reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Naszym dobrym znajomym jest komornik skarbowy. Mają wyroki, nie chcą płacić i jeszcze mu kłamią w żywe oczy... no ale niekoniecznie oznacza to że akurat żłobek będzie trefny. Co do tego jak się zajmują to łatwo sprawdzić, np. przez okno, jak już nie chcę siedzieć w środku, pomijając że pierwse dni i tak spędzę tam z Piotrusiem. A jego kumpelka Tysia to już gada zdaniami więc coś powie też.
Bardziej mi chodziło o takie jakieś pozwolenia na działalność żłobkową, Sanepid czy coś oprócz KRSu, co jest charakterystyczne dla właśnie żłobków i trzeba to mieć.

reklama
Kasia, bo wsio sprawdzisz na podstawie wpisu czy KRS:tak:
to po prostu zależy, co tam będzie wpisane

bo żłobek jako żłobek to i sanepid i ministerstwo zdrowia i masę zezwoleń, pozwoleń /np. straż pożarna/

a klub dla maluchów to inna bajka i zależy co mają w ofercie, po prostu

Sugar co się dzieje???

Witam porannie:-)
Moje dziecie dzis wyjatkowo mnie obudzilo o 6 i juz nie spalo. Oczywiscie wiecznie jeczy. Ale co przed chwila zrobilo to ja podziekuje. obesrala sie tak, ze wszystko wyszlo bokiem. I pol chalupy mam w kupie wymazane. Nie wspominajac o mnie. Nie ma to jak slicznie smierdzaca kupa z rana.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Sugar co sie dzieje????

Kasia_z wspolczuje, ale jeszcze sie w zyciu napracujesz;-). Odpoczywaj kobito.
Ze zlobkiem jak masz pod praktycznie samymi oknami dobrze poobserwowac co i jak. Na podatkach to sie nie znam kompletnie.

Hehe, Kate, jeśli o nich chodzi to bardziej by się przydało zaświadczenie o niezaleganiu z płaceniem z ZUS i skarbówki. ;-) Podejrzewam że to klub malucha, bo 1 babka po pedagogice tam jest (na razie), a by musieli mieć pielęgniarkę albo lekarza jak byłby żłobek. W KRSie to ciekawe co mają wpisane, zawsze na zapas są śmiechowe rzeczy powpisywane :rofl2:

Nonek, współczuję kupy. Mój chyba się od roku tak nie osrał tfu tfu..

reklama
Co sie dzieje Sugar??

edit: a nie doczytalam ze nie masz ochoty pisac o tym na tym watku...

w takim razie zycze abys szybko ochlonela, cokolwiek zlego sie stalo

w Pń piekna pogoda, az zal d sciska ze trza w pracy siedziec, a w zeszlym tygodniu walsnie chodzilismy sobie po orzechowskich wydmach, spacerowalismy nad morzem i wsuwalismy rybki...ech ;)

Do góry