reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

reklama
witam wszystkich. dzisiaj mam wizyte u gina i mam miec usg mam nadzieje ze dowiem sie ile mała juz waży bo ostatnio ciężko mi sie robi zwłaszcza jak spie i mam sie obrócic na drugi bok. Oczywiscie nerwy jak zawsze czy wszystko jest ok . wizyte mam o 17.15 wiec potem dam znac.

izka_sz czekamy na relacje:))
Mój Synek po nocy na antybiotyku chodzi jakby najadl sie szaleju
Za to Malutaka jajs taka apatyczna,pewnie przez pogode.
A jak Wasze pociechy w brzuszkach?

Witam wszystkich :-)
mam do was pytanie czy miałyście już robione ktg?? ja jeszcze nie i nie wiem kiedy to się robi i jak często. może wam lekarz mówił co i jak
Pozdrawiam

moja pociecha w brzuszku ma zawsze czkawke jak ja chce sie polozyc spac i nie moge zasnac przez te podskakiwnia brzucha:baffled: czasem mnie nawet w nocy budzi...... chyba przygotowywuje mnie do poprawki z rozrywki zebym nie zapomniala jak to jest z niemowlakiem;-)

a ktg mialam robione dopiero w okolicach terminu porodu. Wykazuje czy wystepuja skorcze i jak silne, puls dziecka i cos tam jeszcze..... wiem ze byly trzy wykresy;-)

Za wszystkie dziewczynki z problemami wiekszymi i mniejszymi mocno, z calych sil trzymam kciuki.....:tak::tak::tak:

Moj M to sie smieje, ze ja to jakis cyborg jestem - poprzednio z rozwarciem na 1,5 cm i zgladzona szyjka chodzilam ponad miesiac (przy normalnym trybie zycia)....
Teraz na poczatku krwiak, z czasem skurcze, krotka szyjka, ciagle leki - zapierniczam jak dziki osioł i nic :dry: I w sumie dobrze ;-)

Jesli chodzi o ktg - to tak jak napisala AGATA....Tzn ja mialam w ogole dopiero robione po spodziewanym terminie (urodzilam 8 dni po)...no i podczas porodu oczywiscie....

KTG mialam juz w 36 tygodniu dwa razy w tygodniu, urodziłam Julke pod koniec 38 tyg, 7 godzin po zrobionym ktg :))) bo okazało się że skurcze są regularne ( chociaz nie bolesne) więc kazali mi mierzyć czas między trwardnieniami brzucha i jak bylyby regularne co 10-8 minut to przyjechac jeszcze raz, więc pojechałam zrobili jeszcze jedno ktg i już mnie nie wypuścili do domku bo okazało się za mam nawet rozwarcie :) . Mam nadzieje ze tym razem mały nie zrobi mi takigo numeru bo jednak wolę ważne rzeczy miec zaplanowane tak jak chcę :) Pozdrawiam

reklama
Do góry