reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Od rana mecza mnie bole miesiaczkowe, nie pomogla nawet dluga kompiel ale i tak nie nakrecam sie niepotrzebnie Widze kochane ,ze 21 jest wolny wiec ja go sobie rezerwuje :-D Urodzilam sie 21 tylko ze sierpnia,zreaszta to jedna z moich ulubionych liczb
glitterfy103613T498D37.gif

reklama
mnie tez męczy i męczy i cos mi sie humor popsuł, nogi mnie strasznie bolą i biodra i spojenie.... chyba mi cos tam gdzies uciska. Jutro dwa egzaminy, a tak mi sie nie chce uczyc, kurde, nawet lezec mi sie nie chce, nic mi sie nie chce.

To ja rezygnuje jutro z tej Warszawki, jak cos to zwalniam miejsce na karowej o 7:45 ;-)

a ja przeżywam trudy połogu :-( od 3dni brzuch i krzyż na zmianę nie dają mi spać ... a dziś strasznie boli mnie szyjka i do tego leci mi pomarańczowy śluz :szok: autentycznie pomarańczowy i taki galaretowaty jak czop :baffled: nie wiem czy to normalne czy może jakies zapalenie się tam porobilo, bo ból okropny :crazy: chyba pójdę do gina jutro żeby się nie męczyć w weekend ...

pgb ja też zdarzyłam się już pochwalić , że rana po cc ładnie się zagoiła a tu duuupppciaaa.:baffled:
Z moją raną coś nieciekawego się dzieje.:baffled:Podczas ściągania szwów położna powiedziała , że w jednym miejscu zebrała sie ropa. Wycisneła ją. Myślałam, że wszystko będzie ok.A tu czuję przy ranie w jednym miejscu jakąś gulkę.:dry:I szczerze powiedziawszy boooliii to.:baffled:Nie mogę przez to normalnie funkcjonować. Ranę przemywam spirytusem i wodą utlenioną, ale nic tam się z niej nie sączy. Wszystko jest ładnie zwarte. Nie mam pojęcia co z tym zrobić.:dry:

Elwis czy ty po cc też coś takiego miałaś?:confused:

Jak wam sie tam cos papra to lepiej do lekarza. Niby coś sie tam ma wydzielać, ale rzeczywiscie pomarańczowe? to troche dziwnie, bo ma byc krew a pozniej coraz mniej i mniej i jakas wydzielinka brązowawa i z czasem coraz coraz jasniejsza.
Z tą blizną niefajnie, jak sie ropa zbiera, może jakis stan zapalny, lepiej dmuchać na zimne.

juz widze, ze po porodzie powiklania rozne mogą byc :-( mam nadzieje, ze sie jakos uda to przetrwac, no musi sie udac :tak: skoro wszystkie dajecie rade :tak:

sama nie wiem, co to będzie z tym moim porodem??...
w nocy sie obudziłam, wody kapnęły do pieluszki, nie mogłam spać coś prze dwie godzinki... 3 razy siku..teraz też już od godziny siedzę i czekam na rozwój sytuacji.. "raczej" nie cie boli, "raczej" nie mam skurczy, Mała się obudzila i kopnęła kilka razy, więc jestem o nią spokojna... ubrałam się i czytam "Duży Format", Mąż dosypia...
na 10 ktg, mam nadzieje, że badanie ginekologiczne też- bez tego nie wyjdę ze szpitala...:wściekła/y: te wody skąs muszą lecieć... a ktoś musi mi wytłumaczyć- dlaczego i co mam z tym dalej robić:baffled:

głoodna jestemmm:zawstydzona/y:

Martusa dziwne, ze lekarz nie kazał Ci zostać i nazwał to odchodami. JA bym na Twoim miejscu sprobowala jeszcze raz podjechać na IP. Ja też nie mialam skurczy, po 30 h odkad zaczeły mi sie saczyc wody wywoływali mi porod. Nie ma co ryzykować. Moze trafisz na innego, normalniejszego lekarza i on CIe przyjmie.

Mi rana się juz chyba zagoiła, strupki poodchodziły. Nie kazali mi nieczym szczegolnym myc rany, tylko woda i mydlem. JA przemywałam tylko wodą i miałam taka maść Arnica Gel na siniaki, które mialam na okolo rany. I teraz wszystko ładnie sie zagoiło.

Nad rana mam taka jakby fałde, niewiem czy to opuchlizna czy tluszczyk hehe :D Wy tez takie macie?

reklama
Martussa82 nie daj się zbyć w szpitalu trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze i może uda się żebyś już z Haneczką wróciła do nas :-) Trzymaj się

Ps.
Ja wczoraj miałam lekkie plamienia ale lekarz powiedział , że to po badaniu może być i jak dziś do popołudnia nie przejdzie to mam jechać do szpitala :szok: na razie obserwuję

86ca41bee2.png

Do góry