeważnie jak mówicie - sześcioma bokami wystają jakieś kluchy... Teraz na razie i tak chodzę głównie bez bo przez swędziawkę nie wyrabiam z uwierającymi mnie szwami - i najchętniej to bym nago chodziła :cool2: Ale jakoś nie spinam, bo mi po 1 ciąży biust wrócił w pół roku do normy (znaczy nie obwisł) więc teraz pewnie też tak będzie.

Atol, dobry motyw z pradem. Dobrze że szło przetłumaczyć.

Wczoraj znowu rozwaliła mnie spółdzielnia, mam nadzieję że uda się stamtąd uciec. Prawnie jest tak, że jakby mieli kompetentnego prawnika to możemy tkwić tam do końca życia, ale mają niekumatą babę więc może się zagapi. Tym razem był jakiś motyw, żeby zamykać na klucz drzwi klatka schodowa - hala garażowa (co by zapobiec dostępowi złodzieja, bo drzwi od klatek są otwarte, bo jak robole noszą sobie cekol to zawsze na pół dnia cegłą zastawią, żeby nie otwierać bo się k**** zmęczą...). I spółdzielnia na nasz koszt wymieniła wszystkie zamki na uniwersalne - otwierane kluczami do domofonu, które już mamy... po czym... wczoraj stwierdziła że na nasz również koszt musi je wszystkie wymontować, bo zamykanie narusza przepisy przeciwpożarowe. Oczywiście motyw drzwi zatrzaskowych (od klatki zamek, od garażu klamka) przerósł ich intelektualnie... podobnie jak wyłączniki czasowe światła. Ręce opadają i szczęka co nam nowe pismo powieszą...
Pewnie jeszcze zapłacą jakiemuś szwagrowi prezesa za wymontowywanie zamków 50 zł od sztuki...

Przez fajne lato młode nam wstaje o 5 rano codziennie. W pełni wesoły i skory do zabaw. Chcieliśmy go dziś przetrzymać, ale po pół godzinie jęków "mama, tata" D. zmiękło serce.. :-D

Nonek, wrzuć kiedyś foty tego swojego slicznego gniazdka :tak: A skąd kuchnię macie?

reklama
a no mnie zmoglo wczoraj :sorry:

Atol, ona ogolnie JESZCZE grzeczna, tzn je i spi, w ramach rozrywki walnie kupe
karmie cyckiem poki mam nawal, potem zamierzam mieszanie
ale juz wczoraj mielismy mieszankowy debiut, bo Mala brzuch bolal po mojej zupie
spala do 5, potem cycek, wyciagniecie kupy i spanie do 8

wiem, ze to oko wyglada strasznie
Nonek, ja tez mam jaskre
nic sie nie odkleilo na szczescie
ale balam sie troche

Do góry