reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Konrad od niedlugiego czasu odmienia:tak:.Wolfia moj Bartus w wieku 2 lat powiedzial tata,po miesiacu mama i dopiero w wieku 2,5 roku sie rozkrecil:tak:.Cierpliwosci:tak:

reklama
Wolfia JA TEZ UWAŻAM ZE NIE MA CO SIE MARTWIĆ, MOJA KUZYNKA ZACZEŁA MOWIC JAK MIALA 3 LATA A TAK TO TYLKO MMMM MMM na pewnoe sie rozgada :))

a moja zosia znowu podłapała ode mnie - "ojej!" jak cos sie stanie albo-" oo ":-)

Ja staram się być cierpliwa, tylko jak czytał teksty Waszych Dzieci to zastanawiam się, kiedy u nas to nastąpi:sorry: I myślę, że może za mało z nim czytam, rozmawiam itp., chociaż wiem, że mogłabym stawać na głowie, a to i tak nic nie da, jeżeli on nie zacznie i nie będzie czuł takiej potrzeby:tak: Zostaje tylko czekać i cieszyć się każdym nowym słówkiem, np. "ten";-)
Ale żeby nie było, że Victor nic nie potrafi:-p Nie wiemy skąd, ale czasem mówi do nas "mammy" i "daddy":rofl2: Pewnie gdzieś usłyszał:-D

WOLFIA brawa dla Victorka az angielskie slowa! :tak::-)i tak jak mowia dziewczyny, nie ma sie co martwic.

A co do czytania, to ja malo Laili czytalam bo pop prostu nie chciala- szybko przewracala strony a od paru dni "meczy " mnie valy czas zebym jej czytala- no i juz uzupelnia slowa jak czytam np. ja Mowie "Morgiana" a ona "sluzka Ali Baby" he he....wiec na kazdego przyjdzie czas- do czytania i do gadania (ale sie zrymowalo)

ja Emilce ostatnio też nie czytam bo nie chce:no: zabiera mi książkę i sama chce i zawsze jej śpiewałam do snu a teraz mi powie "nie śpiewaj mi mama " ;-) a o czytaniu do snu mogę zapomnieć bo ucieka zamiast spać, a tak idziemy gaszę światło i zasypia a przy czytaniu sto razy uciekała bo światło musiałam mieć zapalone ;-)

Ja tez nie czytam Jenni bo mi zaraz ksiazke wyrywa i z nia ucieka a z gadka to u niej roznie sa dni kiedy mowi po naszemu a sa dni kiedy mowi jedno normalne slowo a reszte po swojemu :tak:

Kuba lubi jak mu czytam,ale mi za szybko kartki przewraca,a czasem sam "czyta"(tzn.zna całe fragmenty na pamięć)mogłabym kogoś nabrać,że umie czytać,he,he:-D
A ostatnio podchodzi do zegarai mówi "oooo ósma godzina" i trafił:-D,była 8.20.Ale u niego zawsze jest "ósma godzina":-)
Dziś po raz pierwszy bezbłędnie policzył do 10 (zazwyczj liczył do 6)szokując naszego kumpla.który wpadł na gościnke.:tak:

Kubuś ma dobrą pamięć :tak: Brawo!

Oli zapamiętuje niezbyt długie teksty i bardziej piosenki lub wierszyki, bo czytania nie lubi, woli jak jej się opowiada lub śpiewa, natomiast przy czytaniu książki szybko się zniechęca, za szybko przewraca strony - nigdy nie zdążę przeczytać tekstu, a ona już przewraca na drugą stronę, w końcu przejmuje książkę do swoich rąk i po czytaniu :sorry:
Ostatnio u niej na topie piosenki z Akademii Pana Kleksa - uwielbia je, ciągle każe sobie puszczać, a niektóre teksty śpiewa sama.

reklama
Brawo dla Kubusia i Oliwki i wszystkich dzieciaczków :tak:

Emilka dziś przyszła z książkami i czyta "była mama, tata i Emilka..." :-D

Ostatnia edycja:
Do góry