reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
a ja jestem dzis mega zla

zla bo musze szukac opiekunki (moi rodzice juz nie daja rady z moimi trolami), a nienawidze obcych bab bleeee

zla bo Hanka nie dostala sie do przedszkola

zla bo chcialam ja zapisac od wrzesnia na zjacie "maly przedszkolak" dwa razy w tygodniu, a juz nie ma miejsc i jestem na liscie rezerwowej

zla ogolnie i nawet mi piwo nie pomaga, a to dopiero depresja, co?

Atol, współczucia. Jakoś strasznie u was z przedszkolami i zajęciami przedszkolnymi. Teraz chyba najgorętszy okres, potem około listopada dużo się miejsc wszędzie zwalnia, może się coś zwolni jeszcze... Głowa do góry. :sorry:

Widzę, że wasze dzieciaki to wychowane, proszę, dziękuję - u nas zero tych słów. Dziewczynki chyba bardziej wyczulone ;-);-);-)

Saraa - ja za to sobie nie wyobrażam mieć tv w domu :-D W sumie większość naszych znajomych nie ma jakoś się złożyło. Ja bez radia też mogę. Dobrze czuję w ciszy. Może mało głucha jestem i dlatego ;-) My mielismy kartę tv 44 kanały z kablówki 5 lat i nie obejrzeliśmy nic prawie - raz oglądaliśmy jakieś pół edycji tańca z gwiazdami. Więc teraz już nie mamy bo po co. Młody przynajmniej się nie uzależni, bo komp chodzi jak on śpi albo go nie ma, tv nie ma, i dobrze.

Mi dla odmiany coś choroba jakby przechodzi, więc lepiej się czuję :-)

ja w sumie tez moglabym bez tv i rozwazam czy warto w nowej chacie ladowac kase w kablowke, pamietam ze jak przeprowadzilismy sie do obecnego mieszkania ponad tydzien czekalismy na podlaczenie kablowki i jakos tak fajnie bylo, czlowiek od razu przestaje zbijac baki ogladajac jakies badziewie ;) a znajduje sobie pozyteczne zajecia, poza tym placi sie 50 za 60 programow a oglada sie moze 4 do 5 :) zobaczymy...

no a Agatka wyjezdza jutro o 5 rano dzis juz spi u moich rodzicow, chyba jutro wstane o 4 i polece sie pozegnac, ale z drugiej strony chyba zarycze sie na smierc :(( uff

atol nosz kurde czasem są takie dnia ale po brzurzy zawsze wychodzi słońce a więc główka do góry:tak:

Kasia_z super, że przechodzi i oby ta tendencja się utrzymała!

Agaton jak Ci będzie lepiej to leć o tej 4 rano i ją wycałuj:tak:

nie no ja nie uważam, że be tv jest źle
pewnie bym dała rade ale ja jak nona lubie jak coś brzęczy;-)
Mapecior nie ogląda tv a więc problem uzależnienia nie wchodzi w grę narazie

my jeszcze jesteśmy w fazie porannego ogarniania się;-)

dzis juz lepiej troche:sorry2:

a ja lubie tv sobie poogladac

poza tym rano jak sie szykuje do pracy to mini mini jest nieocenione:-p

Hejo.
U nas przygotowania do siostry slubu w pełni, wczoraj szukałam ponad godzinę stanika na moje hmmmm nazwijmy to piersi. Ni chu chu - nie produkują moich rozmarów. W końcu zrezygnowani poszliśmy z Andrzejem do Triumpha, tam przynajmniej zajęła się mną profesjonalna sprzedawczyni, obmierzyła mnie, oblukała, obmacała (hehe, no prawie) dała do przymierzenia z 15 staników no i w końcu kupiłam. Jak zakładam taki dobrany stanik to normalnie aż nie wierze - nic mi nie wyłazi, nie dynda, nie obciska, nie skacze.... jeju...:szok: A okazało się że mam rozmiar 70 E w porywach do F. Ha - a mi debile z targu wmawiaja cały czas ze ,,prosze pani, 70 to wyłącznie do C - większych nie produkują. Proszę sobie zmienić cycki". (czy cos w tym kontekście)
Musze sobie wylukać jakis sklep ze stanikami w necie, trafiłam na forum biusciastych i na blog gdzie dowiedziałam się wszystkiego o stanikach - no szok, dobrany stanik potrafi zdziałać cuda.

W pracy goowniano jak zawsze:dry:

kasia
- zdrówka, no moze nie choruj juz, już wystarczy;-)
Agaton - jak najmniej myśl o tym że nie ma Agatki obok ciebie, jak najwięcej mysl o sobie w tym czasie, wypoczywaj, ciesz się życiem, wolnościa - zobaczysz jak bardzo stęskniona ale wypoczęta i pełna energii powitasz Agatkę spowrotem, a mała powita usmiechnietą i wypoczętą mamę:tak::tak:
atol - ech, kochana, ja wczoraj też miałam taki dzień że beez kija nie podchodź, po prostu konflikt ze swiatem. Dzis juz lepiej? Bo u mnie raczej nie, wkurw dalej ;-):-D
nonek - witaj w świecie ciążofobii i depresji kochana;-) Wczoraj trzy niezależne osoby mi powiedziały że mam ewidentną depresję i pytały co mnie do tego doprowadziło? Nie chce mi isę nawet odpowiadać i opowiadać o moim spier dolonym życiu zawodowym. Kurde,żebym miała 19 lat i była tuż po maturze - oj, inaczej pokierowałabym swoja nauką....Teraz za późno na cokolwiek Zanim skończyłabym kolejne studia to już nigdzie nie znalazłabym pracy ze względu na wiek. Tak to w tym wypizdowie nie mam szans na nic już.

A co do tv to lubię jak brzęczy, radia nie lubię bo słucham non stop w pracy i w domu już nie mogę. A z A jesteśmy fanami dobrego filmu i wielkie tv+kino domowe to u nas konieczność. Jak już się uporamy z wykańczaniem salonu;-)
Co do kablówki czy cyfrówki - nigdy nie mieliśmy ale na pewno wypróbujemy, dopiero wtedy się wypowiam;-)

reklama
Do góry