Zawsze byłam inna. Nigdy specjalnie nie śledziłam jej wpisów, choć z kilku skorzystałam. Nie do końca rozumiem o co ta burza. Chyba o to, że jako jedyna miała odwagę głośno powiedzieć to, o czym wszyscy tak naprawdę wiedzą, że lekarz swoich wprowadza na badania. Nie dzieje się to bez kolejki, ale z całą pewnością nie są one tak długie. Nie do końca rozumiem o co ta afera.
reklama
Bolilol
Fanka BB :)
"miała odwagę"? Serio? Była na tyle GŁUPIA w swoim poczuciu uprzywilejowania i bezkarności zakorzenionych od dziecka, załatwiania jej wszystkiego, włącznie z przyjęciem na studia, że nie wpadła na to, że kogoś to może zdziwić i oburzyć, bo "normalni" ludzie tak nie mają.Zawsze byłam inna. Nigdy specjalnie nie śledziłam jej wpisów, choć z kilku skorzystałam. Nie do końca rozumiem o co ta burza. Chyba o to, że jako jedyna miała odwagę głośno powiedzieć to, o czym wszyscy tak naprawdę wiedzą, że lekarz swoich wprowadza na badania. Nie dzieje się to bez kolejki, ale z całą pewnością nie są one tak długie. Nie do końca rozumiem o co ta afera.
Zawsze byłam inna. Nigdy specjalnie nie śledziłam jej wpisów, choć z kilku skorzystałam. Nie do końca rozumiem o co ta burza. Chyba o to, że jako jedyna miała odwagę głośno powiedzieć to, o czym wszyscy tak naprawdę wiedzą, że lekarz swoich wprowadza na badania. Nie dzieje się to bez kolejki, ale z całą pewnością nie są one tak długie. Nie do końca rozumiem o co ta afera.
Ja jednak obstaję przy tezie, że to nie odwaga, a niefrasobliwość i odklejenie od rzeczywistości zwykłego klienta NFZ. Pewnie, można się domyślać, że mnóstwo lekarzy tak robi, ale smutne jest normalizowanie tego.
Bolilol
z tego co Cię kojarzę z przeglądania forum, to Twoja ciąża by się łapała pod zakres jej "usług", w przeciwieństwie do ciąż jej koleżanekOsobiście bałabym się do niej pójść na wizytę,nawet przyjęta bez kolejki. Podziwiam odwagę jej koleżanek...
Guni85
W jakim sensie?z tego co Cię kojarzę z przeglądania forum, to Twoja ciąża by się łapała pod zakres jej "usług", w przeciwieństwie do ciąż jej koleżanek
AScarlett
Moderator
Każdy kto miał do czynienia z kolejkami na nfz poczuje siw oburzony. Ja przewaznie korzystam z prywatnego abonamentu, ale zdarzają mi się próby załatwienia czegoś na NFZ. Znajomości nie mam, wiec musze najpierw sie dodzwonić- ostatnio moj rekord to 15 prob polaczen jednego dnia, bezskutecznie. Potem musisz się doczekać na termin. Np na wycięcie znamienia w dostalam termin na styczeń 2025. Prywatnie termin mam w ciągu 2 tygodniu...
I tak, jestem zniesmaczona, ze takie omijanie kolejek sie odbywa, a dodatkowo osoba publiczna to robi i publicznie sie tym chwali. Teraz zamiast sie skupić na problemie - czyli braku dostępności specjalistów- wszyscy będą krytykować ja. Zamiast dzielnie walczyć z kolejkami przyjmując znajomych mogłaby walczyć z problemem. Bylby pożytek z jej zasięgów.
Także @Destino sprobuj umowic sie na zabieg czy wizyte u specjalisty na NFZ. A potem podyskutujemy czy kolejki sa dlugie
I tak, jestem zniesmaczona, ze takie omijanie kolejek sie odbywa, a dodatkowo osoba publiczna to robi i publicznie sie tym chwali. Teraz zamiast sie skupić na problemie - czyli braku dostępności specjalistów- wszyscy będą krytykować ja. Zamiast dzielnie walczyć z kolejkami przyjmując znajomych mogłaby walczyć z problemem. Bylby pożytek z jej zasięgów.
Także @Destino sprobuj umowic sie na zabieg czy wizyte u specjalisty na NFZ. A potem podyskutujemy czy kolejki sa dlugie
Bolilol
kojarzę Cię jakoś jako mamę bliźniaków (nie wiem czy dobrze, mogłam pomieszać, wybacz ) - a ona teraz na NFZ pracuje w poradni ciąż mnogichW jakim sensie?
Guni85
Acha o losie nie wiedziałamkojarzę Cię jakoś jako mamę bliźniaków (nie wiem czy dobrze, mogłam pomieszać, wybacz ) - a ona teraz na NFZ pracuje w poradni ciąż mnogich
reklama
Podziel się: