reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama! Modnie i szykownie

Keratyna (nie mylic z kreatyną) jest budulcem włosa. W wyniku farbowania, rozjasniania a nawet szczotkowania tracimy ją. Przez to włosy są słabsze, ciensze. To tak w skrócie. Sa maski i odżywki z keratyna np

nc KALLOS Maska Keratynowa Keratin Hair Mask 1000 (3085358513) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Z tej samej serii co opisana wyzej maska mleczna, czy równiez bardzo popularna placenta

Taka maska ma za zadanie odbudowac ten ubytek wlosa, dzieki czemu stana sie mocniejsze, grubsze, blyszczące.
Ostatnio duzą popularnoscią cieszą sie zabiegi keratynowego prostowania wlosów ( czesto nazywane keratyną brazylijską) Taki zabieg jest czesto polecany pania które mają zniszczone wlosy, zabieg ma je odzywic, wygladzic. Gdzie niegdzie mozna sie spotkac z tym ze nazywane jest no nie prostowanie tylko "wygładzanie"- A proste wlosy są po prostu efektem ubocznym keratyny ;)
Tak na zachete :)
keratynowe prostowanie włosów - Szukaj w Google

reklama
Milva prostowanie utrzymuje sie 3-6 miesiecy. Potem wypadałoby robic ponownie zabieg, bo odrosty, wiadomo. Mozna robic czesciej bo nie niszczy wogole wlosów.

jeszcze odnośnie prostowania keratyną, po takim posiedzeniu u fryzjera przez 48h nie wolno z włosami robić nic, ani za ucho, ani związać, żadnych kosmetyków nie wolno na nie nakładać, a są przez ten czas na maxa przyklapnięte i wygląda się zwykle, jak mop :) a jak po spaniu się odkształcą, to rano machnąć prostownicą 200st, taki mi w salonie fryzjer opowiadał, bo byłam zdecydowana na ten zabieg, ale z powodu ciąży odkładam póki co w czasie. myślę, że jak mi włosy podrosną, to na bank się zdecyduję.

Kota to prawda po keratynie przez dwa dni nie wolno kucyka, za ucho, w razie zmokniecia wysuszyc i wyprostowac. Nie wolno w ciąży i w czasie karmienia.

Jako ze ja juz nie karmię 6 dni to planuje sobie w przyszlym tyg zrobic :)

Ja dopiero skojarzyłam, że moja fryzjerka robi taką odnowę biologiczna włosów- zabieg 1,5 godzinny własnie keratynowe specyfiki do tego używa. W kwietniu idę na taki relax;-)
Musze podpytać jak z tym prostowaniem u nich , bo bym się skusiła.

A to moje buciki;) pozniej moze zrobie zdjece na nodze bo wygladaja jeszcze ladniej;)

Załączniki

• buty1.jpg
    buty1.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 45
  • buty.jpg
    buty.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 48
VIOLA ładne. Ale czy to zimówki-nowe??? Czyli mam rozumieć, że przeczuwasz, że zima jeszcze długo nas nie opusci???
Bo moja jedna para kozaków już nadaje się tylko do pieca a druga jest już na wykończeniu a nie mam zamiaru kupować nowych.

reklama
Dorota buciki sa nowe oczywiscie, i kupilam je za 25 zl wiec stwierdzilam ze szkoda az bylo ich nie brac, takie typowe zimowki to nie sa, ale na ciepla wiosne sie juz nie nadaja, no ale na wczesna i pozna zime i jesien sa ok, wiec teraz posmigam w nich zanim sie nie ociepli - a mam nadzieje ze to nastapi niedlugo juz, a pozniej schowam do pudelka i do szafy i beda czekaly na za rok, bo za taka cene to warto;)

Do góry