reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mama G. - na językach.

Mysle, że możemy same ustalić co to dla nas znaczy. Mogą to być samotne matki, może istnieje jakaś fundacja dla kobiet które mają trudności ze znalezieniem pracy. Tu liczy się pomysł, jak jakiś masz to podsuń.
Sam pomysł to też jakiś wkład, nawet jak nie możesz się finansowo dołączyć
Finansowo mogę się włączyć ale nie pod postacią 1,5%, chętnie się dorzucę, nagłośnie.
O to kto kryje się pod takim terminem pytałam dla jasności, nie chcę nikogo urazić ale uważam że dziś jest dużo cwaniactwa. Nie chciałabym nagłaśniać czy podpisywać się pod lipną zbiórką mimo że brakują mi lata świetlne do zasięgów celebrytów. Lubię jasne sytuację.
Niestety pomysłu na pomoc kobietom w potrzebie nie mam, nie polecę też żadnej fundacji bo nie jestem w temacie, zdam się na inne dziewczyny.
Ja skupiłam się na dzieciach i jedyny pomysł jaki mam to np założenie skarbonki na siępomaga na konkretne dziecko np Leona Grzywę któremu już kończy się czas.
Oczywiście jak zadecydujecie by pomóc kobietą to jestem za ale konkretnego pomysłu nie dam.

reklama
Finansowo mogę się włączyć ale nie pod postacią 1,5%, chętnie się dorzucę, nagłośnie.
O to kto kryje się pod takim terminem pytałam dla jasności, nie chcę nikogo urazić ale uważam że dziś jest dużo cwaniactwa. Nie chciałabym nagłaśniać czy podpisywać się pod lipną zbiórką mimo że brakują mi lata świetlne do zasięgów celebrytów. Lubię jasne sytuację.
Niestety pomysłu na pomoc kobietom w potrzebie nie mam, nie polecę też żadnej fundacji bo nie jestem w temacie, zdam się na inne dziewczyny.
Ja skupiłam się na dzieciach i jedyny pomysł jaki mam to np założenie skarbonki na siępomaga na konkretne dziecko np Leona Grzywę któremu już kończy się czas.
Oczywiście jak zadecydujecie by pomóc kobietą to jestem za ale konkretnego pomysłu nie dam.

Jasne, oczywiście że najważniejsze jest żeby cel i zbiórka były jasne i przejrzyste. Fajnie po prostu wykorzystać te emocje na zrobienie czegoś dobrego bo ani od kłótni ani od klepania po ramieniu dobro się nie mnoży.
Ja poszukam jakie są oficjalne zbiórki, myślę że forma skarbonki na siepomaga też jest świetną alternatywą bo przynajmniej w przeciwieństwie do zrzutki jest rozliczana.
Co do celu polegałabym jednak na Ani, od lat pracuje z kobietami i młodzieżą z tego co się orientuje i jest zaangażowana w różne ruchy pomocy potrzebującym więc na pewno ma w tym temacie większą wiedzę niż na przykład ja

A powiedz mi, jak brać udział w dyskusji bez zaznajomienia się z tematem?
Kurczę, jak Wy czytacie, że jedno czytacie a drugie "rozumiecie"? Widzisz, że to była odpowiedź na sugestie, że ktoś to robi zawodowo. Odpisałam, że powód był tu podany.

Ale to, że nie dopatrzyła wszystkiego co powinna i musiała zapłacić podatek dochodowy to anj wina ani zasługa
To jest jej zasługa bo pokryła ten podatek ze swoich pieniędzy, a mogła go odliczyć od kwoty zbiórki zgodnie z prawem.

Ostatnia edycja:
Kurczę, jak Wy czytacie, że jedno czytacie a drugie "rozumiecie"? Widzisz, że to była odpowiedź na sugestie, że ktoś to robi zawodowo. Odpisałam, że powód był tu podany.

To jest jej zasługa bo pokryła ten podatek ze swoich pieniędzy, a mogła go odliczyć od kwoty zbiórki zgodnie z prawem.
Nie doczytałaś, że przestałyśmy się kłócić a zaczęłyśmy myśleć jak zebrać pieniądze w słusznym celu? Dodasz coś fajnego od siebie, jakiś pomysł czy sugestię?

Nie doczytałaś, że przestałyśmy się kłócić a zaczęłyśmy myśleć jak zebrać pieniądze w słusznym celu? Dodasz coś fajnego od siebie, jakiś pomysł czy sugestię?
Mam sugestię, żeby założyć wątek dotyczący zbiórki. Wtedy trafi tam dużo więcej osób i tematy się nie będą mieszać. To jednak wątek o MG.

No i właśnie odliczyła… mBank itp na każe x wpłaconych pieniędzy darowali WOŚP równowartość … jak dla mnie to sprawa zbiórek MG na WOŚP jest dość niejednoznaczna…

Gdybym tylko ja miała decydować to pomogłabym młodym dziewczynom opuszczającym dom dziecka i wchodzącym w dorosłość. O nich chyba nikt nie myśli, a muszą mieć bardzo ciężko :(
Albo dla mam wychowujących samotnie niepełnosprawne dzieci , które wymagają rehabilitacji , leków 🤷

reklama
Do góry