reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
hehe, u nas Andrzej strasznie chciał mieć synka, a jak na usg wyszła Natka, to się śmiał,że do trzech razy sztuka, w ogóle się wszyscy śmialiśmy i my i lekarz....
Jakoś nie rozumiem ludzi którzy robią dramat bo chłopiec albo bo dziewczynka....

My dokładnie tak samo:tak:
Do trzech razy sztuka:-D:-D:-D No i trzecie będzie za jakieś 3 lata, może...

U nas generalnie rodzą się dziewczynki /no sis ma synka, ale to chyba nie moja sis;-);-);-)/

Najbardziej wkurzają mnie ludzie którzy mówią "ojjjj, druga/i też dziewczynka/chłopiec... jaka szkoda...":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no mnie tez to okropnie wkur wia:wściekła/y:

A ja jeszcze znam takie twierdzenie,że na silę nie można mieć dziewczynki/chłopca. Natura sama decyduje kto ma się w danej rodzinie rodzić.
Znam osobiście ludzi, którzy mieli 3 dziewczynki i czwarty urodził im się wymodlony, wyproszony, wyczekany i wychuchany chłopiec (nie jestem pewna czy ta baba przypadkiem do Częstochowy w tej intencji nie poszła;-))
I niestety jest chory - nie wiem dokładnie na co, ale to genetyczna choroba przenoszona z matki na SYNÓW.
Więc ja zdaję się na naturę - u mnie w rodzinie same dziewczynki - ja mam 3 siostry i 2 córki - widocznie tak ma być:tak:

Tez nie bede plakala jak urodzi nam sie druga dziewczynka. Jasne ze chcialabym chlopca ale jesli nie bedzie to trudno i moje dziewuszki bede kochala najbardziej na swiecie.

Kate, Luckymama - wielkie zębogratulacje!!!

Coś jest w tym schabowym - Piotruś od czasu jak ma zęby u góry gryzie dużo lepiej - jest w stanie wciągnąć 1/3 bułeczki podanej w stanie nierozdrobnionym :-)

Mięsa nienawidzi już całkiem. Cholera. Za nic nie da sobie wcisnąć. No way. :-( A ma spuchnięte oczka i pediatra mówi, że to od niedoboru białka... fajnie jakby jednak mięsko jadł. No ale cóż, może dorośnie. Grunt że zdrowy

Dzis zasnął w 20 sek i spał całą noc bez stękania, dopiero nad ranem zakwękał i zasnął znowu. Jej, jak się człowiek wyśpi to od razu inny :-)

Aeneye - gratki ślicznej Niuni czy też Niuniego ;-) Buziaki!

reklama
jesuu, jaka dyskusja :-D
hehehe
mam nadzieje, ze nie myslicie sobie o mnie, ze jestem jakas dziwna maniaczka dziewczynki i bede plakac, jak zobacze fiutka na monitorze????? :-D
hehehe, nic z tych rzeczy ;-) Dawid mnie ostudza w moich pragnieniach twierdzac, ze czuje, ze bedzie chlopak ;-) no to ja na przekor. bo chcialabym niunie, baaardzo, i staram sie ja sobie wlasnie "wymodlic". wiem, ze po fakcie ;-) mozna sobie marzyc, ale wiecie - mimo ze strzelone dziecie w owu, moze jakims cudem przygarnelam iXa??? :-D :-D :-D

ja tez, jak scarlet, wierze w cuda - sliczne stwierdzenie - "wierze w cuda, bo mi sie zdarzaja" :-) mi tak samo. moze dlatego taka szczesliwa w zyciu jestem, ze optymistycznie nastawiona do wszystkiego :-)

hehe, u mnie w rodzinie tez drastyki byly, moja mama, jak sie dowiedziala, ze jest w ciazy ze mna, to dostala od wujka taka pocztowke z dziewczyneczka i codziennie do niej mowila, opowiadala itepe, jak do mnie :-) normalnie wmowila sobie, ze bedzie niunia. i byla ;-) fartem. w drugiej ciazy chciala synka, ale wybrala glupie imie (to moja teoria ;-) ) i dlatego urodzila sie moja sis :-D
a moja ciocia, na wiesc, ze urodzila drugiego synka (choc modlila sie o corcie) nie chciala o tym slyszec, mowila, ze to nie jej, a nawet wziac go na rece w pierwszych chwilach nie chciala. dopiero po dluuuuugich godzinach zaczela strasznie ryczec i przeklinac siebie, jaka jest glupia :-)
hehe.. a jest najcudniejsza mama na swiecie i tak :-) i zawsze byla.

ale ja do maniakow nie naleze :-) i dobrze, ze jest usg, bo juz w ciazy bedac dowiem sie, co mi pisane i nie bedzie dziwnych akcji po porodzie juz. ;-)

ale jakos obstawiam dziunie i tak :-) wczoraj bylam w tesco i sa tak piekne ciuszki dla dziewczynek w tym roku, ze malo sie nie poplakalam. naprawde. az chcialam kupic :-) tak ja sobie wyobrazilam w tych szmatkach :-)

niewazne, czy chlopiec, czy dziewczynka, juz teraz oddalabym za nie niemal wszystko :-)

a z innej beczki - gratki dla Natki (maja ;-) ) :-D

i pochwale sie, ze Filipek spal od 22 do 7.30 bez przerwy!!! raz zakwilil, ale smoczka mu dlaam (bo chory i nie chcialam rozdrazniac) i spal dalej :-) i potem o 8.30 jeszcze zasnal do 10 :-)

i teraz sie bawi, hasa, smieje sie i gada, juz go uszki nie bola, jak dotykam :-) cudnie!

Do góry