reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

hejhej
Ja jeszcze bez kawki aczkolwiek w domku z glonami:tak:

Kate
- wapno, witaminka c.
Jeśli wierzysz w homeopatię to na pierwsze objawy przeziębienia rewelacyjny jest oscillococinum. Tam jest sześć fiolek - dajesz młodej po pół fiolki (prosto do paszczaka - to są słodkie kulki) co 2 godziny.
Jeśli mocne objawy - dawkę się zwiększa, jeśli jest całkiem chora - daje się nawet 2 fiolki co 2 godziny.

To jest metoda jaką doradziła mi moja lekarka. U Nat jakoś nie miałam okazji wyprobować, jakoś nie miała porządnych objawów oprócz tego zapalenia oskrzeli, no ale jak już miała antybiotyk, to nie chciałam już oscillo kopować, bo to dość jednak drogie;-)
Ale u Ali sprawdzało się. Miała pół roku kiedy jej pierwszy raz zaaplikowałam i kilka razy ominęło ją przeziębienie.

reklama
ja bralam oscillo w ciazy co 2h bo mialam cos jakby grype i gowno, stracilam te 25zl. brr. nie wierze w homeo :-) ale kuleczki sa slodkie ;-)
w ziololecznictwo predzej wierze, w rozne takie naparki ;-) jak mocno zaglutowana dalej polecam sinupret i esberitox :-)
my tylko dzieki temu zyjemy :-)

my pospalismy z fiolkiem do 9 :-) i jak on sie cudnie obudzil! gadal do siebie, smial sie, bawil sie koldra, pozytywka, ogolnie superzadowolony :-D i tak pol godziny :-) wiec naprawde relaksik :-) mialam plan pospac, ale tak sobie na niego w lozeczku patrzylam, na ta sama radosc gadajaca, to normalnie az mi sie zachcialo wstac :-) tym bardziej, ze pogod SLICZNA :-)

Dzięki dziewczyny:tak:
wit. c i wapno podaję i syrop prawoślazowy
generalnie to nic jej nie jest poza katarkiem i kaszlem od niego

Patrycja - a jak podać ten sinupret? ja mam w tabletkach. rozpuścić jakoś?

A ja wczoraj wieczorem z kumpelkami polazilam po cmentarzu.
Milutko bylo pomimo tego ze to wcale niewesole swieto.
Ilu u nas mlodych ludzi lezy (20-25lat) szok:szok:
A dzis i jutro chyba imprezka WRESZCIE

Kate ja na kaszelek daje Sodal i jask juz laski pisaly vit C i wapno.
A i jeszcze olbas na posciel.U nas sie super sprawdza.:tak:

Wczoraj to bardzo wesoły dzień :tak::tak: wszystkich swietych to imieniny wszystkich :-) niektore wyznania jedzą pija na grobach :tak:
Dzisiaj zaduszki to smutny dzien :tak:
U nas słonko niedawno wróciliśmy ze spaceru :rofl2: ale te błoto mnie dobija po tym deszczu w nocy

reklama
Do góry