reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Agutka moj maz o malo nie stracil nogi jak sie uklul u dentysty.
Zakazenie raczej sie nie wda. Calosc przelana woda utleniona w b. duzej ilosci. A teraz ma opatrunek z rivanolu.

reklama
Może rzeczywiście zastrzyk przeciwtężcowy dadzą. Z drugiej strony jak krew sika, to o zakażenie raczej trudno, właśnie bardziej takie ukłucia itp (głęboko wchodzi bakteria i nie wychodzi) są zdradliwe. Jak krew leci to bakteria z nią wyleci na zewnątrz i raczej biedy nie ma...

A jak Majerana się czuje po wypadku?

Majerana zupelnie normalnie, nawet jej rekawica z bandaza nie przeszkadza. Wlasnie sie obudzila w dobrym nastroju. Zaraz sie zbiore i pojade do lekarki, niech ona zadecyduje.
A stary wlasnie przez takie glebokie uklucie mial torbiel wielkosci meskiego kapcia. Ale to by duzo opowiadac.

A mój brat 2 tygodnie chodził ze szpilką (całą) wbitą w piętę (taką bez łba, bo się urwał, widać było tylko średnicę tego słupa szpilki jako kropkę czarną) - po smarowaniu aloesem mu cała wylazła i nic mu od tego kompletnie nie było. A zakumał że coś jest, bo go pięta kłuła. Fakir :cool2:

Przeciw tężcowi jakaś szczepionka była? :confused:

Czesc dziewczyny!
U mnie dzis pogoda do dupy-wieje,deszcz leje wiec ze spaceru nici.Na dodatek moje pieknie umyte okna sa zachlapane przez deszcz:-(Zaraz zlapie jakiegos dola.:-:)-(
Nonek-ta twoja coreczka to chyba nigdy sie nie nudzi w domu.
Moja tez nie da wlozyc sie do kojca.Wrzeszczy jakby ja ze skory obrywali.
Joasia-to ma byc instruktor?Zmien go lepiej zanim wykonczysz sie nerwowo bo nie wiadomo co bedzie nastepnym razem.

kasia - ojezu, jak sobie pomyślę o tej szpilce...brrr.....
A tężec był w cyklu szczepień co trzy tygodnie razem z błonicą i krztuścem.
Albo w 5w1 lub 6w1 - w każdej był teżec

reklama
kasiu :
3 w 1 - błonica, krztusiec, tężec + 1 kłucie polio
albo
5 w 1 - błonica, krztusiec, tężec, polio i HiB
6 w 1 - błonica, krztusiec, tężec, polio, Hib, WZWa

Zresztą tutaj masz link - i tak musisz sobie niedługo przypomnieć kalendarz szczepień;-)

Do góry