reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama! Modnie i szykownie

Inka ja tez uwielbiam skury, mam 2, mialam 3 ale oddalam jedna P siostrze no i jak skura to tez prawdziwa, jakos nie moge patrzec na te takie sztuczne...

Milva mam tak samo jak Ty haha, jak mam ochote zalozyc szpilki i gdzies wyjsc to potem sobie mysle... hmmm pewnie kazdy bedzie patrzyl jak na idiotke i wskakuje w baleriny;/ no mam tak za kazdym razem i nie tylko ze szpilkami. niestety

reklama
czyli po prostu trzeba nam takiego wyjścia, ja też o tym marzę, szpile, ekstra ciuchy, fryzura i szaleństwo do rana... no ale ja to sobie jeszcze na ten czas poczekam eh..;)

A ja Wam powiem, że z tymi szpilami to zawsze miałam kompleksy ale z powodu tego, że jestem wysoka i zakładając szpile mam od 1,8m wzwyż ;-) Chociaż z drugiej strony, jak mam ochotę to ubieram, obcasów mam więcej niż butów na płaskiej podeszwie ;-) Moje ulubione to botki na ok. 7cm obcasie, bardzo wygodne, niejedna noc przetańczona w nich :zawstydzona/y: Mam też szpilki i 2 pary botków na szpilce, wszystkie ok 10cm... ;-) Żadko je ubieram, bo jednak nie do końca wygodne jest takie wygięcie stopy, ale owszem, zdarza mi się ;-)

I co do wyjść wieczorową porą na imprezy, mam męża domatora który z kolei nie ma nic przeciwko wychodzeniom. Zawsze słyszę: "idź, odpoczniesz..." ;-) Ostatnio byłam 9 lutego z koleżankami i w tym z moją mamą (!), a na kolejną się wybieram 3 marca z ludźmi z pracy :tak:

A polećcie jakiś balsam do ciała ujędrniający, wyszczuplający...?

Niczym się nie smaruję, nie lubię:sorry2:, ale sobie pomyślałam, że może coś na ten brzuch bym nakładała po kąpieli i masażu skóry (mam taką specjalną szczotkę).

Szpilki bardzo mi się podobają, pewnie bym nosiła- ale nie umiem chodzić w nich:zawstydzona/y:

A ja mam 160 w kapeluszu:-p i jedne szpilki, które kurzą się w szafie, w większości chodze w balerinkach i tyle. Jakoś szpilki do mnie nie przemawiają. na szpilce trzeba umieć chodzić a ja wyglądałabym jak kaczka:cool2:
Jak czytam o tych kremach to dla mnie czarna magia, tak samo o włosach. Balsamuje całe ciało codziennie po kąpieli dosyć mocno ale jeżeli chodzi o twarz to nawet ostatnio nie mam porządnego kremu. Włosy myje codziennie rano szamponem i tyle. Aż mi wstyd, ze nic nie robię......
To może zacznę od włosów - możecie coś polecić co mogę stosować myjąc włosy codziennie, ale tak żeby w ciągu dnia nie wyglądały jakby sie przetłuszczały??
A coś sprawdzonego na twarz, w "normalnej cenie" - skóra mieszana?

Ewka masz włosy farbowane?
24h LOREAL VITAMINO COLOR MASKA 500 + SZAMPON 1500 (3024867465) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Trochę tansze a równiez rewelacyjne:

szampon Szampon Color Rigenol Framesi 1000ml+100ml GRATIS (3039643703) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
I odżywka do kompletu MASKA RIGENOL FRAMESI 500ml (3023151264) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

I do wcierania we włosy:
LOREAL MYTHIC OIL OLEJEK ODŻYWCZY,ELIXIR HIT 3W 1 (3023190629) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zeby włosy szybko nie przetłuszczały się odżywki nie należy wcierać w skórę głowy tylko zacząć rozprowadzać ok 5 cm od nasady. Nie powinny sie wtedy przetłuszczać.

