reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

usg dopochowowe wyglada w ten sposob iz na nadluzna maszyne zaklada sie prezerwatywe, smaruje sie zelem i wprowadza sie do pochwy. Na ekranie widac co tam siedzi;-)
w zwiazku iz przy wczesnej ciazy plod jest taki maly ze nie bylo by widac na takim usg zwyklym na brzuszku. Nie wiem od ktorego tygodnia wykonuje sie normalne usg. Ja mialam w 8 tygodniu dopochowowe. Ale to nic strasznego i nie trzeba sie bac. To badanie wyklucza takze ciaze pozamaciczna, wiec warto je zrobic jesli jest taka mozliwosc.

reklama
witaj Czarnuszka, gratuluje:tak::-)

majeczko, ja nie dodam juz nic wiecej, agathe napisala wszytsko, co mozna napisac, nie masz sie czym stresowac. jas tez jutro mam wizyte u gina, ale mam przeczucie,ze bedzie dobrze i jestem (jeszcze) spokojna:-)

ja mam wizyte dzisiaj o 16...i tak jak bylam spokojna tak teraz zaczynam sie powoli stresowac...do 16 bedzie pewnie jeszcze gorzej:-( trzymajcie kciuki dziewczynki!!

Wszystko idealnie
Pęcherzyk prawidłowej wielkości cała reszta również:-)
Czekamy na kolejną wizytę 31 marca
ale najwarzniejsze że usłyszałam że na 100% t ciąża termin porodu 8 listopad (mój tata urodził się tego dnia więc może dostanie fajny prezent;-) )
łykamy kwas foliowy i mam brać lactoveginal bo podobno w ciąży bywają problemy z florą mikrobakteryjną.
Na następnej wizycie już będzie widać dzidziula :-);-)

jestem i ja, po wizycie:tak: niedawno do domu wrocilam, wysciskalam chlopakow i muszc napisac... ciaza potwierdzona:tak::tak::tak: 6 tydzien:tak::-) Gin zrobil usg, pecherzyk ciazowy prawidlowej wielkosci, cala reszta rowniez, za dwa tygodnie kolejna wizyta i usg, mam nadzieje,ze tym razem juz serducho zobacze! kazal lykac folik, oszczedzac sie, nie przemeczac, nie stresowac i byc dobrej mysli:tak: Wstepny termin porodu : 4.11.2008. zazyczylam sobie dziewczynki, obiecal,ze sie postara na malucha wplynac:-D

reklama
Do góry