reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Cześć dziewczyny!
Gratuliuję Wam serdecznie maluszków, wreszcie będzie można mówic do brzuszka po imieniu :-)
Ja też dzisiaj byłam u mego gina. Maluszek waży już 500 gram. Serduszko bije. wszystko bardzo dobrze:-):-):-)/ Noi i już na 100% wiadomo że będzie CHŁOPCZYK:-).
Gratuluję SYNA:-) Wasz potomek jest już olbrzymi;-) nasza córcia ma 343gramy... a tutaj 500...

reklama
izka gratuluje dziewczynki kiriam a tobie chłopca...:-)moje maleństwo pokazalo pupe i nic z tego, mialo jakies polożenie pośladkowe i nic! i znowu nic niewiem:zawstydzona/y:

proponuje ze jak juz wszystkie dzieciaczki ujawnia sie to bysmy podliczyli ile chlopakow i ile dziewczyn, a potem trzeba by bylo to potwierdzic w listopadzie jak sie juz urodza.... czasem zdarzaja sie niespodzianki;-)

moja znajoma miala miec coreczke, wszystko przygotowane bylo, nawet rozowy wozek byl i oczywiscie mnostwo sukieneczek itp, a wrocili do domu z chlopakiem:-D

proponuje ze jak juz wszystkie dzieciaczki ujawnia sie to bysmy podliczyli ile chlopakow i ile dziewczyn, a potem trzeba by bylo to potwierdzic w listopadzie jak sie juz urodza.... czasem zdarzaja sie niespodzianki;-)

moja znajoma miala miec coreczke, wszystko przygotowane bylo, nawet rozowy wozek byl i oczywiscie mnostwo sukieneczek itp, a wrocili do domu z chlopakiem:-D
no Karola000 ładnie nam listę mamuś listopadowych upiększyła :-) i tam możemy dopisywać płeć swoich maleństw:happy2:

Witam!!!
Ja już również po wizycie u lekarza. Wczoraj byłam na usg genetycznym i wszystko jest w porządku. Lekarz powiedział, że to chłopczyk - no i oby się sprawdziło, bo już mówimy do Niego Piotruś. Mam nawet zdjęcie klejnotów ;)
Waga trochę duża, bo 460 gram. Lekarz powiedział, że jest trochę większy niż do wieku ciąży. A dziś mój gin powiedział, że dziecko dosyć duże. Zobaczymy jak będzie dalej, oby wyrósł tak w sam raz, bo ja szczupła jestem i jak mam urodzić?? Ale pożyjemy zobaczymy. Ważne, że wszystko jest ok. :)
Pozdrawiam!!!

No i jestem kochane po wizycie......
Ta moja pani dr jest taka sympatyczna, ze normalnie az milo do niej chodzic :-):tak: Bardzo zadowolona jestem....
Nawet podgladnela malenstwo na usg :-) (mimo ze w lux medzie tak sie nie robi, bo trzeba skierowanie, umawiac sie na osobna wizyte bla bla bla itd).....ale ja mowilam, ze sie martwie bo tak slabo czuje ruchy, wiec zrobila.....
Tak wiec dzidzia ma obwod glowki ponad 16 cm, srednica glowki 4,3 cm, sreduszko ladnie bije i jest ok...kamien z serca....Glowka i kosc udowa wskazuja na wiek dokladnie jak na suwaczku :-)
Co do plci - nie bylo widac wyraznie, wiec trudno wyczuc........cos miedzy nozkami widac bylo, ale nie wiadomo czy siurek czy pępowina :-p
Usg polowkowe 14.07.............

No i w sumie to tyle dobrych wiadomosci.....:confused:
Macica sie napina...musze bardzo sie oszczedzac......tratatata
Grzyba sobie znowu wyhodowalam :baffled: (przy Kubie cala ciaze sie z tym g.... meczylam)....Krwawieniami z nosa mam sie bardzo nie martwic - chyba ze beda to krwotoki intensywne to wtedy szybko do lekarza....
Bole miednicy, kosci ogonowej itd to dzialanie relaksyny - norma jak wiadomo.
Dostalam cala mase lekow :baffled:
Cordafen - na te skurcze macicy (na fenoterol za wczesnie) - ten lek daje sie tez na obnizenie cisnienia...ma na mnie podzialas rozkurczowo i rozluzniajaco....a ze moje cisnienie do wysokich nie nalezy (110/70), mam obserwowac i uwazac, gwaltownie nie wstawac, bo moge miec zawroty glowy. Do tego nospa.
Poza tym urosept ze wzgledu na te wyniki moczu, wit. C....i Clotrimazol oraz Nystatyna na grzyba :-(
Aaaaa i jeszcze mam isc na konsultacje do laryngologa, bo ciagle podwyzszone leukocyty, prawdopodobnie wina migdalkow.....
Uffff to tyle.....sorrki ze tak duzo naskrobalam :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
nic sie nie przejmuj, u mnie cisnienie 110/70 do wysokich nalezy:baffled: ostatnio mialam 80/50:-D ale ja to sie juz przyzwyczailam bo ciagnie sie to za mna od dziecinstwa. Juz jako dziecko mdlalam, ale teraz umiem sobie z tym radzic zeby zapobiegac spotkania z podloga,,,,,,, a zawroty glowy i bole glowy to u mnie normalka,,,,, bez kawy, ale slabej bo pomaga, to sie nie obejde. Na mnie kawa dziala tak ze wypije, bol glowy i zawroty znikaja i moge isc spac:-D

reklama
Anetko fajnie, że udało się podglądnąć dzidziusia:tak:Czyli w sprawie płci nadal niespodzianka:-)Współczuję Cordafenu, ale jak trzeba to trzeba.

Do góry