reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama Egoistka

reklama
ja byłam dzis u kosmetyczki:-) manicure, pedicure, regulacja brwi:-) wreszcie czuje sie jak kobieta:-D
miałam jeszcze po sklepach pochodzic ale tyle mi zeszło ze nie było juz czasu, jutro nadrobie;-)

nik_a a mogę spytać czy Ty jesteś po studium kosmetycznym czy po licencjacie z kosmetologii? Bo zastanawiam się nad kształceniem w tym kierunku tylko nie wiem czy kompetencje osób z takimi wykształceniami się różnią i chciałam Cię spytać. TZN czy kosmetyczka po studium i po studiach licencjakich może wykonywać to samo i pracować w tych samych miejscach? Czy teraz wymagają studiów?

Ja jestem po studium, bo jak się uczyłam nie było mnie stać na te studia- są dość drogie, jak wszystkie prywatne chyba. Co do różnic, to godzin pracowni jest tyle samo ( a to jest najważniejsze) na studiach masz dużo więcej teorii. Kończąc studium i licencjata masz takie same uprawnienia, więcej możesz robić po magistrze z kosmetologii, ale z tego co wiem, to od tamtego roku już takiego tytułu zdobyć nie można

Nik_a cyli z tego co widzę to nie ma co przepłacać. Porównywałam ceny i studium jest połowę tańsze za rok. (licencjat 5000 za rok, a studium 2700) przy czym licencjat trwa 3 lata a studium tylko 2.

reklama
Zajadam właśnie truskaweczki ze śmietanką (12 % :-D ) i Was podczytuję. Mam już nową fryzurkę na głowie, nowy kolorek i jestem zadowolona :-) z ceny też, dałam 110 zł :tak:

Do góry