reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
no wg USG to juz za 5 dni wg OM za 10 a wiecie co jest najgorsze? że lekarz zapewniał mnie całą ciążę, że będę mieć córke, pokazywał zdjęcia piski że nic się już z tego nie wykluje a miesiąc temu stwierdził, ze w brzuszku siedzi na 1000% chłopaczek... ale szok przeżyłam... cała wyprawka kupiona dla dziewuszki (w sumie tak dużo nie kupowałam bo mam dużo po Mai) ale te wszytskie malusie letnie sukieneczki i to nastawienie, ze będziemy mieć małą Ingę a tu niespodzianka, musiałam dłuuugo dochodzić do siebie bo normalnie szok ;-)

Tak to jest wlasnie z tymi usg. Do konca jedna wielka niewiadoma.
Aenye jak nic jeszcze chwilka jeszcze momencik! Juz normalnie czuje przez skore!

Ja jestem zwolniona z egzamu z dermatologii!!! Jezu jak sie ciesze, przynajmniej jeden mam z glowy. Z majerana na zajeciach bylam, pol szkoly prawie rozniosla:-), ale dalam rade. Jutro niestety koszmarna receptura. Dzis mam noc z glowy.

ja sie jakos strasznie podniecilam, hehe

a moze sie okaze, ze to falszywy alarm??

no nie wiem, brzuch mam caly czas twardy, nic nie zwalnia, boli mnie tylko krzyz co chwile..

ogolnie to czuje sie inaczej niz z Filipem. ale bardzo inaczej niz zwykle. :-) no nic. zobaczymy..

najgorsze, ze nie mam jak sie wykapac, bo z Fiolem sama jestem.. i ogolic, przeciez dla niego golarka to jest jakis osmy cud swiata, jak zobaczy to od razu do lapy chce i nie ma zmiluj, bo ryk..

jak zwykle najwiekszy luz ma moj maz :rofl2: napisalam, ze chyba sie dzis nie pouczy, a on na to, ze ok, bedzie co bedzie, ale mam mu poszukac tych materialow, o ktore wczoraj prosil. no nie wierze, co za relaks chodzacy z tego czlowieka!!!

cosmo
, ale ci fajnie z ta parka :-D u mnie nie bedzie niespodzianki, zbyt wiele razy widzialam te wielkie jajca na usg na wlasne oczy :-D chyba ze to blizniaki :rofl2:
co do obgryzania nic nie poradze, nigdy nie obgryzalam i nikt kolo mnie nie mial takiego zwyczaju, wiec rad nie znam :-( ale o tym gorzkim paluszku slyszalam, ze dziala. tylko nie wiem, czy to dla takich malych babli jest. moze przeczekac lepiej?
moj tez dlubie w nosie, hehehe :-D ale najlepsze, ze probuje tez nam dlubac :-D

cosmolady oj jaka niespodzianka
za Ciebie tez juz trzymam kciuki by szybko i dobrze wszystko poszlo

aenye juz za moment, juz za chwile...
jejku
bedziesz miec drugie mikro synka w domu :)

laski trzymajcie sie dzielnie :)

i caluski przy okazji dla Matyldki :)

ja zawsze marzyłam o siostrze (mam tylko brata) i bardzo chciałabym miec syna ale jako 3 dziecko no ale cóż taka mała rożnica wieku, na pewno będa sie fajnie razem bawić :)

reklama
Witajcie dziewczynki ja poczytuje ale jakos nie mam weny na pisanie...
u nas wszystko ok, troche cierpialam jak w poniedzialek po 9 dniach urlopu musialam wrocic do pracy, ale jakos sie juz unormowalo ;) Bylismy 3 dni nad morzem sami z J, bo Agatka pojechala na 5 dni do Kuznicy na Helu z miomi rodzicami, jak zobaczyla plaze nie mogla uwierzyc ze ma do dyspozycji tak ogromna piaskownice ;)

A poza tym musze sie pochwalic ze w koncu sie pozbylismy sie tego wstretnego Cooneco :) Szwagier mi takie pisemko strzelil do sprzedawcy na podstawie odstąpienia od sprzedazy towaru konsumcyjnego, ktore to gwarantuje nam odpowiednia ustawa, ze juz nie chcieli nawet do prducenta wysylac i rozpatrywac jakis tam reklamacji tylko w jeden dzien nam kase oddali, a najlepsze ze po tygodniu zadzwonil do J jakis koles z Coneco ze slyszal ze chcemy reklamowac wozek, a J mu ze sprawa nieaktualna ze sprzedawca zwrocil kase to koles skomentowal ze to nie do konca zgodne z prawem ale skoro tak zrobili to ich sprawa hehe kity wciskac chcial jakies, dobrze miec jednak radce prawnego w rodzinie ;)

Aeneye ja czuje przez skore ze cos z tego bedzie, ale w sumie luz nie ma sie co nakrecac ;) jakby co to zycze Ci bardzo szybkiego i malo bolesnego porodu ;)

Cosmo Tobie rowniez wszytkiego dobrego, spokojnej koncowki ciazy przede wszystkim ;)

Do góry