reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama ma czas wolny

reklama
Phelania- podejrzewam że Dziewczynka w zielonymjest lepsza od zwierzeń jej ojca a swoją drogą facet jest niesamowicie cwanym lisem. W sumie dzięki temu i ogólnemu szczęściu w nieszczęściu przetrwał...

sergi-
myślami często wracam do "samotności w sieci" bo marzyłam kiedyś o Jakubku i nie sądziłam że taki sie znajdzie w realu :)

asienka- też je lubię ! :)

kota- swego czasu chciałam wypożyczyć " Malowanego ptaka " bo polecałaś a moja bibliotekarka tak sie spojrzała na mnie i powiedziała że może kiedy indziej bo mam małe dziecko i karmię...że na razie lepiej nie czytać. Jakoś czasami mam ciągoty do tych ciężkich książek

Ja też jak Sergi polecam "Bez mojej zgody" Jodie Picoult -to pierwsza książka jaką dostałam od M w prezencie ! Zaczytalłm sie raz w metrze jadąc do pracy i mnie wywiozło prawie do końca :))

"KWIAT PUSTYNI "-też polecam... ale tylko ksiazke ostatnio ogladałam film istna tragedia skrócony na maksa to samo z "biala masajka" piekna ksiazka a film brak słow.
Kupinosia- doklanie dzieki swojego cwaniactwa i "madrosci" uratował rodzine,chcialam wypozyczyc dziewczynke w czerwonym plaszczyku bodajze taki tytul ale u nas w bibliotece nie ma:eek:

Kupinosia, ja Malowanego Ptaka czytałam będąc w ciazy z Kubą ;) fakt, książka jest wstrząsająca i napisana bardzo realistycznym językiem, na pewno może zaskoczyć co wrazliwsze osoby, ale i tak polecam.

Phelania mam takie same odczucia cd ksiazki i filmu "kwiat pustyni" "biała masajka" obie przeczytalam i byly zarabiste, a jak obejrzalam film to cieszylam sie ze pierw przeczytalam ksiazka a nie obejrzalam film.

kota a mozesz przypomniej o czym jest ta ksiazka?

Phelania ja mam tak dobrze ze jak w mojej bibliotece nie ma danej książki to pani spisuje tytuł i biblioteka zakupuje. Ostanio tak miałam z " Po zmierzchu "- Haruki Murakami. Akcja toczy sie w ciągu jednej nocy w Tokio...nawet spoko

kota
- odważna jesteś !

Zwykle filmy blado wypadają na tle książek. Dla mnie film Biała Masajka, Kwiat pustyni, Samotnosć w sieci czy np Pachnidło nie bardzo... zdecydowanie wole słowo pisane ;-)

ja też uważam że książka jest zawsze lepsza niż film!!
właśnie filmy "biała masajka", "pachnidło", "kod leonarda da vinci" i "anioły i demony" zawiodły mnie najbardziej

reklama
Dziewczyny czytalam ksiazke polecona od Koty "Malowany Ptak" jest naprawde niezła ,tak mnie wciagnela zebym jeszcze raz ja przeczytala:szok:fakt sa sytuacje w tej książce makabryczne (niektóre opisane bardzo szczególowo)ale kompletnie nie zniechecily mnie do dalszego czytania wrecz odwrotnie pochlonelam ta ksiezke;-)Napewno to nie jest ksiezka dla mam które sa wrażliwe,w niektorych momentach jest strasznie;) Ale naprawde warto prawdziwa historia walki miedzy niemcami żydami i cyganami !!!dobry klimat:-):-):-)
"dziecko Ulicy" takze pochlonelam:) jest naprawde fajna godna polecenia...

Dziewczyny prosze jakies tytuly godne polecenia bo musze isc do biblioteki:)

Do góry