reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

Agutka moj maz o malo nie stracil nogi jak sie uklul u dentysty.
Zakazenie raczej sie nie wda. Calosc przelana woda utleniona w b. duzej ilosci. A teraz ma opatrunek z rivanolu.

reklama
Może rzeczywiście zastrzyk przeciwtężcowy dadzą. Z drugiej strony jak krew sika, to o zakażenie raczej trudno, właśnie bardziej takie ukłucia itp (głęboko wchodzi bakteria i nie wychodzi) są zdradliwe. Jak krew leci to bakteria z nią wyleci na zewnątrz i raczej biedy nie ma...

A jak Majerana się czuje po wypadku?

Majerana zupelnie normalnie, nawet jej rekawica z bandaza nie przeszkadza. Wlasnie sie obudzila w dobrym nastroju. Zaraz sie zbiore i pojade do lekarki, niech ona zadecyduje.
A stary wlasnie przez takie glebokie uklucie mial torbiel wielkosci meskiego kapcia. Ale to by duzo opowiadac.

A mój brat 2 tygodnie chodził ze szpilką (całą) wbitą w piętę (taką bez łba, bo się urwał, widać było tylko średnicę tego słupa szpilki jako kropkę czarną) - po smarowaniu aloesem mu cała wylazła i nic mu od tego kompletnie nie było. A zakumał że coś jest, bo go pięta kłuła. Fakir :cool2:

Przeciw tężcowi jakaś szczepionka była? :confused:

Czesc dziewczyny!
U mnie dzis pogoda do dupy-wieje,deszcz leje wiec ze spaceru nici.Na dodatek moje pieknie umyte okna sa zachlapane przez deszcz:-(Zaraz zlapie jakiegos dola.:-:)-(
Nonek-ta twoja coreczka to chyba nigdy sie nie nudzi w domu.
Moja tez nie da wlozyc sie do kojca.Wrzeszczy jakby ja ze skory obrywali.
Joasia-to ma byc instruktor?Zmien go lepiej zanim wykonczysz sie nerwowo bo nie wiadomo co bedzie nastepnym razem.

kasia - ojezu, jak sobie pomyślę o tej szpilce...brrr.....
A tężec był w cyklu szczepień co trzy tygodnie razem z błonicą i krztuścem.
Albo w 5w1 lub 6w1 - w każdej był teżec

reklama
kasiu :
3 w 1 - błonica, krztusiec, tężec + 1 kłucie polio
albo
5 w 1 - błonica, krztusiec, tężec, polio i HiB
6 w 1 - błonica, krztusiec, tężec, polio, Hib, WZWa

Zresztą tutaj masz link - i tak musisz sobie niedługo przypomnieć kalendarz szczepień;-)

Do góry