reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Nieistotku trzymaj się
jak to sugar świetnie ujeła
nawet najlepszym sie zdarza
bedzie dobrze
każda z nas ma takie chwile słąbości
ja robie podobnie jak czarna
zaostawiam w bezpiecznym dla niego miejscu i wychodze
oddycham głęboko i wracam
pomaga

reklama
nieistotna trzymam kciuki za ciebie

ja przy dwojce na poczatku myslalam ze oszaleje, darlam sie bardzo czesto na Hanie, na Helen (co najmniej jakbym myslala ze takie male dziecko specjalnie na zlosc mi robi:eek:)

a jak dwojka zaczela koncert a ja bylam sama to... np w ekstremalnych warunkach zamykalam sie w lazience zeby sie uspokoic:-p

teraz mi przeszlo wlasciwie nie wiem dlaczego

moze bo pilam melise

moze bo sobie troche odpuscilam i wiem ze nie bede perfekcyjna w kazdym dzialaniu

moze bo posluchalam jednej kobitki ktora powiedzila mi ze jak ja cos mega zlosci to odmawia kilka razy "Zdrowas Mario" (nie jestem mega wierzaca, ale u mnie zadzialalo, po prostu przestaje sie odzywac i zaczyman w myslach klepac modlitwe:-p,), ale mozna tez liczyc do dziesieciu

pamietaj dla Filipa jestes najukochansza na swiecie, a ze go przestraszylas krzykiem? pewnie juz tego nie pamieta

kazda z nas sie denerwuje, na dzieci, na facetow

glowa do gory, jestesmy z toba

odnosnie odszkodowan

wszystko wynika u nas z tego ze wiecznie brakuje pieniedzy na wszystko, dlatego ludzie sie wkurzaja, ze jedni dostali odszkodowania,a drudzy nie

jakbysmy mieli tu drugie USA to mysle ze nie byloby takiego problemu

ale niestety jeszcze nam bardzo daleko...

a zaloba mi akurat nie przeszkadza, a ze gadaja w tv? mozna nie ogladac:-p

nie,
Ja jestem przekonana,że żałoba i gigantyczne odszkodowania są pod publikę europejską.
Po co tym rodzinom te pieniądze? Po to,żeby sobie kupili furę na pocieszenie?
Co innego Halemba, co innego gołębiarze. Ci ludzie zginęli w pracy, zarabiając na chleb. Zostawili całe rodziny. Im obiecano odszkodowania (kilkanaście razy mniejsze) i do tej pory tych pieniędzy nie widzą.
Nie, dla mnie to zupełnie coś innego, ja się z tym nie pogodzę.

reklama
Dita jak dla mnie masz zupelnia racje.
Atol dopiero jak znapisalas to zauwazylam. Grunt to byc spostrezgawczym;-). Sklepik jest slicznusi. Serio mowie. Bardzo ekstra pomysl.
Nieistotna jak czytam co piszesz to jakbym siebie widziala przy Julce. Serio. Znam to dobrze z autopsji. Jestem choleryczka. Jak mnie np. budzila to ogarniala mnie wscieklosc, rzucalam zabawkami, wiecznie naspidowana, zmeczona, zestresowana.Julka byla wiecznie rozjeczona, ciagle przechodzila od smiechu do placzu. Ona k wiecznie plakala. O wszystko. Na samym poczatku jak sie urodzila, ja balam sie zasnac, balam sie doslownie wszystkiego. Do tego chcialam byc idealna matka, co ma zawsze posprzatane, dziecko czysciutkie itp. itd. Do tego mieszkalismy u tesciow co mnie tym bardziej wykanczalo. Klocilam sie z M non toper. Ciagle pretensje. Ja nawet nie mialam wyrzutow sumienia, tylko wieczne wscieklosc. Dopiero jak Julka miala 17 m-cy i poszla do zlobka, ja sobie od niej odpoczelam, wiedzialam, ze jej tam dobrze. I to byl krok do przod. Pamietaj jestes tylko czlowiekiem i masz prawo do wszystkich emocji. I pamietaj jeszcze, ze Ty pracujesz cala dobe i odpoczynek jest ci rowniez potrzebny. Nie jestes robotem!!!

Do góry