reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
weekendowy ruch na bb mnie poraza :-D
kazda cieszy sie facetem chyba, hehe

bosz, ja ostatnio zagladam tu tylko w nocy..

milka, sa_raa
- wcale mlodego nie karmie za kazdym razem! max 2 razy, + 3 rano (zazwyczaj 1 ok. 4-5 i potem raz ok.9). tak to chce herbatki, smoczka, albo orajela.

ostatnio dochodze do wniosku, ze to chyba jednak zeby - co prawda nic nie widze na dziaselkach (tylko dwie trojki sa jakies podejrzane od 2 miesiecy, ale pewnie to nie to), a w dzien jest aniolkiem, ale jak przesmaruje mu na noc dziasla orajelem to spi spokojnie pare godzin. a jak sie budzi to najpierw tak biednie pojekuje, wlasnie tak, jakby go cos bolalo.

i je ostatnio duzo mniej - jakby zaspokajal pierwszy glod, a jedzenie sprawialo mu przykrosc (a jeszcze tydzien temu narzekalam, ze wpieprza). teraz nie dojada obiadkow, deserkow, kaszki, a bardzo duzo jak na niego pije..

ale tez juz myslalam, zeby sie pediatry doradzic. jak pojde do przychodni to sie zapytam, ale watpie w fachowa darmowa pomoc. grr.

Same nocne marki na bb :tak: laski kiedy wy śpicie?? Ja po nocnych przebojach z małym wysiadam. Dzisiaj kolejna noc z cyklu 'pobudka z krzykiem co godzinę' o co chodzi dalej nie wiem. Żel na zęby nie pomógł, panadol tez nie, spanie z nami to samo :-(.
Laski co do prasowania to ja tylko rzeczy małego :) a swoje to przed samym nałożeniem co by się nie przemęczać za bardzo przy desce do prasowania :tak:

witam

ja w ogole nie prasuje, tak jak lucky robie, dla dzieci tez nie prasuje, moze na poczatku dla Hani

ale teraz przy dwojce juz olewam

prasuje tylko jakies wyjsciowe ciuchy,a ze wyjsc teraz mam jak na lekarstwo to nie prasuje:-p

a koszule do pracy T prasuje sobie sam:-D

Dzień dobry wszystkim w ten piękny deszczowy poranek

Kamila, ja to śpię od ok 24-1 do 8-9. a co?:-D

z prasowaniem tak jak Atol. nic nie prasuję, chyba że na wyjście, jak raz na miesiąc mam założyć spódnicę. koszule A oczywiście sam:cool:

dzień dobry dzień dobry
u nas nocka na vibucolu bo Mały się darł jak stare prześcieradło przed spaniem:dry:

..aenye to ja już nie mam pomysłu:no:
ja zależy jak leży z tym prasowaniem
nieraz prasuje po praniu a nie raz nie ma takiej potrzeby;-)

ide z Młodym i psem na spacer:confused2:

witojcie dzioluszki po łikendzie;-)

ja tez nie prasuje, juz wole w pogniecionym chodzic:-D
tak jak Lucky i Atol wieszam pranie tak, zeby schlo 'na prosto'
a jak nie wyschnie, to trudno:cool2:
a jak w sklepie widze ze ciuch wymaga prasowania- nie kupie:laugh2:

my wczoraj bylismy na plazy:-D 15 min samochodem
Bruno mial frajde ze hej, bardzo mu sie podobalo. nie bylo goraco, bo tylko 20 st.C i mocno wialo- to takie miejsce ze wyjatkowo wieje, nawet 'wiatraki' w morzu postawili.
Chodzilismy sobie po plazy, gonilismy sie z wozkiem, Bruno non stop sie smial;-)
pozniej bylismy w restaurancji nadmorkiej na obiedzie i do domu.
troche 'rozmawialismy' ale nie wiem kiedy on mowi powaznie a kiedy nie
Bruniasty spalcala noc do rana:tak:po nadmorskim powietrzu jak sadze

Nauczyl sie pokazywac jezyk i dawac buzi z przygryzaniem:dry:
i wogol jest super dziecko mimo ze diabel i szalaje strasznie:cool2:

witajcie lasencje
dzisiaj byla najgorsza noc od urodzenia malej. co 5 minut ryk. Bylam spokojna, tulilam i wogole, siedzialam trzymalam za raczke, ale kolo 5tej juz nie wytrzymalam. Wzielam ja do nas a ta nadal ryk. Jak to mowimy z mezem od kilku miesiecy "to na pewno zeby" :-Di juz sami w to nie wierzymy. mala obudzila sie o 7mej, dalam butle a ta nie chciala jesc i o 8mej padla na ryjek i spi. Ja jestem jak zombi. Jestem w kropce, mam nadzieje ze to albo zeby albo kryzys 8 miecha bo inaczej nie chce malej ciagle brac do nas do lozka. Ale coz poradzic. I tak ja kocham najmocniej na swiecie.
Kasuelf miy dzien wczoraj mieliscie...nie daj sie zwiesc.

Milego dnia wszystkim zycze.

reklama
Kasu, wow, super dzień! :-)

U nas z okazji lata 14 stopni i leje :dry:

Ja z prasowaniem jak Kulka, wręcz często podrzucam jak już muszę coś wyprasować D, bo on więcej prasuje.

Agaton, może zagoń męża żeby prasował jak nie lubisz, a ty zrób może coś co ty lubisz a on nie. Ja np. zmywam..

Do góry