reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

HANUS - z tego co wiem przy fenoterolu czesto przepisuje sie Isoptin, bo lagodzi jego nieprzyjemne objawy (jak juz Asteria napisala)......nawet mojej mamie w ciazy go przepisywali.....
A ja po Cordafenie mimo ze sie czesto zle czuje to zadnego wspomagacza nie dostalam :sorry2:
MARTYNKO - mnie tez zaczyna rozkladac jakies przeziebienie :crazy::baffled: Poza tym co juz wymienione to na 100% mozna brac tantum verde i bioparox.

reklama
Ja dziewczeta polecam we wczesnym etapie przeziebienia L52 homeopatyczny preparat w miare wysoko stezony.. my niestey tez w sredniej kondycji maly z gilem wczoraj a dzis pokasluje zobaczymy ja wlasnie witaminka C 1000mg i L52 a procz tego smarowanie nalewka bursztynowa super rozgrzewa a malemu faktycznie pryskam gardlo tamtum verde a jemu to smakuje uwielbia sam sobie aplikowac..... lekoman a ja jeszce sobie tran w kapsulkach zapodaje tak na zapas... ale boje sie ze bez lekarza sei nie obedzie bo malenstwo tak mi daje popalic ze dzis w nocy wymiotowalam a teraz pachwiny mnie jeszce mnie zaczely bardzo bolec (wylal mi sie olej na podloge jak pieklismy z synkiem ciasto i sie troche rozjechalam...;))

Witam Dziewczyny. Co do bolu gardla to odchorowalam dwa tygodnie temu. Jak Aneta23 napisala, tantum verde do ssania u mnie sie sprawdzilo. Plukalam tez gardlo rozpuszczona tabletka paracetamolu w cieplej wodzie bo przy plukaniu sola mialam odruch wymiotny. Polecam tez cytryne z mikrofalowki: umyc cala cytryne, naciac troszke skorke wzdluz, podgrzac w mikrofali jakies 15 sekund (zeby sok byl cieply) i saczyc ten cieply sok bezposrednio z cytryny. Nie kazdy toleruje kwasny smak soku cytrynowego, ale dla mnie nie to najlepszy sposob. W ciazy nie pilam wiecej niz dwie cytryny dziennie, ale normalnie to nawet do czterech. Przynosi mi to niesamowita ulge. Pozdrawiam i zycze zdrowka.

Witam
Ja już po wizycie :-). Z Filipkiem wszystko dobrze. Z pomiarów wyszedł 31 tydzień. Synek waży 1770g :-). Niestety mam lekko anemię i muszę zażywać żelazo - Ascofer. Poza tym wszystko jest OK i bardzo się cieszę. Następna wizyta za 4 tygodnie. :-)

mnie tez jakieś przeziebienie bierze:-( od wczoraj nochal zatkany:( (zapodaje sobie wodę morską, mleko z miodem pije -duuużo. Usta mam "gorączkowe" (nie moge znaleźć po remoncie swojego termometra więc niewiem czy jest ta gorączka czy nie:-()

Asteria mi dzisiaj na mieście zrobiło się słabo (myślałam że padnę) i całą drogę kuł mnie brzuch z jednej strony. Kucie miałam nie pierwszy raz. Ja raczej nic sobie z tego nie robię, bo moja gin też nie. A w końcu po coś do niej chodzę. Teraz czuję się dobrze i jestem w domku. Bałabym się gdyby zdarzało się to częściej.
Izka, Carolka cieszę się, że wszystko ok:tak:.

O! właśnie napiął mi się brzuch.

hey dziewczyny, byłam wczoraj na USG maluch ulozuony w pozycji startowej łozysko jeszcze jakoś sie trzyma i zeby jeszcze troche wytrzymała... ale za to lekarze zaczeli sie zastanawiac czy napewno dobrze mam obliczony termin. bo juz ktores USG wskazuje na to ze Wojtuś może być starszy o 3 tyg niż miesiaczka bo wedlug OM to jestem w 33 a wedlug biometrii 36, a jako że zaszłam w ciąze przy tab anty, to jest to mozliwe... tak wiec w przyszłym tyg ide znow na USG (prywatnie bo tam gdzie chodze to maja stary sprzet) i beda sprawdzać czy juz sie wytworzyła jakaś kość u bioderkach jesli tak to lekarze mowia ze moge sie przygotowywac do porodu.

reklama
Dzisiaj na wizycie ginek mnie nieźle nastraszył.:szok:
A to prze to że cukier mam za wysoki:
-na czczo 88,5 mg/gl
-po obciążeniu po 1 godz. 175,9 mg/dl.
Mam powtórzyć badanie za tydzień a jak nadal będzie wysoko to szpital.:no::szok::no:
Od dzisiaj dietka i zero słodyczy których i tak jem bardzo mało.:tak:
Trochę poczytałam i wydaje mi się że z tym szpitalem to jednak przesadził.:baffled:

Do góry