reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Nonek Maja jest na modyfikowanym mleczku dostaje Bebilon 3. W ogóle ona nie chce jeść nic innego poza tym mlekiem :szok: czasem zje kawałek parówki, jakiegoś danonka skubnie trochę obiadu ale jej głównym jedzeniem jest właśnie mleko :-/ nie chce nic innego i tyle. Owoców tez nie lubi, czasem zje kawałek jabłka i ciemne winogrona z resztą nie podchodź. Podaje jej ostatnio znowu słoiczki może trochę rozluźnią tą jej kupę. A co do syropu do dostaje DUPHALAC jest już poprawa, dzisiaj kupka nie była już twarda, ale Maja nadal boi się ją robić :(

Aa, chciałam się pochwalić jeszcze, zakupiłam bodziaki na necie, polskiej firmy Ewa Klucze, normalnie rewelacyjna jakość - jakby ktoś chciał kupić to polecam :happy:

my z mężem handlujemy kaftanikami i śpiochami tej firmy jakby co to się polecam :tak:

Kurde cos niedobrego dzieje się z moim organizmem... Karmie piersią (niestety musze też dokarmiać, bo mojemu żarłoczkowi nie wystarcza) i zamiast tracić na wadze to ja jeszcze tyję... ciągle kręci mi się w głowie i nie mam na nic siły. Najgorsze jest to, że wyglądam jak zapaśnik sumo! mam 20kg nadwagi i nie wiem jak ja to zrzucę i czy w ogóle zrzucę. Czuję się koszmarnie, nie mog,ę przeglądać się w lustrze, bo nie widzę tam siebie tylko jakiegos wieprzka ;(

aha Nonek od jutra będe przez tydzien we Wro, może jakiś soczek?

reklama
ahoj...
cosmo, moj tez tylko mleko... masakra, ale kupy ma "ladne" ;-)
a na karmieniu cycem przytylam 10 kg, nie zawsze sie chudnie hehe (a szkoda bo moze bardziej bym byla za natura)

ja też przy karmieniu utyłam.
Ściema jak nic, jeszcze na dodatek mi biust zrobił się zwis....
Karmieniu naturalnemu mówię stanowcze NIE :cool2::ninja2::cool2:

uch to i ja jestem znowu na chwlie:baffled:
załapałam się na strzeszczenie Dity:-D
tak po drodze to ja też dostałąm w tamten weekend rower od Tomaszka:rofl2:
i też ma 3 przeżutki w kole:laugh2:super jest
my w środe byliśmy u lekarza odnośnie zeza mojego małego mężczyzny no i się sprawa ma tak, że raczej jest to zez pozorny(ufff...) wynikający z konstrukcji twarzy ale, żeby nie zapeszac musimy zrobi badanie wzroku no i się zakraplanie atropiną wita(nie wiem jak ja to zarobie) kate pamiętam, że TY u starszej gwiazdy chyba to przechodziłaś?. No i jak wada wzroku będzie przekraczała1,5 to do leczenia a jeśli nie to do obserwacji i licze na to drugie!

Roniak cholero oddawaj tą piłke dzieciom! Szybciutko!
maju udanej przeprowadzki
Sugar a Ty gdzieś była?
KICIA wróciłaś już?
..aenye miłych wakacji
kasia_z zdróweczka!!
Nieistotna siostra mojego T. też walczy z próchnicą u Filipka(2latka) swojego! wytrwałości życzę

resztę dopisze jak doczytam
ale pewnie nie wcześniej niż w środę bo na wtorek mój lap ma termin żeby z gwarancji wrócic podobno:nerd:

to i ja sie witam, troche sobie wojazowalam z Agatka korzystajac z nieobecnosci J i czasu brakowalo

Dzis za to zaatakowaly mnie moje korzonki czy cos, jak wychodzilam z domu czlam klocie w plecach a jak przyjechalam do pracy nie moglam wyjsc z samochodu no i jest troche kiepsko, a musze tu siedziec bo jedyna osoba ktora moglaby mnie zastapic jest na urlopie no wiec siedze pogieta kolega przyniosl mi z apteczki fastum a szef szkoczyl do apteki ;) i kupil mi nurofen plus, który zawiera kodeine i jest mi teraz milutko ;) choc wstawanie z krzesla jest dramatem

Sugar, Sara witajcie!!
co do wagi i karmienia sie nie wypowiadam :p
Agata nadal pije mleko rano i wieczorem i bardzo lubi...
za to jesli chodzi o koszty to jestesmy o 50 zl do przodu bo pielucha wyeliminowana!!!
I w zasadzie poszlo w dwa tygodnie jak zaczela nosic majtki i sie osikala kilka razy!

Agaton ale Ci fajnie... u nas to wygląda tak., że Maja szczy gdzie popadnie i ją to bawi... juz mojej mamie zasikala całe dywany, masakra

reklama
Cosmo mi sie wydaje ze po prostu dobrze ucelowalam z odstawieniem pieluchy, probowalam juz w zeszlym roku latem, ale Agatka albo nie potrafila kontrolowac tego albo nie kumala o co w tym wszystkim chodzi, moze jeszcze poczekaj z Majeczka jest w koncu 9 miesiecy mlodsza, moze to jeszcze nie jej czas..

Do góry