reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Ja też zaraz muszę do spanka, bo pobudka o 6... problem w tym, że wcale nie chce mi sie jeszcze spać :baffled:

reklama
Ja tez zaraz mykam i tez mi sie spac niechce ale rano bedzie problem ze wstaniem a do przedszkola trzeba isc :baffled: taki hektar a padac ma jutro sprawdzalam na pogodzie buuuuuuuuuuu

Ja jeszcze jestem, ale nie tak cały czas, bo między czasie musiałam naczynia w zmywarce wymienić. Po gościach dużo naczyń, więc jedna znywarka nie wystarczyła.

Mi też się nie chce spać i Oliwce też nie. Dziś zasnęła na spacerze, więc ją wystawiłam na balkon z wózkiem i przespała 4 godziny :szok: obudziła się dopiero po 17tej, więc szybko nie pójdzie spać :no:

Buszuje jeszcze.
A luzu miałam, ale nie byczyłam się, bo trzeba było chałupę posprzątać i poszykować trochę rzeczy na przyjście gości. Ale przynajmniej mogłam spokojnie się tym zająć jak spała :tak:

Milenka spanie ma jak w zegarku - na noc od 19:30 - 20 do 6 albo 6:30 (rzadko dłużej) a w dzień najczęście 2 x po 30 minut. Jest absolutnie przewidywalna pod tym względem i rzadko nas zaskakuje jakąś zmianą :sorry2:

Oliwka zawsze śpi dużo dłużej jak zaśnie na spacerze. Za każdym razem wywożę ją w wózku na balkon i śpi ok 3 godzin (jak zaśnie w domu to śpi góra 2 godziny) ale dziś to pobiła wszelkie rekordy ;-)
Jak zdarzy się, że budzi się późno po drzemce w ciągu dnia (śpi tylko raz) to wieczorem późno mi zasypia. Jak ją próbuję położyć to jest bunt na całego. Dziś pewnie pójdzie spać razem ze mną. No ale rano wstanie pewnie dopiero koło 10tej.

Kasiad,a nie wolisz ja przestawic na wczesniejsze chodzenie spac i wstawanie?
Ja bym nie chciala,zeby mi Konrad tak pozno chodzil spac.I tak robi to dosc pozno,bo okolo 21.Na forum czytam,ze niektore babelki spia juz od 19:szok:.
Konrad kladzie sie zwykle okolo 21 i spimy do 7 rano.Potem w dzien 2-3 godziny i znowu o 21 spanie.

reklama
Tycia, powiem Ci, że próbowałam, ale Oliwka się co chwilę budziła, choć staraliśmy się zachowywać cicho (śpi z nami w pokoju, a u nas życie tętni do północy co najmniej). Cierpliwie się kładłam koło niej z cycem, czekałam aż ponownie zaśnie,a ona i tak koło północy się budziła tak skutecznie, że mieliśmy kłopot z uśpieniem jej ponownie. Budzenie jej o 7 rano też nic nie dawało, bo zamiast raz dziennie zasypiała mi 2 razy w ciągu dnia i i tak wieczorem nie była śpiąca. Wreszcie się poddałam, zwłaszcza, że rano śpi za to do 10 i ja sama mogę się wyspać.

Do góry