reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
No właśnie Gosia, część dzieci uczy się właśnie wstawać bez podparcia zanim nauczy się chodzić. A Oliwka zupełnie odwrotnie.

Oli też się czesze, i nas też lubi czesać.

Spłukiwanie włosów też już mamy opanowane, odbywa się bez płaczu. Do niedawana Oliwka płakała jak ja jej spłukiwałam włosy, musiałam ją zrazić, bo przy Tomku nigdy nie płakała.
Podoba mi się jak leci sama do łazienki, jak mówimy "idziemy się kapać" i próbuje się rozbierać sama, chętnie się pluska w wodzie, ale nie robi też problemu, jak mówimy "koniec kąpieli, wychodzimy" - wtedy sama wstaje i wyciąga rączki. Wiem, że niektóre dzieci płaczą jak się je wyciąga po kąpieli, bo chcę zostać dłużej w wodzie.

Jenni placze przy wychodzeniu z wody chyba ze w pore ja zagadam np. gdzie cici szukamy kotka i ona momentalnie sie rozglada i zapomina o kapieli:tak:

Milenka też uwielbia kąpiele i tez płacze jak się ja wyciągnie w nieodpowniednim momencie, czyli wtedy gdy się czymś akurat bawi. Nie ma problemu, jesli znudziło ja już wszystko dookoła i zaczyna spacerować po wannie (za duzo miejsca do spacerowania to tam nie ma :-D)

no a u nas szok Szymek nauczyl sie raczkowac :szok: a ja myslalam ze on ten etap pominie teraz nie chce sam wstawac tylko raczkuje ale jak chce wstac to placze i rece do gory wiec go stawiam no i zaczyna kursowanie az padnie i znow raczkuje

karola-04 raczkowanie jest świetnym ćwiczeniem! Bardzo rozwija mózg dziecka, bo przy raczkowaniu pracuja na przemian obie półkule. Pozwalaj Szymkowi raczkować ile tylko się da :tak:

no a u nas szok Szymek nauczyl sie raczkowac :szok: a ja myslalam ze on ten etap pominie teraz nie chce sam wstawac tylko raczkuje ale jak chce wstac to placze i rece do gory wiec go stawiam no i zaczyna kursowanie az padnie i znow raczkuje
Ja tez kiedys myslalam ze Jenni pominie raczkowanie a ona sobie smiga czasami ale woli i tak na dupci:tak::-D

irtasia joasie chyba tylko we 3 jestesmy ale ja zaraz uciekam no pozwalam mu bo widok jest urokliwy taka pupcia sie kreci :-D

reklama
Do góry