reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mama warca do pracy (czyli jak upiec dwie peczenie na jednym ogniu i nie oszaleć :))

Uuu Weronkazzz, a czemu jej się tak nagle odwidziało? Niedobrze, ale takie jest życie, obyście szybciutko jakąś supernianię znaleźli :tak:

A mój powrót do pracy zbliża się wielkimi krokami.. wracam po świętach wielkanocnych :-) Ale w sumie już jakoś tak na spokojnie, wcześniej strasznie to przeżywałam, bo miałam wracać szybciej, a teraz w sumie to młody już będzie miał 8,5 miesiąca, więc nie jest źle :-)

reklama
Weronkazz spokojnie,będzie dobrze.Moja super niania była z castingu :-D Pierwszego dnia na ogłoszenie odpowiedziało mi chyba z 50 osób.Wybrałam na początek dwie obie były spoko ale druga to był strzał w 10 :tak:

no u nas staty niestety pierwsza była zachwycająca. no ale nie było nam dane, nie wiadomo do końca z jakich powodów. może tak miało być :confused:

kciuki zaciśnięte weronkazzz
a tak to miło poczytać jak Wam się układa i w pracy i z dziećmi
u nas narazie zawieszenie, tak do maja / czerwca, ale sklepik musimy otworzyć; nie wiem czy pisałam...mama mnie trochę wytrąca z równowagi, ona nie chce dosłownie w niczym pomóc, już jej nie pasi, że sklepik będzie z jej strony podwórka, dobrze, że tacie chociaż to nie przeszkadza, ale oni z takiego związku, co to mama rządzi, może do tego maja jakoś to przetrawi

weronkazz dołączam do szukających niani

Dziś oficjalnie miarka się przebrała. Od kwietnia muszę kogoś mieć na 3x w tygodniu na 5 godzin. Bedę siedziała w domu więc raczej jakies straszne historie mi nie grożą.

pora na ogłoszenie na niani.pl

Karolina no to chociaż plus, że będziesz i tak w domu, 3 x w tyg. to nie tak źle :tak: a co tyle zleceń masz?

ja dzisiaj parę cv wysłałam, nieśmiało się szykuję na powrót do pracy, nie wiem kiedy to nastąpi, liczę że się nikt nie odezwie i mi nie złoży oferty życia :sorry2:

Dziewczyny ja wprawdzie nie planuje jeszcze powrotu do pracy ale powiem Wam szczerze, że już jestem przerażona. Mam w tym temacie strasznie niskie poczucie własnej wartości - pomimo tego, że skończyłam dobre studia z niezłym wynikiem, w pracy (wprawdzie marnej) wspięłam się najwyżej jak się dało tak naprawdę nawet nie próbując. Ale nie wyobrażam sobie powrotu do pracy, mając małe dziecko i jeszcze ją znaleźć. Zawsze szukam poniżej swoich oczekiwań bo nie wierze w siebie i boję się rozczarowania:(

Ja na razie odwlekłam problem co zrobię z Tymkiem po powrocie do pracy. Chcę się nacieszyć tymi miesiącami. Ale może będzie taka opcja że jednak moja mama z nim zostanie. Jest na emeryturze, ale jeszcze pracuje, bo emerytura malutka. W pracy jakoś dużo nie zarobi a się narobi (jest szwaczką). Wczoraj coś przebąknęła że nie wie czy po urlopie w ogóle wróci do pracy, bo już nie ma siły. I tak mieliśmy jej zaproponować, że może zostanie w domu, a my się więcej "do życia" dołożymy. No zobaczymy. Ja tam nie pochwalałam jej "metod wychowawczych" i myślałam że będziemy się o różne rzeczy kłócić. Ale jak na razie dogadujemy się całkiem nieźle i raczej słucha moich próśb więc może nie będzie tak źle. Ehhh będę myślała później :-)

reklama
milionka, Ty??? niskie poczucie wartości? kochana, przecież widać na kilometr, jaka jesteś przebojowa! nic się nie martw, robota ma to do siebie, że się zawsze znajduje! a w jakiej branży byś szukała, jeśli można spytać?

Do góry