reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

oooooooo ale sie rozpisalyscie, pare godzin a tyle nadrabiania :)

aenye usg 3d jest kolorowe, super sprawa polecam!

moj gin jak mu powiedzialam ze chce isc powiedzial ze bardzo dobrze bo to jest super sprzet a on ma gorszy, nic sie nie obrazil ;D
jesli chodzi o badania wewnetrzne malenstwa serduszko itp to usg 2d (czyli normalne) jest lepsze, 3/4d daje super efekt zewnetrzny.
wkoncu udalo i sie przerobic filmik na zdjecia takze zapraszam do podziwiania mojego malenstwa ;D na watki zdjec usg.

moje malenstwo jest chyba leniwe bo kopie tylko wieczorami ;) dzisiaj dalo mi 4 mocniejsze kuksance kolo 21 i koniec!!

reklama
Hej! Ale się rozpisało forum :)))
Z rutinoscorbinem jest tak: "STOSOWANIE LEKU PODCZAS CIĄŻY I KARMIENIA PIERSIĄ
Nie określono bezpieczeństwa stosowania w ciąży. Przed zastosowaniem u kobiet ciężarnych i karmiących należy zasięgnąć porady lekarza." - to ze strony producenta. Dużo lekarzy nie widzi przeciwskazań i zwykle zapisuje, kiedy występują krwotoki z nosa, krwawienie dziąseł itp. Najlepiej spytać swojego lekarza :)
Z wodą mineralną - wystarczy pić przegotowaną :) Ale jak nic wam po niej nie jest, to pewnie nie ma się czym martwić. Nie ma co popadać w paranoję, ale i nie ma co przesadnie ufać znaczkom na butelkach ;)
USG u Doeringa - byli znajomi - wygląda mniej więcej tak: wizyta około 20 min, im nagrał 10 min filmu, ale myślę że to zależy jak dzidzia się kręci. On wszystkie narządy mierzy i bada na 2D, a przez kilka minut robi symulację 3D - żeby sobie na buźkę popatrzeć, no i na ciągłość kręgosłupa oczywiście. Mówi wszystko, tylko trzeba powiedzieć na początku, że chcesz, żeby szczegółowo mówił. Pomiary robi - masz w opisie - poza tym ogląda wszystkie możliwe narządy (też w opisie), czy się prawidłowo rozwijają, no i chyba każdemu mówi płeć i się sprawdziła jak na razie wszystkim znanym mi osobom. USG 3D jest żółto-czarne, jak urocze zdjęcia Kici80 :) Koszt z nagraniem DVD 160 zl. Tel. 058-340-64-86, od 8:00 do 13:00 rejestracja, potem do 19:00 jakoś wizyty. Adres: budynek Hossy we Wrzeszczu, ul. Grunwaldzka 212. Koło skrzyżowania z Wojska Polskiego, nowego Żaka. Jak było u mnie - napisze jutro
:)
W Gdańsku ładne filmiki kręcą w Invikcie - tam jest USG 4D (3D to symulacja komputerowa, nie w czasie rzeczywistym, wygląda jakby obraz skakał co kilka klatek, animacja nie jest płynna, 4D symuluje w czasie rzeczywistym, ogląda się jak film) - ale była koleżanka i nie była zadowolona, bo diagnostycznie dużo gorzej - mało co mierzyli i patrzyli, tylko buźkę pokazywali. To dla chętnych na film dla rodziny, rzeczywiście wygląda rewelacyjnie, ale chyba trzeba oprócz tego też pójść jeszcze gdzieś diagnostycznie ;)
Jeszcze bardzo dobrze w Gdańsku USG robi dr Preiss na Zaspie - ul. Burzyńskiego 6d/1a, tel. 0601 620 110, też ma bardzo dobry sprzęt, 3D z nagraniem 200 zł. Koleżanka była u niego na 2D (takim zwykłym USG) i była bardzo zadowolona z tego, jak wszystko oglądał i mierzył.

Czesc! Witam z samego rana. Jula zrobila dzis pobudke o 5.34- srodek nocy. W piatek wybieram sie wreszcie na 3D! Juz nie moge sie doczekac. Bede musiala zapytac jeszcze lekarza o jakas rehabilitacje, bo znow mam ucisk nerwu kulszowego na staw biodrowy i jak zle stane to czuje przeszywajacy bol. Tak mialam tez za pierwszym razem.
Wlasnie wrocilam z badan, robilam krzywa cukrowa- ale paskudztwo!
milka sa_raa takie wlasnie delikatne babelki, czy motylki to pierwsze ruchy dzidzi. Z dnia na dzien bedzie coraz wyrazniej i bedziecie wiedzialy, ze to jest to!!! U mnie dzidziula wierci sie jakby caly czas tanczyla ;D ;D ;D ;D

Nonek zastanawiałam się czy to może nie wina śliweczek które teraz pożeram prawie co dziennie ;D :laugh: ;D
Może zacznij pływać to ucisk się zmniejszy ;)

Miłka ja tez się zastanawiam czy to nie zwykłe burczenie w brzucholu ale jak dziewczyny tak mówią to może rzeczywiście już nasze Fasoleczki kochane :D

Sugarspunsister tylko pozazdrościć :)

sa_raa może te nasze fasolki są takie delikatuśne :laugh: albo my tyle jemy ;D

Dziewczyny mam pytanko dotyczące kremu na rozstępy, słyszałam że trzeba smarować się za nim one się pojawią. Sprawdzałam różne kremy i jest w nich witamina A, nawet w tych które są przeznaczone dla ciężarnych. Jak myślicie można ich używać?

Miłka moja gin powiedziała, że nie ma lepszego sposobu niż zwykła oliwka dla dzieci, bo chodzi o to by skóra była dobrze natłuszczona i elastyczna a oprócz tego mówiła jeszcze, że dobre ale niestety drogie są kosmetyki z VICHI. Ja osobiście się oliwkuje :)

reklama
Do góry