reklama
karoo-kp
Mama Jagodzianki
My mamy paste nenedent baby - nia nie trzeba pluc, ale jak Jagodzie nowy zabak wyrasta w buzi to co najmniej tydzien myje sama woda, bo takiego swiezego zabka nie wolno jeszcze pasta traktowac - tylko nie wiem czemu, zapomnialam...
Ipanema_Girl
Yummy Mummy
No ja po kazdym jedzeniu staram sie myc Malemu zabki woda, do tego daje mu do lapy szczoteczke, ktora wsadza do kubeczka z odrobina wody przegotowanej i tam ja sobie gryzie. Jednak rano i wieczorem myje mu zabki z odrobina pasty dla dzieci, bo on ciagle wieczorem, czasem w nocy i nad ranem cyca ciagnie.
U nas 7 zabkow. Najpierw dwa dolne, potem dwie gorne jedynki, za nimi dwie gorne dwojki, a kilka dni temu wystrzelila nam CZWORKA GORNA! Tak bez pardonu wlazla bez kolejki. Ciekawe co teraz ;-)
U nas 7 zabkow. Najpierw dwa dolne, potem dwie gorne jedynki, za nimi dwie gorne dwojki, a kilka dni temu wystrzelila nam CZWORKA GORNA! Tak bez pardonu wlazla bez kolejki. Ciekawe co teraz ;-)
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
u nas z regularnosc mycia zebow jest na bakieralbo da sobie wsadzic szczoteczke albo nie z przewaga na nie
u mnie to samo wieczorem walka o mycie zebowu nas z regularnosc mycia zebow jest na bakieralbo da sobie wsadzic szczoteczke albo nie z przewaga na nie
dominique.p
Fanka BB :)
Ja pszczole myje prawie po kazdym posilku woda z kranu, a co drugi dzien wieczorem uzywam pasty nenedent baby. no i oczywiscie mycie musi odbywac sie przed lustem
Kurcze, mam male zmartwienie, bo pszczola strasznie zgrzyta zebami i przez to wykrzywila sobie dolne jedynki (lewa rosnie na skos) i gorna prawa dwojke (ma lekko cofnieta). Moja mama mowi, ze jak reszta siekaczy jej wyjdzie plus kly, to nie bedzie juz mogla tak zgrzytac i sie zeby wyprostuja, ale ja sie martwie, ze bedzie miala krzywe:-( Mam na tym punkcie jobla, bo, choc sama mleczaki mialam proste, to stale strasznie krzywe mi wyrosly (za waska szczeka i duze zeby = zgryz krzyzowy i wysokie kly) i pomimo wieloletniego noszenia aparatow i tak nie mam do konca wyprostowanego zgryzu Mam nadzieje, ze jednak Maja tego po mnie nie odziedziczyla...
Kurcze, mam male zmartwienie, bo pszczola strasznie zgrzyta zebami i przez to wykrzywila sobie dolne jedynki (lewa rosnie na skos) i gorna prawa dwojke (ma lekko cofnieta). Moja mama mowi, ze jak reszta siekaczy jej wyjdzie plus kly, to nie bedzie juz mogla tak zgrzytac i sie zeby wyprostuja, ale ja sie martwie, ze bedzie miala krzywe:-( Mam na tym punkcie jobla, bo, choc sama mleczaki mialam proste, to stale strasznie krzywe mi wyrosly (za waska szczeka i duze zeby = zgryz krzyzowy i wysokie kly) i pomimo wieloletniego noszenia aparatow i tak nie mam do konca wyprostowanego zgryzu Mam nadzieje, ze jednak Maja tego po mnie nie odziedziczyla...
Dominique Pat tez zgrzyta zebami, ale w sumie nie zwrocilam uwagi zeby mu sie cos wykrzywilo. I glownie zgrzyta gorna dwojka o dolne jedynki tak wiec cala buzia mu sie wykrzywia. Ja nie wiedzialam ze to moze miec taki wplyw i wykrzywic zabki. Kurcze musze cos z tym zrobic zeby go oduczyc.
Pat zabki myje sobie sam, polega to na tym ze dostaje szczoteczke i sobie tam sam szoruje. A ogolnie to wieczorem w kapiely zawsze woda myjemy.
Pat zabki myje sobie sam, polega to na tym ze dostaje szczoteczke i sobie tam sam szoruje. A ogolnie to wieczorem w kapiely zawsze woda myjemy.
reklama
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
slyszalam,ze to nie dobrze jak dziecko zgrzyta zebami, bo podobno ma robaki, juz kilka osob mi tak mowilo, ale jaki ma zwiazek jedno z drugim to nie wiem.....
brawo dla Jagodzianki:-):-)
brawo dla Jagodzianki:-):-)
Podziel się: