reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

squo - super maluszek:tak:
PS jaką zupę gotujesz?;-) Ja właśnie kapuśniaku z młodej kapusty ugotowałam cay gar, normalnie jak dla wojska mi wyszło,hehe, ciekawe kto to zje;-) Dobrze przynajmniej że dobra mi wyszła:tak::tak:

nieistotna - jak dziś młody?

reklama
Mapecior się kąpie z Tatą i zaraz idzie spać
byliśmy sobie na plaży trochę

Dita i jak w pracy??
zadomowiłaś się już??

squo to kwestia przywczajenia dojdziesz do wprawy - spokojnie:tak:

Squo bb to nasz drugi dom:-). Fajny ten twoj synalek.
Majerane dzis zgielo do spania bardzo wczesnie jak na nia. Zasnela na siedzaco. Normalnie masakra. Ale spala w dzien tylko pol godziny a wieczorem przegonilismy ja na polach przeszlo godzine. Padla jak pies pluto.
Majeranka mowi na siebie mama, czasem mania ( opetanczo-przesladowcza).

A wracajac do tematu nerwow. Te wszystkie artykuly, wypwiedzi sa dobre. Nasze dzieci tak wlasnie reaguja, bo nie potrafia inaczej wyrazic swojego zalu, emocji itp., z drugiej strony probuja na co moga sobie pozwolic. Najgorzej jest z odwracaniem uwagi. Tak naprawde nie da sie w trakcie szalu tego zrobic, trzeba poczekac az minie lub wyczuc jak sie zbliza i wtedy zagadac. Zreszta te wszystkie bunty dwu-trzylatkow mniej wiecej na tym polegaja. Na bezsilnosci. A im silniejszy charakterek dziecka tym gorzej. Ja przerabialam ze Stonka naprawde gehenne. Jak Ilonkowy Filip. A i jeszcze jedno, najwieksze bunty i rzuty Maniana ma jak jest zmeczona, spiaca. Wtedy jest na nie. A wtedy tym gorzej jej zasnac. I tak kolko sie zamyka.

I ja się witam:-)

fak wyrzygałam dziś wszystko, co miałam w sobie
czuję się jak ulica pod walcem
wszystko mnie wku***

Lecę was poczytać

hehe.
Oj tam, w pracy jak w pracy,. nie chcę zapeszać;-)
Moje glony na szczęscie (odpukać) nie miały i nie mają trudnych buntów, ale pamiętam bunt dwulatka - mojej siostry.... jezu....
Ona potrafiła wejść za szafę/szafkę/ cokolwiek i wyć przez 2 godziny, bo cośtam poszło nie po jej myśli. W tym czasie nikt i nic nie było w stanie wyciągnąć ją z kąta i uspokoić...
Różne są dzieci - różne charaktery.
Ja wam mówię - najgorsze pierwsze 3 lata. :cool2:

reklama
uuuuuKate wspolczuje. To jednak Asia tez miala to scierwo? A co ma byc za tydzien?
Ditka bardzo sie ciesze, ze ci sie uklada jak nalezy!
Moje dzieci zaropiale oczy maja. A zakropic Manianie oczy to wyzsza szkola gotowania na gazie.

Do góry