reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
ale zdolniachy z tych bąbli:tak::-)
hubert wie, która rączka prawa, któa lewa, nie powie jeszcze "prawa" "lewa" ale pokazuje prawidłowo:tak:

wczoraj go pytam ile masz latek, a on "da" (dwa) i pokazuje na paluszkach:tak::-) a do tej pory to nie mógł sobie poradzić z tymi paluszkami, żeby tylko dwa pokazać:sorry2::-D

ale zdolniachy z tych bąbli:tak::-)
hubert wie, która rączka prawa, któa lewa, nie powie jeszcze "prawa" "lewa" ale pokazuje prawidłowo:tak:

wczoraj go pytam ile masz latek, a on "da" (dwa) i pokazuje na paluszkach:tak::-) a do tej pory to nie mógł sobie poradzić z tymi paluszkami, żeby tylko dwa pokazać:sorry2::-D
Brawa:tak:

Jestem pod wrażaniem naszych dzieciaczków:-)
Jak pytam Gosię ile ma lat to też ma problem z pokazaniem na jednej rączce dwóch paluszków. Ostatnio babcia pyta:
"Gosia ile masz lat?"
A Gosia pokazuje pokazuje jeden kciuk, patrzy na mnie niepewnie i ... wyciąga drugi kciuk:-)

Fajnie to musiało wyglądać :-D Milenka podobnie pokazuje, tyle że nie kciuk a wyciaga do góry oba paluszki wskazujące :tak:
Z nazwiska też się przedstawia, ma krótkie i łatwe do wypowiedzenia po tatusiu... z moim byłoby gorzej ;-)

Dziś rano miała miejsce, taka akcja (nie wiedziałam, gdzie to opisać, więc piszę tu):
Oli rano oglądała taką bajkę z misiem, nie wiem, jaki ma tytuł, ale to taki kudłaty misiek (albo niebieski, albo brązowy :confused:), nie jest to bajka rysunkowa, tylko chyba przebrany człowiek. No i ten misiu zachęcał dzieci, żeby go powąchały i powiedziały czym pachnie, okazało się, że misiu pachniał serem, a Oli taka zaciekawiona patrzyła, w pewnym momencie zerwała się z łóżka i powiedziała:
Ja tes lubie kel! (kel to ser jakby ktoś miał wątpliwości :laugh2:) i pobiegła do kuchni, gdzie był Damian i zawołała: Damian, daj mi troche kela!

"Niedźwiedź w dużym niebieskim domu" :tak:
Moja mama wytresowała Milenkę :zawstydzona/y: i Milutek mówi "plosze dać Nence.... " albo "plosze baldzo dać"

reklama
Tak tak, to ta bajka, Joasiek:tak:
Oli nie chce dać się wytresować i najczęściej mówi: chcę to i czy tamto lub ewentualnie mogę? to czy tamto i dopiero na pytanie nasze: Oliwko jak się mówi? odpowiada: pose! (czyli proszę).

Do góry