reklama
No właśnie Gosia, część dzieci uczy się właśnie wstawać bez podparcia zanim nauczy się chodzić. A Oliwka zupełnie odwrotnie.
Oli też się czesze, i nas też lubi czesać.
Spłukiwanie włosów też już mamy opanowane, odbywa się bez płaczu. Do niedawana Oliwka płakała jak ja jej spłukiwałam włosy, musiałam ją zrazić, bo przy Tomku nigdy nie płakała.
Podoba mi się jak leci sama do łazienki, jak mówimy "idziemy się kapać" i próbuje się rozbierać sama, chętnie się pluska w wodzie, ale nie robi też problemu, jak mówimy "koniec kąpieli, wychodzimy" - wtedy sama wstaje i wyciąga rączki. Wiem, że niektóre dzieci płaczą jak się je wyciąga po kąpieli, bo chcę zostać dłużej w wodzie.
Oli też się czesze, i nas też lubi czesać.
Spłukiwanie włosów też już mamy opanowane, odbywa się bez płaczu. Do niedawana Oliwka płakała jak ja jej spłukiwałam włosy, musiałam ją zrazić, bo przy Tomku nigdy nie płakała.
Podoba mi się jak leci sama do łazienki, jak mówimy "idziemy się kapać" i próbuje się rozbierać sama, chętnie się pluska w wodzie, ale nie robi też problemu, jak mówimy "koniec kąpieli, wychodzimy" - wtedy sama wstaje i wyciąga rączki. Wiem, że niektóre dzieci płaczą jak się je wyciąga po kąpieli, bo chcę zostać dłużej w wodzie.
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Milenka też uwielbia kąpiele i tez płacze jak się ja wyciągnie w nieodpowniednim momencie, czyli wtedy gdy się czymś akurat bawi. Nie ma problemu, jesli znudziło ja już wszystko dookoła i zaczyna spacerować po wannie (za duzo miejsca do spacerowania to tam nie ma )
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
no a u nas szok Szymek nauczyl sie raczkowac a ja myslalam ze on ten etap pominie teraz nie chce sam wstawac tylko raczkuje ale jak chce wstac to placze i rece do gory wiec go stawiam no i zaczyna kursowanie az padnie i znow raczkuje
irtasia27
Ja tez kiedys myslalam ze Jenni pominie raczkowanie a ona sobie smiga czasami ale woli i tak na dupcino a u nas szok Szymek nauczyl sie raczkowac a ja myslalam ze on ten etap pominie teraz nie chce sam wstawac tylko raczkuje ale jak chce wstac to placze i rece do gory wiec go stawiam no i zaczyna kursowanie az padnie i znow raczkuje
reklama
irtasia27
Chyba my tylko w 3 a ciekawe ile podgladairtasia joasie chyba tylko we 3 jestesmy ale ja zaraz uciekam no pozwalam mu bo widok jest urokliwy taka pupcia sie kreci
Podziel się: