reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama ma czas wolny

reklama
Kota - po Opowieściach o pilocie Pirxie Lema w podstawówce dałam sobie chyba spokój na całe życie z tym autorem ;-)
Troche z innego gatunku polecam serie o Jakubie Wędrowyczu Pilipiuka albo"Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął" Jonasa Jonassona. Śmiechu po pachy, jesli ktos oczywiście lubi ten typ humoru :)

sf to i nie moja bajka ale to "Metro" może kiedyś, kiedyś :)
W temacie Lema - dałam sie kiedyś namówić do kina na "Solaris" ale nie bardzo mi przypasował.

Kota z Lemem u mnie jest ciężko, nie radzę sobie z SF. Może mam za małą wyobraźnię albo to Lem mnie właśnie zniechęcił.

Net-ka, Berek rewelacja, czytałam go na wakacjach na Majorce polegując na plaży :) Za to PL-BOY niestety mnie nudził, nie doczytałam nawet od końca. Za to tego autora polecam jeszcze Bierki, ciekawe i jednak nieco kontrowersyjne, szybko i lekko się czyta.

Jest kilka książek które mogę polecić i do których co jakiś czas wracam :tak:

"Niebiańska plaża" Alex Garland (tak, nakręcili film z DiCaprio, ale książka lepsza ;) )
"Bez mojej zgody" Jodie Picoult
"100 dni po ślubie" Emily Griffin
"Lot nad kukułczym gniazdem" Ken Kasey

kiedyś jeszcze zdarzało mi się wracać do książki J. L. Wiśniewskiego "Samotność w sieci" i generalnie polecam jeśli lubicie NIETYPOWE książki o miłości, bardzo fajna pozycja, ale czytałam ja już tyle razy, że mi się przejadła (jak Harry Potter ;-) ).

W ogóle, lubię tez takie "typowo nastoletnie" książki, pisane ciepłym, humorystycznym językiem, z odrobiną romantyzmu, czasem magii...

reklama
Sergeevna ja również jestem fanką takich książek;)
Kota na Bierki poluję ale coś upolować nie mogę ;) A PL-BOY szybko mi poszedł ;)

Do góry