reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama! Modnie i szykownie

Dzięki Sergee- poczytam!

Ja koniecznie muszę kurtkę na wiosnę, ale zupełnie nie wiem co...mam 100zł na karcie podarunkowej z Reserved i coś bym tam chciała wybrać, najwyżej trochę dołożyć, bo z kasą krucho...w marcu będę w Toruniu , to zajrzę co mają...

reklama
Sergi, ja tylko takie marynarkowe noszę, od zawsze :) ewentualnie płaszczyki trenczowe. teraz pewnie będe nosiła się tak samo, tylko poodpinana bo brzucho, jakiś sweterek pod spód i tyle. no i klasyczne skórzane kurteczki też lubię.

Sergi mnie tez czeka zakup kurteczki i tez napewno bedzie to wlasnie taka marynarkowa bo takie uwielbiam, no i mam jeszcze dwie skorki wiec jakos przechodzimy ta zime;)

Dziewczyny cd kosmetykow na twarz to przez szkole jeszcze bardziej uswiadomilam sobie ze naprawde warto czytac etykiety kosmetykow, i nawet z fluidem jak wybierzemy sobie firme i kolor to i tak warto przeczytac sklad i wazne aby mialy te wszysstkie skladniki odpowiednie do danej skory, gdybyscie chcialy to moge napisac Wam te najwazniejsze skladniki bo juz to wiem;D

Ja od dłuższego czasu mam problem z cerą i w końcu byłam prywatnie u dermatologa ponoć najlepszego w Białymstoku. Stwierdził trądzik różowaty :baffled: Miała któraś to ? Lekarz zlecił szereg badań i dziś jade do niego z wynikami. Już wiem że mam gronkowca skórnego - wyszło z posiewu. Poza tym gliste (tak jak moja starsza córa ) i już całą rodzinką przeleczyliśmy sie. Usg jamy brzusznej wyszło ok, wnętrzności zdrowe :) Hormony w tym testosteron też ok. Musimy dojść skąd to sie bierze ? Cere przy tym mam suchą, wrażliwą i ten dermatolog polecił mi fluid leczniczy. La Roche- Posay TOLERIANE TEINT. Używam go od miesiąca i jestem z niego bardzo zadowolona. W mojej aptece kosztował 80zł. Mam pewność że skóra oddycha, przy czym on sie super rozprowadza i kryje.
Twarz kazał przemywać Cetaphilem (emulsją micelarną) a zamiast kranówy mam używać wody butelkowej na w pół z zaparzonym Bratkiem.

Viola pisz pisz, ja chętnie poczytam i pokieruję się wskazówkami :tak: Co prawda świeży podklad kupiłam w zeszłym tygodniu i z chęcią sprawdzę, czy zawiera to co jest dla mnie dobre. A w razie czego, następny kupię już dobry :tak:

Kupinosia moja mama ma to "chuolerstwo"... :dry: Niefajna sprawa, bo niestety z tego typu trądziku nie można się wyleczyć w zupełności, zawsze będzie sprawiał problemy - mniejsze lub większe. Musisz uważać na kosmetyki, wybierać tylko te łagodne lub obojętne dla skóry... Dobrze, gdyby lekarz wyjaśnił Ci dokładnie, jaki typ i jak mocno zaawansowane jest to u Ciebie, bo są różne odmiany i rodzaje tego trądziku, tzn. chodzi mi o to, że powinnaś mieć indywidualne zalecenia, bo tutaj nie ma co generalizować. Jednak przy systematyczności i stosowaniu się do zaleceń powinno być ok :-) U mojej mamy to wykryli parę lat temu, okresowo miewa większe problemy z cerą ale generalnie nie wygląda źle.

Kota ja "od zawsze" kocham się w marynarkowych kurteczkach, ale nigdy nie miałam odwagi takiej kupić, bo zawsze jakoś brałam pod uwagę "praktyczniejszą stronę" przy zakupie kurtki, jak gruba podpinka, kaptur, zapinana pod szyję, czarny kolor, długa aż za pupę... Wiadomo ;-) No ale w tym roku powiedzialam sobie, że już chyba dosyć wiecznie czerni i kierowania się megapraktycznością, która bardzo żadko ociera się o mój wymarzony styl ciucha. Dlatego kupilam wczoraj kurteczkę - marynarkę w H&M i... przyznam szczerze że po powrocie do domu zastanawiałam się nad tym, czy jednak jej nie oddac i nie wybrać czegoś praktyczniejszego :dry: No ale kurczę, macie rację, pora złamać ten durny schemat w mojej głowie... Metka odcięta, paragon spalony - nie ma odwrotu :-p

O tak, ja tez uwielbiam oleje ;-)
Zauważyłam że skóra dłoni przez nakładanie oleju na włosy jest super nawilżona. O twarzy nie pomyślałam ale spróbuje.
Ja w ogóle mam problem z dobraniem kremu i przede wszystkim z systematycznością :-(
Nie chce mi sie, nie mam czasu, zapominam... i tak zawsze :-(
A moja twarz naprawde potrzebuje teraz pomocy. Mimo że i tak wyglądam młodo jak na swój wiek ostatnio skóra zrobiła sie nieciekawe przez brak odpowiedniej pielęgnacji :-(

Inka, ja mam niestety ten sam problem ze skórą :( niby wyglądam młodo, ale jednak... i mimiczne kurze łapki mi się pojaiwły, wiadomo, czasu nikt nie cofnie, ale szkoda... jak skończę karmić H. to chyba sobie ostrzyknę te kurz łapy, bo nie wierzę, że kremy są w stanie je zlikwidować :
z kremów teraz używam na dzień zamiennie Pat&Rub 30+ i BBB ciemny Pat&Rub (jest fajny). Kto mi poleci coś fajnego p/zmarszczkowego po 30tce?

reklama
Napisze Wam dziewczyny te info jak dzieciaki pojda spac napopoludniowa drzemke.

Kupinosia bo najgorsze co może być dla cery to uzywaniekranowy, i kosmetykow które nie nadaja się do naszej skory. Wlasciwie do każdejskory nadaja się mleczka micelarne lub śmietanki kosmetyczne ale tez sa roznerodzaje takich cudeniek z roznymi składnikami.
A jaki masz wogole rodzaj skory??

Sergi pokaz foto;)

Do góry