reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam ząbek!!!

A u nas też dwa dni temu była niespodzianka, nic sie na to nie zapowiadało bo ani marudzenia ani ślinienia nie było i tatuś dał pić w kubku niekapku takim z twardym ustnikiem Oliwka sie nim bawiła i bawiła a jak go w końcu oddała to ustnik był tak porysowany że tatuś zajrzał do buziaka a tam niespodzianka dwie dolne jedyneczki się przebiły :)

reklama
A u nas też dwa dni temu była niespodzianka, nic sie na to nie zapowiadało bo ani marudzenia ani ślinienia nie było i tatuś dał pić w kubku niekapku takim z twardym ustnikiem Oliwka sie nim bawiła i bawiła a jak go w końcu oddała to ustnik był tak porysowany że tatuś zajrzał do buziaka a tam niespodzianka dwie dolne jedyneczki się przebiły :)

MAJKA że sie zapytam o niekapka.Jak pierwszy raz podałaś go Oliwce to nie miała problemu z piciem bo mojej małej jakoś nie wychodzi ;-)

hi hi Kasia to teraz masz dziecko z melodyjką;-)
u nas dalej tylko dwie dolne jedynki, ale już wielkie jak u zająca:-D

A u nas juz nie tak cicho. Dolna lewa jedynke juz czucpod palcem, chociaz jeszcze nie widac. Ale juz prawie przebita, chyba tylko skorka zaslania :-) Prawa dolna tez juz na przededniu wyjscia, podpuchnieta. Ale wczoraj to byla masakra - biedna mala mi walczyla z dwie godziny po poludniu jak nie lepiej, a dziaslo to byla masakra - wielka czerwona spuchnieta gula i to z krwiakiem... Dzisiaj sie rozeszlo, po prostu dziasla sa rozpulchnione :-) Zaznaczam, ze jeszcze nie chwale sie zebolkami ;-) Moze uda nam sie jednak dostac glowna nagrode ;-) Dalej "bijemy sie" z Sarka, Piotrusiem i Paprykiem :-D
A nowym zebolkom gratulacje!! Majka, no kurde, tylko zazdroscic, ze tak ni z gruchy ni z pietruchy :-D

MAJKA że sie zapytam o niekapka.Jak pierwszy raz podałaś go Oliwce to nie miała problemu z piciem bo mojej małej jakoś nie wychodzi ;-)

Wcale nam dobrze nie wychodzi, podaję niekapka codziennie czasami mała zassie że ładnie wypije cały sok a czasami pomarudzi pobawi się i tak muszę przelać do zwykłej butelki ale narazie nie tracę cierpliwości i mam nadzieję że któregoś dnia załapie o co w tym biega :)

MAJKA dzięki bo już się martwiła że to tylko nam tak nieporadnie wychodzi. Ale ja na razie zrezygnowałam i spróbuje za jakiś czas.

A co do ząbków to mała napuchnięte ma górne trójki ale czy cos z tego bedzie w najbliższym czsie? zobaczymy

KAROO to upart u was są te ząbki. I te dziąsełka tak brzydko puchną...szkoda kruszynki ale życzę udanych zawodów

przede wszystkim gratulacje dla nowych uzębionych :-)

Zaznaczam, ze jeszcze nie chwale sie zebolkami ;-) Moze uda nam sie jednak dostac glowna nagrode ;-) Dalej "bijemy sie" z Sarka, Piotrusiem i Paprykiem :-D

my się już nie bijemy :-p 8 kwietnia - Piotruś na ukończenie 8 miesiąca sprawił sobie prezent - prawą dolną jedyneczkę :-)
na placu boju zostają zatem Jagodzianka, Sarunia i Papryczek :-)

CZy w związku z ząbkami zaprzestajecie podawania napojów ze smoczka i czy łatwo wasze pociechy przechodzą na kubeczki?

reklama
CZy w związku z ząbkami zaprzestajecie podawania napojów ze smoczka i czy łatwo wasze pociechy przechodzą na kubeczki?

:-D:-Dmy to zaczęliśmy właśnie od kubka. Jak karmiłam ją cycem to nie chciała pic ale jak przeszłam na butle to pediatra zaleciła żeby mała piła. Butelka nie wchodziła w gre tylko kubek. Teraz już nie ma problemu pije z tego i tego.

No no no a mówią że najpóźniej ząbki wychodzą chłopczykom a tu proszę dwie panienki się ''biją'' i jeden rodzyneczek:-D

Do góry