reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Jak jest gorączka to koniecznie trzeba podawać dziecku ogromne ilości do picia.

Nieistotku to tylko 3 dni trwa. Sama gorączka nie jest w rzeczywistości az taka straszna jak wygląda, mimo ze trzeba stale kontrolować by nie dochodziła pow. 39.8 bo to juz extremalna syt i bardzo groźna, ale ibuprofen i paracetamol potrzebują dużo wody do wypłukania. Nie martw się. Będzie ok;-)

reklama
Nieistotna Wirtulam mocno mam nadzieje że Filipek juz lepiej nie martw się to 3 dniówka a jak jest goraczka to znaczy że organizm walczy
Czarna bedzie dobrze :tak::tak:rozmowa rozmowa rozmowa i wszystko sie poukłada :tak:
U nas nocki cos sie psuja ostatnio :-( mały budzi sie często i cięzko mu usnać potem juz nie spi do 8,30 tylko do 7 :-:)szok: a tak sie cieszyłam przez ten ostatni tydzień że tak ładnie zaczął spać
Wczoraj pogoda super wiec my cały dzień na podwurku :-) mały zadowolony my zreszta tez dawno nie było u nas takiej fajniej niedzieli :tak::tak: cała rodzinka poszlismy do zoo, parku, na obiad, na spacer się udeptaliśmy ze hej :-D:-D ale było fajnie.

Wczoraj mieliśmy maly kryzys
Fifkowi skoczyla goraczka i zrobil sie taki dziwny, zaczely mu siniec raczki i nozki, uciekaly oczka i wkoncu zaczal sztywniec i telepac sie (to wszystko chyba z zimna)
oczywiscie ja wpadlam w panike i sie poplakalam, w glowie mi sie sepsa uroiła
szybko zabralam malego i pojechalismy do przychodni, ale szybciutko go puscilo i byl znow normalny
doktorka oswiecila mnie ze nie podaje sie jak mi wmowila aptekarka czopkow w zaleznosci do wieku tylko do wagi dziecka i zwiekszyla ilosc paracetamolu do 180 z 120... maly dostaje silniejsze czopki i czuje sie lepiej, szkoda ze nie wiedzialam wczesniej
dzis ostatnia doba (teoretycznie) i bedzie git :tak:

Jezuuu....:no: nieistotna - współczuję.....
A te drgawki to podejrzewam że gorączkowe - bardzo częste u małych dzieci - dlatego tak ważne jest zbijanie gorączki....
Dobrze,że już ok, tulę i Ciebie i małego:tak:

Nieistotna doskonale wiem co czułaś. Miałam tak samo całkiem niedawno z Miniutkiem. Współczuję traumy:-(
Ps. wszystkie leki zawsze do wagi, nie do wieku;-)

Mój Lil waży 22 kg a ma 3,5 roku, a Ala dity waży 15 kg i ma 6 lat, więc gdyby na wiek to trochę ...:baffled::sorry2:;-)

Nieistotku - o rany:szok::szok::szok:
ukochaj Filipka od cioci
dobrze, ze już jest w miarę OK:tak:

Patrycja - oglądałam w TV to rozdanie nagród w FPFF
ale tylko z tego względu, że myślałam, że gdzieś tam wypatrzę Ciebie
i :-(
a to, co zobaczyłam, to ŻENADA
np. Torbicka robiła też za hostessę /popychała aktorów do zejścia ze sceny:-D/
bo nikt nie wiedział, co ma ze sobą zrobić
w ogóle, to chyba taki lans by ownself
:laugh2::laugh2::laugh2:

Laski proszę Was o radę
Dawid pokaszluje ale nie wiem czy przez to że zasycha mu w gardle(okropnie się ślini)
czy może to jakaś choroba(tfu tfu) i nie wiem czy iść z tym do lekarza czy jak???
Jestem trochę zdenerwowana tym kaszlem przez to że dzieci koleżanki też pokaszliwały (ale podobno z wydzieliną był kaszel) i okazało się że mają zapalenie oskrzeli!!!! I boję się trochę o Dawidka-a i on jak kaszle to nie ma żadnej wydzieliny
a kaszel jest tak jakby suchy i rzadko się zdarza ale...... plisss napiszcie co wy byście zrobiły?????

reklama
No dobra, moje gowienko też kaszle. Po gilach kaszel i to taki, że jej spać nie daje:-:)-:)-:)baffled:
Jutro wysyłam ją z Andrzejem do lekarza:baffled::-:)-:)-(Bo ja w pracy oczywiście.:-(

Do góry