reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, ja już TO potrafię!

reklama
Główka Bartkowi chwieje się jeszcze jak babuleńka - przy siadzie. Ale jak go posadzić na półleżąco, to podrzuca dupcią albo głośno protestuje, woli siedzieć sam bez podparcia, z pionowymi pleckami (trzymany tylko za ręce), tylko czy to nie za wcześnie dla kręgosłupa?

moj się w lezaczku podnosi i jak za bardzo się podniesie to leci na boki albo do przodu,
nef jeszcze daj mu czas na takie wygibasy

staram się nie za często go sadzać, ale teraz jak jest taki upierdliwy przez zęby, to czasami jedyna metoda, żeby się uspokoił... bo tak jęczy i stęka

Nef- moja też jeszcze się nie przekręca, czasami jedynie jak leży na poduszce to jej się uda. Jak na razie to się tym nie przejmuje, daje jej czas :tak:
No i też rwie się do siedzenia strasznie, głowę już tak wysoko dźwiga. Czasami wydaje mi się, że szybciej nauczy się siedzieć niż przekręcać :-)

mój też wali nożyce, głowa do góry i jednocześnie nóżki wyprostowane też do góry, a co się nastęka, najęczy i napuszcza boków przy tym :-)
siedział by chciał, a najlepiej chyba już biegać :-D

U nas przewroty z plecków na brzuszek i odwrotnie już od 2 tygodni, tylko póki co w jedną stronę. Ale za to hitem ostatnich dni, są stópki i wkładanie ich na zmianę do buzi. Dzisiaj miałam ciężko Ją umyć podczas kąpieli bo cały czas chciała mieć nogi w buzi. Sprawia Jej to mnóstwo radochy ;-)

reklama
Do góry