reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Sugar najlepszego ! ;-):-)

Dituś , ostatnio Lucky miała małego kota , co prawda nie był czarny , ale pewnie wie co nieco na ten temat ;-):happy2:

Maju , opowiadaj jak się udało spotkanie z Kate :tak:

reklama
Hura więcej sierściuchów:rofl2:

Do wet. na odrobaczonko, ustalenie wieku i szczepienia, a jeśli do domu to do kastracji;-)
Mleka ponoć raczej nie, lepiej woda
Używam żwirku zbrylającego dla kociąt=Benek
Żre boscha - suchą karmę i 1 raz dziennie saszetkę vel puszkę dla juniorów, lubi najbardziej z rybami, albo sama mu daje surowiznę jakąś, lubi banany i jabłka i jogurty.

Mój ma właśnie dziś 12 tygodni i 2 dni:-p
niedługo g wykastruję. Póki co skutecznie obcinam szpony, bo niesamowicie drapie głupek mały jak się bawi:crazy:
Jest superancki i lubi się prać:-)

jak wykastrowac? dlaczego?
Jak się obcina szpony?
Dlaczego mleka nie?
U mnie wszystkie koty całe życie na mleku wychowane...
szczepienie przeciwko czemu?
Odrobaczanie jak wygląda?
:eek:

jak wykastrowac? dlaczego?
Jak się obcina szpony?
Dlaczego mleka nie?
U mnie wszystkie koty całe życie na mleku wychowane...
szczepienie przeciwko czemu?
Odrobaczanie jak wygląda?
:eek:

hehe
1. żeby nie syfiło w mieszkaniu, bo zaznacza tłustym moczem własny teren i wtedy to potwornie śmierdzi
2.obcinaczką , ala gilotynką
3. nie wiem, ponoć słabo trawią lub jakieś inne dyrdymały, ale jak od zawsze piją mleko to spokojnie można dawać całe życie. ja wolę wodę bo nie kiśnie latem w ciągu 3 godzin
4. Szczepienie przeciwko kocim chorobom - białaczce, kociemu katarowi - grypie. Warto zaszczepić. Mój chorował na koci katar i nikomu nie życzę. Miałkulił mocno. Teraz tryska energią i jest ok
5. Odrobaczanie u nas to podawanie tabletki 0.5 szt paluchem głęboko do gardzioła i połyka sam.3 razy co 2 tygodnie. Sama w domu tabletkami z lecznicy.

ad.1 fuuuuj...
ad.2,3,4 ok
ad. 5 ...czy potem te robale wyłażą razem z kupą...???? bo chyba zwymiotuję jak to zobaczę....:eek:

Reszta - ok, skapowałam,będzie dobrze. Może.:-D:-D:-D
Dziękuję za rady:tak:

Aha - kot nazwa się Tajger (Ala tak nazwała);-)

To ja piszę na gorąco:-D
Maja i Marek są superfajni, sympatyczni i weseli
Majeczka chudzinka, że hej... ja przy niej wyglądałam jak jakies monstrum;-)
dobrze, że Marek to równoważył:rofl2:
Marek zakochany w żonie i córeczce na maxa:tak:
Marika superancka ślicznotka, kokietka i ladnie się bawily z Nat
co prawda Nat ciągle chciała jej wyrwać włosy lub walnąc sudocremem, ale wsio bylo OK:-)
Maju dziękujemy za spotkanie:tak:
bylo bardzo fajnie, tyle, ze krotko:happy2:
ale nadrobimy... już niedługo:rofl2:
no i zapraszamy do nas, do Świdnicy:tak:
Caluski...

No jutro wracamy do Polski.... ale się stęskniłam
to chyba do zobaczenia po drugiej stronie Europy:-D bo raczej juz sie przed wyjazdem nie odezwe
Kasu - trzymaj się kochana i zapraszam do siebie

sugar wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!:-)

Wieczór panieński minął... było świetnie:tak: musze teraz dojść do siebie... pozdrawiam!

reklama
Roni, jakiś dzień spotkań był - jeszcze spotkaliśmy dwie osoby ode mnie z pracy :-D
A czemu wymiocić? :confused::-(

Kasia, Maja - super, że spotkanko udane!

Co do kota - to każdy zwierzak musi mieć do picia wodę (analogicznie dajesz dziecku do picia wodę, nie mleko), mlekiem się nie napije. My odrobaczaliśmy (o matko z 17 lat temu jakoś, kot dawno nieżywy), nic w kupie nie było. Generalnie chyba się odrobacza na zapas, czasem robaków nie ma wcale. Pazurów wcale nie obcinaliśmy, sam sobie zdrapywał na takiej desce na pion co była dla niego.

Czy ktoś ma bojaźliwe dziecko? Mój potwór koszmarnie aspołeczny, strachliwy baardzo, nie chce żadnych dzieci małych oglądać. Z dorosłymi lepiej, ale też przez godzinę jest ryk. I nie wiem co zrobić? :confused:

Do góry