reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Kasiad na pewno znajdziesz coś dla Oliwi z grupą w jej wieku Emilka przyjęta jest do 4 latków i są tam dzieci 3,5-4 letnie na pewno jest to balet z przymrużeniem oka nie to co dla 7 latków tam uczą się już poważniej bo te mniejsze dzieci u nas robią wszystko w formie zabawy a nie że ćwiczą tak poważnie jak starsze grupy

Oliwka by się dogadała ze starszymi dziećmi ale byś musiała się dowiedzieć jak wyglądają zajęcia czy są to już złożone figury i poważna nauka czy taka luźniejsza tego forma :)

spróbuj poszukać w klubach dla dzieci itp

reklama
no właśnie bo czasem jak się trafi na mega nauczycielkę to może ją zrazić.ja jak byłam mała w zerówce to zaczełam chodzić do szkoł baletowej w Gdańsku i dobrze to wspominam zresztą te zdjęcia w strojach są boskie.moja mama sama robiła mi paczki z bibuły naszywanej na kostium.tylko w 3 klasie szkoł podstawowej musiałam się zdecydować albo szkoła baletowa albo zwykłą podstawówka no i pokochałam moją panią ze szkoł podstawowej i było po balecie.

Kasiad Oliwka bardzo ładnie rysuje:tak::tak: Bardzo zdolna z niej dziewczynka:-) Ja bym chciała, żeby Victor narysował coś takiego za jakieś 2-3lata chociaż:-p

Patch Staś genialnie łączy fakty:tak: Zdolniacha Mały;-) Dobrze, że ma wsparcie w siostrze i na wszelkie zajęcia chętnie chodzi i stara się przezwyciężać swoją nieśmiałość:tak: A i uczy się przy tym wielu pożytecznych rzeczy jak widać;-)

Karola brawa dla Szymcia za pierwszy samodzielnie przepłynięty metr;-):-)

Rosmerta
super, że Hubek radzi sobie z Lego:tak: Tak się zastanawiałam ostatnio czy Victor by dał radę, bo on uwielbia klocki, bardzo lubi budować, tylko jeszcze nie próbował z takimi małymi;-) Może mu kupie jakiś mały zestaw i zobaczymy:tak: Tylko najgorsze, że Oliver pewnie też będzie chciał, albo będzie mu psuł:-p:sorry2:

Fajnie, że dzieciaki zaczynają mieć powoli indywidualne zainteresowania i pasje:-) Jejku i pomyśleć, że to już zaczął się wiek, w którym można się rozwijać w innych kierunkach tj. sztuki walki, balet czy inne:-) Ja się zastanawiam na co Victor by chciał chodzić;-) Pewnie na basen, ale może coś mu się już w jego małej główce zmieniło:-D Pomyślimy w przyszłym roku nad jakimiś dodatkowymi zajęciami, jeżeli będzie chciał i miał wenę po szkole:tak:

no piękna i ten napis Szymek tylko O E T L I napisze a no i bym zapomniała najważniejsza litera Z jak Zyg Zak

reklama
Dzięki :-) Oli rysuje dużo szczegółów, róża musi mieć kolce, jak rysuje ludzi, to mają rzęsy, kolczyki w uszach i włosy długie lub krótkie (w zależności jaki jest stan faktyczny), a domy mają okna i drzwi z klamkami, z komina leci dym :tak:
Co do pisania, to coś tam potrafi napisać, kilka prostych wyrazów, literek wszystkich jeszcze nie zna, ale sporo - ale to wszystko nie moja zasługa tylko przedszkola, które uczy dzieci metodą Rocławskiego.

Ostatnia edycja:
Do góry