reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama po godzinach czyli coś na leniwe zimowe wieczory

my z paulą (nianią) codziennie musimy oglądnąć chirurgów i top model wersja amerykańska ;) czasami family guy przy obiedzie ;-) :rofl2:

ja robiłam kiedyś kolczyki - ale teraz czasu brac
czasami jak mam czas to wracam do tarota :tak:
wczoraj udalo mi sie dwie strony jakiegos czasopisma przeczytac...nie wiem tylko o czym czytalam bo zasnelam...

dobry film...własnie uzbieralam kolekcje do obejrzenia... u nas albo south park i family guy albo tematyka obozów koncentracvyjnych, Żydów i II wojny światowej....

nasze dziecko nie bedzie mieć łatwo bo ja ogólnie czytam wszystko co dotyczy tych spraw.. wg mnie kazdy powinnien wiedziec o obozach koncetracyjnych cokolwiek przynajmniej... bo jak umrą świadkowie to co nam zostanie?

reklama
heh, marta, mówisz jest jeszcze nadzieja, że coś znajdę? :p ale faktycznie fajnie jest dowiedzieć się czegoś więcej od tej niemamowej strony :) a mleka szczerze nienawidzę :/ ale większości ludzkości podobno z miodem pomaga na sen :)

ironia, ja też uważam, że to nasza historia i każdy powinien mieć wiedzę o takich wydarzeniach...
a tarot? jam to ciekawa, ale się bojam ;)

u nas to prawie tradycja rodzinna od XVIII wieku :) prapradziadek taty się tym zajmował, siostra babci, kuzynka taty a teraz ja :-D jedni w to wierzą inni nie.. a ja jestem dumna ze mamy taka bogata historie rodzinną i dalej potrzymuje tradycje ;-)

ironia możemy podać sobie dłoń, bo ja uwielbiam czytać książki o tematyce obozów koncentracyjnych, Żydów i II wojny światowej :) w ciąży pochłaniałam bo miałam czas, a ostatnio oglądnęłam film, bo sąsiadka miała "Chłopiec w pasiastej koszuli", Dr Mengele, Anioł Śmierci... polecam te pozycje. Mój śmiał się ze mnie że zamiast czytać na temat dziecka, to ja takie klimaty, ale sam lubi takie książki:)

A w tematyce wojny i holokaustu - oglądałyście "Życie jest piękne" ["La Vita e Bella"]? Piękny, wzruszający,a na początku zabawny film :happy:

kate właśnie miałam napisać o Chłopcu w pasiastej piżamie, ale dobrnęlam do końca i zobaczyłam, że właśnie przytoczyłaś ten tytuł - piękny film, po prostu piękny:tak:

no piekny film o tym chlopcu
a jakie polecacie ksiazki o tematyce obozow i wojny??? my tez czasami cos podczytujemy z mezem

reklama
Kasiuwilde, ostatnio czytałam kolekcjonera, ojej, mocne... Teraz czytam łabędź i złodzieje, w kolejce kolejna książka zafona... :-) Kładę Mieszka na kocu i on swoje książeczki gryzie- ja swoją czytam, tak to wygląda:-) Babcia się śmieje, że jak mała byłam mama robiła ze mną to samo:-D W efekcie przeczytałam sama ( wcześniej mama czytała mi namiętnie) pierwszą książkę w wieku 5 lat i od tamtej pory czytanie, to moja wielka pasja. NIe mogę bez tego funkcjonować!
Pytałaś o filmy, my ostatnio dwa seriale oglądamy ( choć generalnie nie trawimy seriali)- a mianowicie nasz ukochany twin peaks i bez tajemnic ( świetny serial, właściwie taki zapis sesji terapeutycznych). Z prasy to głównie charaktery i sens. Dzieciowa mnie nuży, więc jak nie mogę zasnąć to Twoje dziecko czy coś w tym stylu:-D
I też lubię dextera;-)

Marta, moja mama też kocha decupage itp. Teraz od decupage trochę odeszłyśmy na rzecz malowania, ale mi boskie wieszaki wymalowała dla Miesia, mówię Wam!!! :) Ja uszyłam trochę filcowych zwierzątek:)) Jak m. przyniesie aparat z pracy, to wrzucę fotkę:))

Aaa.. pierwszy wierszyk, lat niecałe 4
idzie misiu zapłakany
nie ma słońca ani mamy
nagle mama się znalazła
i słoneczko też

Mama zapisała w pamiętniku który dla mnie prowadziła w sekrecie i który mi podarowała w 16-te urodziny:-)

Ostatnia edycja:
Do góry