reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

no proszę gosposia oby tylko nie pochwaliła się zbytnio że ma takie zdolności bo będą ją wykorzystywać.

no Szymek ciągle dinozaury i małe autka choć ostatnio wszelkie gry planszowe doszło nam kilka nowych nawet monopoly junior, i ksiązeczki z kropkami do łączenia.

reklama
Nie wiem gdzie to pisać, więc piszę tu. Oliwkę ostatnio interesują rzeczy, o które wcześniej nie pytała wcale.
Np pyta: kto zbudował nasz dom?
albo: dlaczego każdego człowieka czasem coś swędzi?
albo: jak to się dzieje, że jesienią liście zmieniają kolor?
Hehe, czasem muszę się dobrze zastanowić nad odpowiedzią, żeby nie wciskać jej głupot, a żeby odpowiedź była przystępna dla 3,5 latka.

skąd ja znam te pytania:
-mamo dlaczego wskazówki zegara tak się kręcą
- kto wymyślił że drzwi to drzwi
- dlaczego chinczycy mają takie oczy i pokazuje skośne
- dlaczego zimą jest zimno a latem ciepło
oj trudny okres co

dokładnie, te pytania.... U nas ostatnio przy robieniu drzewa genealogicznego dla Kaśki, odwiedzaliśmy cmentarz, no i seria trudnych pytań dotyczących śmierci:
- czemu Ci ludzie tam leżą
- czemu nie żyją/ kto ich zabił
- czy ich to nie boli, że są pod ziemią
- czemu nic nie czują, jak to ich tam naprawdę nie ma, to są czy nie....
itd....

u nas takich pytań jest mnóstwo od dawna :)

ostatnio najśmieszniejsze dotyczą każdej pory roku czemu latem jest lato a zimą zima ...? i czemu sa pory roku?

no to dla przestrogi uwaga na danonki pojawiły się naklejki z planetami i od rana mam pytanie
- mamo co było pierwsze gwiazdy czy słońce?
- mamo skąd jest słońce
- mamo kto nazwał słońce słońce a gwiazdy gwiazdami

reklama
ja akurat ich nie kupuję ale raz się zdarzyło i mamy słońce wiec sto razy czytałam co tam pisze a potem pytanie czemu to i czemu tamto ;)

Do góry