reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

no
najtrudniejszy pierwszy krok
aenye nerwy w kat i walcz dzielnie
jeszcze chwila i bedzie spokoj

dita wspolczuje
zadzwon moze chociaz na pogotowie czy do szpitala i zapytaj
jak zrobia laske czy wysmieja trudno
ich broszka a dziecko Twoje
tak czy siak bedzie dobrze
moze to jakis wirus bo teraz tego scierwa od cholery sie blaka

moi rodzice zabieraja mi malolata 10 listopada jakos do siebie
normalnie wczoraj prawie sie poplakalam hehe
moj tata natomiast jest mega przeszczesliwy ze jego wnuczos bedzie u dziadkow ;-)
potem jak szymon skonczy fabule to pewnie wezmiemy go back to warsaw do swiat

ja zaraz wyruszam na jakis szoping przedurodzeniowy bo nie mam nic, popranych rzeczy nej etc ( swoja droga odzwyczailam sie juz od prania i podwojnego pluikania hehe) a mlody zostaje z opiekunka

reklama
Sugar, hihi, jak z kawału pierwsze dziecko v drugie dziecko :-D

Aeneye - straszne to jest, ale z każdym dniem coraz lepiej :tak:

U nas teraz my chodzimy oboje jak zombie od tego, że Piotruś noc przesypia.
Chyba nam się mózgi poprzestawiały na spanie permanentne :-D

Dita, w szpitalu o tyle fajnie, że powinni badania zrobić i masz po 20 min wynik. A jak będą bredzić, to się zawiniesz i pójdziesz do domu spowrotem...
No i jak tam Nat?

Dita byłaś:confused: Popracuj trochę nad asertywnością;-)
Czarna buziam. Jest ok:-) Katar go męczy jeszcze ale juz jakby lepiej:tak:
Sugar udanych zakupów:-)
Aenye jesteś dzielna i tak:-) I fakt jeszcze kilka nocek i będzie tak jak chcesz. najważniejsze że Filip spał u siebie:happy:
Pingwinku Tobie tez wielkie gratulacje za te 2,5 godz u małej:-)
Kinga zdjęcia;-)

okok oto obiecane zdjecia..;-) chociaż pare:happy2:

zaraz przy wejsciu do hotelu

mieliśmy prysznic z sauną i różnymi rodzajami masażu

jeden z naszych pokoi

sala kominkowa w której jedliśmy kolację we dwoje

wewnątrz

przed hotelem

Wiecej zdjęc narazie nie moge dodać bo serwer się spierdzielił:dry:

Dita, ja też zawsze zapominam języka w gębie, ale jeśli chodzi o dziecko, albo o kogoś z rodziny, to od razu mi się pojawia :tak: Mam nadzieję, że już wiadomo coś z Natalką?

Aenye - to może potrwać do dwóch tygodni, że będzie płakał. U mnie juz w dzień teraz zasnął po 20 sek płaczu. Wieczorem po 2 min. I w dzień dziś już ładnie je. Musiałam trochę przeorganizować mu plan dnia przez to nie jedzenie w nocy, ale myślę, że już mamy całkiem dobry. Trochę zwiększyłam ilośc dziennych posiłków i przesunęłam mu drzemki. Dziś próbowaliśmy dopiero ale się ładnie wpasowął.
Co mi się podoba, teraz dłużej śpi w nocy - spał do 6 rano, a od dwóch dni wstaje 7:30 :-)

Kinga super pobyt, piekny hotel.

Dita i co tam?

na temat uspiania mam odrebne zdanie i chyba lepiej jak je zachowam dla siebie bo tu jest wiele fanek uspiania metodami z ksiazek i nie chce nikogo urazic

Luckymama gratuluje zeba!!!
tak wiec moje dziecie jest najstarszym brzdacem bezzebnym???

Nieistotna, nie urazisz, chill out. :tak:

Kinga, super miejscówka i fajnie zdjęcia - jest co wspominać.

U mnie piąty ząb wylazł. Czekam jeszcze na szósty, który już prawie się przebił i będzie spokój :cool:

Kinga - super!!!!:tak: Ja jednakowoż wybrałabym Gołębiewski w Wiśle, bo kocham góry;-)

Kasia - wow, to już sporo zębów!!. Moja na razie cały czas dwuzębna....

Aha - no i nie byłam z Nat, bo gnoj już nie ma gorączki. Jeszcze zobaczymy czy na noc ja weźmie. Wysypki też nie ma więc chooj wie, co to było...:confused2:

My nadal bez zęba:-D
Dita - co z Nati??? normalnie ja cię wezmę w obroty:tak: to się szybko nauczysz;-)
Kinga - fajne zdjęcia, my się wybieramy na jakiś weekend do Gołębiewskiego do Wisły:-)
Patrycja - no wytrwałosci życzę:-D
Pingwinek - no i superowo te 2,5 godzinki
Sugar - jak zakupy skarbie???
Czarna - dobrze, ze juz OK

A u nas zasypianie SAMEJ w naszym łózku, potem hop do "siebie"
spała całą noc, pobudka o 6 rano
wzięłam do nas
i spała jeszcze 2 godzinki
czyli SUPER:happy2:

reklama
Do góry