reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Ja sie nie moge doczekac tego USG pierwszego :szok: Nawet nie wiem czy jest wszystko ok i chodze jak na szpilkach jakos tak nie wiem czemu :confused:

reklama
dziewczyny chyba wszystkie tak mamy:) Na usg tez czekam z niecierpliwością:)
Ja to sie nie moge doczekac juz brzuszka i zeby "cos tam" zaczelo sie ruszac:)
Martynka 1987: no to już jest nas dwie bo ja tez Martyna jestem ;)

Ja na brzuszek tak az nie czekam, ale na pierwsze USG tak, bo dopiero wtedy sie dowiem czy wszystko ok i wtedy dopiero postanowilismy powiedziec rodzicom, znajomym i tak dalej, a ja najchetniej juz bym to wykrzyczała całemu swiatu ;-):-D

Witam!
Ja po niespodziewanej wizycie u gina... Dziś w nocy obudził mnie jakiś dziwny ból brzucha. Trwał tylko chwilę, ale wystarczyło aby się przerazić. Nie poszłam do pracy i leżałam cały dzień.
Na szczęście wszystko ok. Lekarz powiedział, że widać zawiązkę płodu i serduszko. :) A ze zdjęcia usg wyczytałam, że maleństwo ma 11 mm, że to 7 tydzień i o ile dobrze rozumiem usg, t termin na 2 listopada... Tak przynajmniej wydaje mi się, że zrozumiałam z usg.
Jestem teraz na l4, a na wydzielinę przepisał mi nystatynę.
Uspokoiłam się!!!

Haniu super wieści:-)
To pierwsza już serduszko zobaczyła;-) ja muszę czekać aż do 31 marca
Wierzę że będzie dobrze 3majcie się

Ja na brzuszek tak az nie czekam, ale na pierwsze USG tak, bo dopiero wtedy sie dowiem czy wszystko ok i wtedy dopiero postanowilismy powiedziec rodzicom, znajomym i tak dalej, a ja najchetniej juz bym to wykrzyczała całemu swiatu ;-):-D

Skąd ja to znam....ze mną bylo podobnie.
Czekalam na pierwsze USG by potem moc dopiero sie pochwalić...chociaz w pracy co poniektorzy dopiero pod koniec 4 miesiaca sie dowiedzieli..jak juz brzuszek bylo widac:tak:
Od pocztaku ciązy też byla bardzo bojaźliwa...i tlumaczylam sobie ze jak pojde na 1 usg i bedzie ok to odetchnę....potem mowilam ze po drugim usg odetchne...potem ze jak poczuje ruchy....i tak w kolko..he he he
Okazuje sie ze ciąza mimo iż jest przepiekna to jednak wiąze sie ze stresem i roznymi niepokojami...ale to naturalne...badzcie dzielne.:tak:

Hanus, serdecznie gratuluje. Pielegnuj swoje Malenstwo:-)
Asteria, to bedziemy trzymac kciuki w piatek. Na pewno bedzie ok:-)

reklama
Witam!
Ja po niespodziewanej wizycie u gina... Dziś w nocy obudził mnie jakiś dziwny ból brzucha. Trwał tylko chwilę, ale wystarczyło aby się przerazić. Nie poszłam do pracy i leżałam cały dzień.
Na szczęście wszystko ok. Lekarz powiedział, że widać zawiązkę płodu i serduszko. :) A ze zdjęcia usg wyczytałam, że maleństwo ma 11 mm, że to 7 tydzień i o ile dobrze rozumiem usg, t termin na 2 listopada... Tak przynajmniej wydaje mi się, że zrozumiałam z usg.
Jestem teraz na l4, a na wydzielinę przepisał mi nystatynę.
Uspokoiłam się!!!

Haniu: ciesze sie ze skonczylo sie na strachu i ze wszytsko w porzadku jest! uwazaj na Was i odpoczywaj ile wlezie!!!:tak::-)

Do góry