my mamy zębów 12 i wybijały się książkowo czyli najpierw dolne jedynki, potem górne. tak samo było z dwójkami i czwórkami. teraz idą 3-jki, bo Piotrek jest psychicznie nie do zniesienia i cały czas coś tam memla paluchem w buzi.
reklama
nam pediatrka doradzała profilaktyczną wizytę u dentysty miedzy 12-18 miesiącem...jak do tej pory jeszcze się nie wybrałyśmy:--( no ale w końcu będziemy musieli się zebrać...quote]
no ja juz mam za soba taka wizyte przy okazji kontroli moge stanu zebichow ;-) wizyta polegala na tym ze mala weszla popatrzyla przejechala sie fotelem i juz bo zebow nie chciala pokazac
i po wizycie:
1) mała współpracowała tylko na początku
2)zgrzytanie- moze być powodowane emocjonalnym napieciem , nowymi doznaniami itp. nie powinnam sie martwić
3)przebarwienia- przesadzamnie sa takich rozmiarów jak mi sie wydawało i jest to normalne
4) na wizyte za wcześnie, książki sa przesadne i do stomatologa idzie sie jak dziecko współpracuje aby dokładnie obejrzec ząbki a u nas zbyt dokładnie sie nie udało
a wiec jak na razie jestem uspokojona
2)zgrzytanie- moze być powodowane emocjonalnym napieciem , nowymi doznaniami itp. nie powinnam sie martwić
3)przebarwienia- przesadzamnie sa takich rozmiarów jak mi sie wydawało i jest to normalne
4) na wizyte za wcześnie, książki sa przesadne i do stomatologa idzie sie jak dziecko współpracuje aby dokładnie obejrzec ząbki a u nas zbyt dokładnie sie nie udało
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
i po wizycie:
no i dobrzea my wiemy gdzie sie na razie nie wybierac;-)
u nas wychodza wampirze trojki na gorze, czyli 14 zebow
acha!! jeżeli chodzi o paste dla dzieci , to nie codziennie ale co drugi dzień jeżeli dobrze pluć nie umieją(albo w ogóle nie umią) a jak nie pasta to sama woda. Ważne aby były czyszczone szczoteczka regularnie
Alka identyko trójki górne zaraz wyjdą, za 3 miechy idziemy do dentystologa, bo w sobotę pytałam, myć możemy pastą (elmex najlepszy), nawet jak trochę połknie to nic jej nie będziemy mamy zębów 12 i wybijały się książkowo czyli najpierw dolne jedynki, potem górne. tak samo było z dwójkami i czwórkami. teraz idą 3-jki,
dzustta
Mama sierpniowa'06
U nas w końcu dolne trójki sie przebiły i stan zębów wynosi 14 sztuk
reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Mada, super, ze z zabkami Ami wszystko ok
My narazie w sumie i tak nie mamy z czym isc do stomatologa Ale jak cale uziebienie wyjdzie to na pewno sie udamy na wizyte :-)
My narazie w sumie i tak nie mamy z czym isc do stomatologa Ale jak cale uziebienie wyjdzie to na pewno sie udamy na wizyte :-)
Podziel się: