reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama! Modnie i szykownie

reklama
łysa a próbowałaś wcierać oleje we włosy/skórę głowy?
nie przeraź się ale to faktycznie skutkuje i wcale nie przetłuszcza włosów.
moja mama kiedyś miała taki problem co Ty i kiedyś jej podczas jakiegoś badania w aptece powiedziano że to chyba tzw łupież jakiś tam (nie jestem pewna jak to się nazywało dokładnie), polecono jej jakiś szampon i przeszło.

ja do włosów także polecam jedwab CHI- bez alkoholu, warto jest np używać odzywek bez spłukiwania jako warstwy ochronnej dla włosów przed szkodliwym działaniem słońca/mrozu/wiatru.
bardzo fajne są z Joanny bo naturalne.
polecam Wam w góle kosmetyki z serii altera z rossmana (odżywki,szampony, maski, olejki)
ważne jest by np po myciu nie szorować włosów ręcznikiem, tylko delikatnie zawinąć w ręcznik- najlepiej z mikrofibry, ale nie skręcać. dość mocno niszczy włosy chodzenie spać w mokrych a nawet w rozpuszczonych.
no chyba że ma się satynową pościel ;-)

O jejciu ale informacji.
Ale ok, zawzięłam się a raczej chcę zadbać o włosy potem się wezmę za twarz...
Kupię szampon, odżywkę ...to rozumię, ale...tylko się nie śmiejcie...co to ta maska do włosów, ile razy mam to stosować. Olejek codziennie, czy na zmianę z maską?:confused::cool2::shocked2:

Ewka ja specem nie jestem lepiej jak się wypowie Sosnowiczanka ale maskę to 2 razy w tygodniu użyć możesz...No i nie wszystko na raz...bo to może obciążyć włosy!Poczekajmy na rady naszej specjalistki!
Łysa ja kiedyś od suszenia i prostownicy miałam mexyk z głową skóry. Odkąd nie suszę codziennie i nie prostuję jest ulga!!Nie grzebię się we włosach i od razu mniej się przetłuszczają i skóra głowy też jest ok.
Jak się chwalić to się chwalić. Siostra mi kupiła buty...Kolor wybrała sama(jestem na etapie naciągania jej na 2 kolejne pary-różowe i fioletowe haha)
Oto i one!
Newtown-20130226-00288.jpg

Ewa ja olejki używam zawsze na noc wtedy gdy widzę ze włosy wymagają mycia czyli co 2-3dni. A rano myje włosy szamponem, nakładam maskę i zakładam czepek, turban z ręcznika i po 30min spłukuję. Owijam włosy ręcznikiem z mikrofibry, pózniej nakładam odżywkę bez spłukiwania i olejek arganowy na końce. Włosy schną mi same chyba że musze wyjść.

To jednak opcja dla mam niepracujących które maja na to rano czas.dla pracujących to tylko opcja na weekend :-)

Ja maskę używam zawsze po myciu chyba ze nie chce mi sie z nią chodzić to tylko kładę odżywkę.

moja pielęgnacja włosów i skóry głowy wygląda podobnie do Inkowej :) na noc olej, skóra głowy + włosy, rano mycie delikatnym szamponem bez SLS/SLES i maska lub odżywka, zależy po co sięgnę, na to siatka jednorazowa ;) i ręcznik. Włosów nie wycieram ręcznikiem tylko pieluchą flanelową lub bawełnianym t-shirtem M. :)
staram się nie suszyć włosów suszarką, jeśli już muszę to robię to chłodnym nawiewem, ale i tak zostawiam lekko wilgotne i nakładam odżywkę bez spłukiwania, od połowy długości nakładam jeszcze olej z pestek śliwek albo jedwab CHI, muszę zabezpieczać konócówki.
Moimi grzechami są niestety prostownica, której zdarza mi się używać oraz metalowe wsuwki, cóż.. z nich nie potrafię zrezygnować. wszelkie gumki do włosów mam miękkie, bez metalowych elementów, nie używam żadnych gumek-recepturek, ani nic to może połamać włosy.

moje kosmetyczne hity włosowe to:
- szampon na propolisie brzozowym lub kwiatowym (są na allegro, rosyjskie specyfiki)
- odżywka alterra granat i aloes
- odżywka garnier awokado i karite (na zimę dla mnie idealna)
- maska kallos mleczna latte
- maska kallos z łożyskami zwierzęcymi
- odzywka bez spłukiwania joanna naturia mak i bawełna
- oleje różne, ulubiony to arganowy i lniany, ale uzywam też z pestek śliwek na końcówki włosów, oliwkę hipp (ma dobry skad), oliwę z oliwek lub z pestek winogron (jeśli akurat mam w kuchni), lubię eksperymenty z olejami, na pewno nie pasuje mi kokosowy, wysusza mi strasznie włosy.
- jedwab CHI na końcówki przy paskudnej pogodzie, np deszcz lub śnieg

Lysa moze szampon cie uczula (lub odzywka?)
Na początek zmienilabym chyba szampon, najlepiej taki dla dzieci, i ... niedrogi (mniej składników=mniej mozliwosci uczulenia)
Mozesz spróbowac z wcieraniem olejków w skóre glowy, albo jeszcze domową "babciną" maseczkę :olejek rycynowy, żółtko i sok z cytryny.

Maska do włosów ma silniejsze działanie od odżywki, mozna stosowac raz w tygodniu, na ok 20 minut. Nie nalezy stosowac czesciej bo obciąża włosy i wówczas szybko sie przetłuszczają.
Odżywka jest do stosowania codziennego.

Ewka jesli masz wlosy niefarbowane, naturalne to w zupełnosci wystarczy ci szampon i odzywka. Olejek mozesz stosowac codziennie, Ten z Chi co dziewczyny piszą jest tez calkiem fajny, no i nie drogi przy okazji, tylko w skórę go nie wcieraj, ok 5 cm od nasady.

Ja wlosy suszę codziennie, czesto prostuje i nie są wcale złe :D Bez suszarki, gdy same mi schną są przyklapnięte i malo puszyste. Nie pielęgnuję jakos specjalnie włosów : Rano myję + odzywka na kilka minut, + jedwab lub inny olejek. Z raz w tygodniu robię tak ze nakladam wiecej odzywki/maski + toner do wlosów na to czepek, ręcznik i z tym pod aparat sobie siadam, w ciepełku. I wygrzewam:D

reklama
Do góry