Wiem ze niekiedy ciezko o czas na odżywkę dlatego proponuję tak:
Umyć włosy szamponem, odsączyć recznikiem nadmiar wody, nałozyc odżywkę. W tym czasnie wykonac inna czynnosc (wytuszowac rzęsy, przygotowac ubranie do pracy, obrać ziemniaki- no cokolwiek) i dopiero spłukać :)

u mnie Mythic Oil w ogóle się nie sprawdził, niesamowicie mi wysuszył włosy, końcówki skołtunione pod koniec dnia, tragedia no, może dlatego, że mam ogólnie suche i kręcone włosy, a on ma w składzie alko? w ogóle nie jest warty swojej wysokiej ceny!
z tych olejków sklepowych to chyba najlepszy wg mnie jest jedwab CHI.
ja od jakiegoś czasu w końcówki wcieram po prostu olej z pestek śliwek, odrobinę, kroplę-dwie rozcieram w dłoniach i wmasowuję w końcówki, szybko się wchłania, nie jest tłusty i pachnie marcepanem :) i jest tani! można go szukać w sklepach zielarskich albo w sklepie Zrób Sobie Krem.

Sosnowiczanka zawsze tak robię. Najpierw nakładam odżywkę a potem myję zęby, karmię Ninkę i takie tam a dopiero potem zmywam odżywkę!
Co do Butów hahahah
Mogłabym napisać o tym wieeeeeeele. Szpilki to prawie większość w mojej szafie i jest ich......ze 20 sztuk na bank... Balerinek mam tak około 8-10par... 4-5 par adidasów... 5 par japonek. I tak dalej i tak dalej...nie mówiąc o zimowych i tym co stoi u mamy, bo się nie mieści. Problem polega na tym, że ja umiem chodzić na szpilkach...tylko nie mam gdzie! Nie imprezuję, czuję się gruba i temu nie mam się w co ubrać-i jak mam jeszcze szpilki włożyć to już wogle hardcore, czuję się ciężko. Na spacer z wózkiem też nie bardzo... Bo zaraz spocona jak szczur i jeszcze dziecko trzeba z wózka i do wózka wkładać, wyjmować i 100innych rzeczy robić. Od kilku miesięcy najlepszym przyjacielem jest balerinka. Poza tym w lato a właściwie jak się tylko ciepło robi zakładam japonki i rozstaję się z nimi w połowie września. Nie noszę skarpet, żadnych innych podkolanówek i tym podobnych. Od maja do września to odpada. Noga oddycha. No i zboczeniem i podstawowym problemem jest zbieractwo. Butów też nie wyrzucam. Szkoda mi, bo często są to takie perełki typu Gucci czy Prada. Z takimi rzeczami rozstać się nie mogę. Posiadam hahaha-tego P nienawidzi- takie balerinki Marca Jacobsa co wyglądają bardzo ale to bardzo obciachowo wg niego-a ja je kocham. On na nie mówi Krakowiaczki ;)
Milva zacznij się kremować-ja to robię codziennie!Ja nie polecę Ci nic takiego na chudnięcie czy ujędrnianie ale lubię kosmetyki z Body Shop Company albo Victoria's Secret... Jak się rano nabalsamuje to następnego ranka jeszcze pachnę-ubrania też przechodzą!Cudo!Kiedyś jak jeszcze z P mieliśmy po 18lat i odwiedzałam go w domu-podczas gdy jego mama była w pracy-to jak ona wracała to nie musiała pytać czy byłam, bo mnie czuła. Sama o tym powiedziała!!Ale wtedy żel+ balsam=ten sam zapach!

Sosnowiczanka a ja mam problem ze skóra na głowie bo mnie mega swedzi...nie mam lupierzu ale skóra chyba jest wysuszona i ciagle sie drapie :-( zmienilam szampon ale nadal to samo. Myślisz ze powinnam użyć szamponu przeiwlupierzowego mimo ze lupierzu nie mam? Wkurza mnie to strasznie bo ręce mam ciagle we włosach a wiadomo przez to odrazu są przetluszczone. Poradz coś proszę :*

reklama
Do góry