reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
ona to mowi raczej informacyjnie a nie pytając wiesz.
a tam szkoda pisac bo sie tylko wkurrr:wściekła/y: bez sensu.
do świat jeszcze moge zdanie zmienic pare razy. nie wiem jak bedzie.

hejos :-)

ja od wczoraj w cudnym humorku :tak:
nie dosc, ze byla ekstrasna rodzinna wycieczka, Filip jak zwykle zachwycony kolejka, potem pieknie poltorej godzinki Dawid z nim pod uniwerkiem dygal, a ten spal smacznie, pogoda cud miod.. potem do Gdyni pojechalam z mlodym, znowu super spacerek po starych katach, w ktorych rzadko bywam ostatnio (a kiedys mieszkalam), jak zwykle sentimentos i kasa idzie ;-) hehe.
i jezdzilismy wczoraj nowiusienkimi mesiami z salonu znajomego naszego ;-) tata sie przymierza do kupna nowego auta i chociaz nie znosze mesiow i nie chce, by taki kupowal, to musze przyznac, ze MEEEGA luksus... jesu... fajnie miec takie auto, na pewno ego troche rosnie.. :-)
i jeszcze znajomi starzy wpadli wieczorkiem meczyk ogladac, Fiolem sie zachwycali :-) bo nie widzieli dawno :tak:
i sie wyspalam dzisiaj..

ale najwazniejsze! dowiedzialam sie superanckiej rzeczy :tak: moge wziac na uczelni urlop macierzynski - nie podchodzic do sesji itp, a w przyszlym roku wrocic znowu na 3 rok! bez kosztow zadnych :-) a dzieki temu, ze nie zrobie teraz dyplomu, w przyszlym roku znowu bede mogla brac stypendium :-) fajosko!!!!!! zawsze to 380zl w kieszeni :-) przy drugim bablu przyda sie bardzo..
troche wiocha, ze bede powtarzac rok.. ale mobilizacji nie mam zadnej, nie chce mi sie, nie mam sil sie uczyc, jeszcze teraz, na stresie.. zrobie sobie tylko pierwszy semestr, przynajmniej sie postaram!..

no i super :-) mam luz :-) bo juz mi sie snilo po nocach, ze mnie wyleja, albo bede musiala placic cos..

to tyle o mnie ;-)

Kinga, olej tesciowa. a w zeszlym roku gdzie byliscie? my robimy co rok zmiane :-) u jednych w pierwszy dzien swiat, u drugich drugi lub sniadanie u jednych, a obiad u drugich.. ale raczej pierwsza opcja zwykle :-)

Kicia, normalnie kocham cie za ta choinke!!! :-D:-D:-D

Dita, nie pitol :-) cappucino..? mniam ;-) ja juz po antonowce i po kafce :-)

sugar, ale to nie u was ta akcja z ewakuacja szkoly? fajne klimaty :cool2:

kasia_z - trzymam kciuki za wyniki.. ale te omdlenia moze zwykle w ciazy, co..? moja szwagierka miala czesto.. mi w tej ciazy o dziwo tez sie nieraz robi slabo (choc z Fiolem nigdy), az musze usiasc lub sie zlapac czegos, bo bym upadla. dziwne. ale chyba w normie :-)

aenye miło że masz dobry humor. tak trzymaj

dziewczyny ja znowu zaczełam zle sie czuc, mam dusznosci....ciężko mi sie oddycha i słabne w momencie. dzwoniłam juz do męża i jestem z nim w kontakcie tel cały czas. boje sie troche bo jestem sama z dzieckiem.
mam nadzieje ze mi przejdzie a jezeli nie to dzis ide na pogotowie i pewnie na odział.. :-(
jeżeli nie bede sie długo odzywała tz że jestem w szpitalu.
3majcie prosze za mnei kciuki.
pa

Kinga, kurcze, najgorzej że nie wiadomo co to jest :(((

Moja teściowa miała coś takiego około trzydziestki, mdlała na ulicy i kompletnie we wszystkich badaniach wychodziło że jest zdrowa, nie wiadomo co to było. Przeszło jej w końcu, ale była ostro załamana, bo tez z dzieckiem, ani nigdzie pójść, bo niebezpiecznie, ani nic... Mocno za ciebie trzymam kciuki, żeby w koncu ktoś wykrył co to jest i żeby się udało pozbyć tych słabości :tak::tak::tak: Buziam! :tak:

o ewakuacja szkoly?
moze to u nas bo obok jest prywatna miedzynarodowa szkola :tak:

mesio :cool2:

u mnie glutonga cd

i pan mi wlasnie skul kafel za trylion zetalionow z wanny bo jakis fakap z syfonem i zalalo sasiadke :wściekła/y:
no ale przynajmniej zrobi wszystko jak nalezy bo debile wczesniej nie podpiankowali wanny

Kinga skoro w badaniach ok nic innego jak faktycznie na 2/3 dni na oddział na obserwacje, moze to od tej nadzerki?

Kasia super je wyniki ok i trzymam kciuki za pozostałe.

Aeyne gratuluje udanego dzionka i fajnie że z uczelnia tak sie ładnie układa. 380 zł to nie mała kaska zawsze sie przyda.

Dita i jaki macie. Pokaż to cudo.:cool2:

A moja malutka coś wczoraj kilka razy i dziś pokasłuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Fakt to taki niewinny kaszelak ale ja już mam schize i doła. Już zapodaje inhalacje i prawoślazowy. Niki też kaszle (ale z gardła) i narzeka ze ją boli. No h.... mnie bierze chyba wystawie moje dzieciary na allegro.
I juz ma wizje że za rok tak z trójką będę walczyła:baffled: i deprecha gwarantowana.
Do tego już trzeci dzień podbrzusze mnie tak dziwnie pobolewa i uczucie jakby miało mnie ostro zalac. Kłucia miałam w poprzednich ciążach ale nie aż tak. Ale poczekam do piątku wtedy mam wizyte.
Sorka musiałam sie wyżalić.

czarna - weź sobie koniecznie nospe forte albo dwie zwykłe i staraj się jak najwiecej leżeć. Bądź dobrej myśli, na pewno to nic poważnego.
Z czym i jak robisz inhalacje? Jak długo i jak często? Mów mi szybko bo ja kompletnie zielona, a inhalator taki: inhalator MEDEL Family BLUE'07! DOSTAWA GRATIS! IB (319567131) - Aukcje internetowe Allegro
Moje glonisko nadal kaszlące i niedoleczone więc wolałabym jej porobic trochę tych inhalacji

sugar - a sąsiadka o odszkodowanie nie będzie walczyć??? brrr

aenye - co to za antonówka? Musze wypróbowac.
kinga - zdrowia zycze.

reklama
Dita. W tym inhalatorze masz taki nebulizator (dwa pojemniczki -jeden z maska(górny)połączone ze sobą) do dolnej wlewasz specyfiki ja daje sól fizjologiczą+berodula 10 kropli(on na recepte) ale mozesz sama sól uzyc. I załanczasz przez maseczke wydobywa sie para i robisz az przestanie parowac kolo 5/7 min (nigdy nie mierzyłam czasu) i tyle
A robie 3x dziennie i jezeli dziecie ma dusznosci w nocy tez mozna

Do góry