reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama po godzinach czyli coś na leniwe zimowe wieczory

wooooow dziewczyny suuuuper!

Aestima filcaki są cudne i reszta oczywiście też! ale mnie zaciekawiłaś... jak się robi takie wieszaki?!?! macie widać rodzinną smykałkę :) a kuchnia u Twojej mamy (pamiętne zdjęcie chrzcinowe) też hand made? bo ja marzę o takiej :)

marta narzuta jest prześliczna!

Traschka, Aestima dołączam do fun clubu Twin Peaks :)

reklama
kasiawilde, dzięki, strasznie mi miło:) Tak, kuchnia handmade - moi rodzice sami wymyślili ala stary tynk, w tynku są takie ukryte jakby ryciny ziół, wyciosali kawałek ściany i cegłę odkryli, którą podświetlili... A dużo by pisać:) Powiem Wam, że mama ukryła w szafie zmywarkę oraz... lodówkę i telewizor:-D A pralka jest oklejona zdjęciami sepii naszych stanikow suszących się na sznurku w sadzie, przypiętych drewnianymi klamerkami:-D:-D:-D I teraz się psuje, ale mam moja nie pozwala za nic pralki wymienić na nowszy model:-) Ona to artycha pełną gębą, chciała być architektem wnętrz a ostatecznie na psychologię poszła.
Tu mam na fotce kawałek kuchni ( i salon się załapał, sorki za bajzel) - ta szafa po prawej, to stary chlebak gdzie kiedyś trzymano bochenki- u nas w środku chowa się lodówka:) P1060120.jpg
A Tu trochę moich ukochanych widoczków z domu właśnie:tarasP1060409.jpgP1060216.jpg
widok z okna mojego pokoju:) Prawda, że uroczy? Kiri, Kola i Melisa:)P1050904.jpgA tu nowe dzieło mamy- taras. Widać łóżko do czytania książek a w tle stare, ceglane komórki. P1050915.jpgTo mój RAJ NA ZIEMI. Tęsknię za tym tu w Bdg...

A, Kasia, wieszaki, to kupiłyśmy na all ( jak to mówi Zebra;) ) drewniane i mama przebejcowała na biało ( taki przecierany nie czysty biały) i namalowała różniaste zwierzątka a część w kropeczki zrobiła ( gumką od ołówka). Można zrobić kolorowe, ale ja tu w kawalerce już za dużo pierdółek mam i wolałam stonowane:-)

No mi też szczena opadła, marzę o patchworkowej narzucie. Kiedyś zrobię! Marta, będę wtedy o rady prosić:-)

Wooow, Aestima! Cudonie tam jest!!! Ja się wcale nie dziwię, że Ci tego brakuje... Jejuśku, pięknie! Kurczę, mam nadzieję, że Wam się uda w końcu przeprowadzić... :*

Noooo, tam jest arcypięknie. Ta sosna przed domem, ten sad.... Gdybyśmy bylli w zg, to na weekendy chociaż bym wpadała...
Trzymaj kciuki, trzymaj:tak:

aestima - wow ale wypad :D super wnętrze z tym wzorkiem w przejściu !!! :szok: ah nie moge sie doczekac kiedy wreszcie sie dorobimy i bede mogla sobie projektowac swój własny domek :tak: daje michałowi i sobie jeszcze 5 -6 lat i nie ma bata :-D

oooo jaaaaaaaa Aestima tam jest pięknie, nie wspomnę o widoku z Twojego pokoju! też się nie dziwię, że to Twój raj... i ja akurat po tylu latach na obczyźnie wiem jak ciągnie do DOMU! pomysły Twoja mama ma świetne! My właśnie remontujemy stary dom na wsi i mam nadzieję, że to już będzie moje miejsce na ziemi :) i właśnie sami chcemy robić kuchnię i yyyy w ogóle wszystko :) kasy zresztą nie mamy zbytnio więc wyjścia też nie mamy :p jak dotąd to fachowcy byli od wylania posadzek i wstawiania okien... a tak to mój tata z mężem działają, miesiąc temu nauczyli się nawet kłaść blachodachówkę, więc mamy już nawet dach :) a przewodnim elementem w domu ma być cegła (stara tzw. carska, mamy rozbiórkową)... w kuchni myślimy o czymś w ten deseń:
Urzadzamy.pl
ostatnia fotka :)

No dziewczyny.... rewela..... Każda super w swojej kategorii :-D
Marta24 - koniecznie wstaw fotkę drugiej strony narzuty.
Aestima - filcaki.... cudo! a zamówić można u Ciebie jakieś..... ? Ja robię wciąż Młodej pokój - z przyczyn obiektywnych nigdy nie będzie od taki zupełnie "dziecięcy" no i motylki za mną chodzą.... Mam już kupione papierowe, ze sklejki - zielone oczywiście.... Wieszaczki.... Słodkie... Pokój Młodej jest w innym stylu i żółto - brązowo - zielony więc takie by nie pasowały.
A dom Twojej Mamy - zupełnie moje klimaty ..... Cyknij fotę pralki jak będziesz :-)
Ja niestety mam dwie ręce, ale obie lewe do takich rzeczy, ale za to wizję posiadam - większość mebli u mnie na zamówienie była robiona i co się panowie ze mną namęczyli - każdy szczególik był ważny - to ich.:sorry:
Hobbystycznie wolę do teatru iść a z czytaniem książek to ciężko niestety ostatnio a połykałam swego czasu jedną dziennie - tematyka obozowa mii się przejadła jak miałam lat 10 - łącznie z relacjami świadków - więc jej unikam łącznie z tym, że będąc służbowo w Oświęciumiu nadłożyłam drogi powrotnej by ponownie nie przejeżdżać wzdłuż drutów. Ale z Młodą trzeba będzie się wybrać w swoim czasie.

reklama
Do góry