reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam ząbek!!!

Boshe Redaktorka co Ty mowisz???!!:szok::szok:
POczekam az mi sie dziecie zkoptuje i ide patrzec za robakami.

reklama
Tez slyszalam o tym zgrzytaniu i robakach, ale to pewnie kolejny dziwny przesad :-D

Dominique, skoro Twoja mamusia jako fachowiec mowi, ze bedzie ok to sie nie martw - w koncu specjalistka wie co mowi :tak:Pszczola na pewno bedzie swiecic pieknym usmiechem :tak:

Tez mam jobla na punkcie zebow, bo oboje z T. mamy strasznie waskie szczeki i cos czuje, ze Sara bez aparatu sie nie obejdzie :no: U mnie tak samo jak u Ciebie Dominique pomimo wieloletnego noszenia aparatow zeby nie sa idealne :wściekła/y: Kly i tak wystaja. Zastanawiam sie w ogole nad zalozeniem stalego aparatu.

Brawo i gratulacje dla Jagodzianki!

Co do mycia zebow to Sara sama sie bawi szczoteczka zamoczona w wodzie (nieprzegotowanej :zawstydzona/y:), ale nie codziennie i bardzo niesystematycznie :zawstydzona/y:

Sandra, to nie przesad, tak moze sie zdarzyc, dlatego, ze zgrzytanie zebami jest zwiazane ze stanami niepokoju, ktore wystepuja przy robaczycach - zwlaszcza przy owsicy z tego co czytalam. Ale dziecko ktore ma robaki bedzie jeszcze ogolnie ekstremalnieniespokojne, bedzie mialo problemy ze snem, ogolnie bedzie marudne i nie do zniesienia, a nasze bobasy sa raczej pogodne, wiec nie ma co sie martwic - mowi sie, ze male dzieci czasem zgrzytaja zebami, ale to po jakims czasie mija, takze spokojnie, nie ma co sie denerwowac

o raju, a ja mam nadzieję, że Piter nie odziedziczy po mnie uzębienia, bo będzie mał te same problemy: za mała szczęka, za dużo zębów. dlatego jaj uż kilka stałych nie mam - musiałam usunąć, żeby pzostałę miały miejsce :-( i też aparaty na żeby do końca mi nie pomogły :no:

no tez macie problemy , za dużo zebów:szok: ja wiecznie świeciłam rzadkim uzebieniem i nawet aparat nie dałby rady bo i tak by sie z powrotem rozeszły, na górze 11 a na dole 12 a no i jeszcze trójke górna mam mleczna i każdy stomatolog drapie sie po głowie co ma z fantem zrobic i tak sobie siedzi mleczna trójka bo stała jakos nie wyrosła:-p dlatego boje sie że mała odziedziczy uzebienie po mnie i zastanawiam sie czy nowe zeby które wyszły jej na górze to 3 czy czwórki ,jeżeli trójki to kurka przeciagi bedzie miala nieziemskie;-):-D

reklama
Mada 3 podobno wychodza pozniej niz czworki, 3 to kly a one w sumie wychodza najpozniej i prawdopodobnie najbardziej bolesnie, wiec ja bym obstawiala ze Ami ma czworki. A kiedy teraz idziesz do lekarza? moze jak bedziesz to zapytaj lekarki.

Dziewczyny a wy kiedy idziecie z maluszkami do dentysty? U nas w ubezpieczeniu jest napisane zeby isc od momentu kiedy pojawia sie pierwsze zabki, ale ja jescze nie bylam.

Do góry